Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

eSports: Berindea și Bechir câștigă la Kyalami și vor lupta cu titlul pe masă în finala Racing League Romania powered by BMW

Al doilea cel mai mare număr de piloți din acest sezon a încercat să se precalifice pentru etapa de la Kyalami, nu mai puțin de 135 de piloți rulând în timpul săptămânii pe circuitul sud-african.

BMW Motorsport
·
Sim Racing
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~235,82 KB)
  
Photos(24x, ~81,42 MB)

București, 11 mai. După câștigarea titlului la echipe, Apex Hunters Red a reluat asaltul asupra campionatului prin Cristian Berindea și Andrei Bechir, în timp ce duelurile din pluton au fost mai încinse ca niciodată, înaintea marii finale de duminică. Reluarea etapei de la Kyalami va fi difuzată pe Telekom Sport 3, de la 17:00.

Drama a fost din nou cuvântul-cheie în penultima etapă din Racing League Romania powered by BMW, chiar dacă o privire sumară pe rezultate poate conferi altă imagine. Berindea și-a adjudecat al șaselea pole-position din stagiunea curentă, convertit ulterior într-o victorie facilă, în timp ce coechipierul său, Andrei Bechir, a replicat în a doua manșă, după o cursă fantastică de urmărire.

Cursa 1

Povestea primului sprint de 30 de minute a fost împărțită în trei grupuri: componenții Apex Hunters Red s-au desprins în față, urmați de un trio compact format din Cascatău, Dumitrescu și Moldovan, la rândul lor mult înaintea restului plutonului. Duelul pentru podium a fost calculat de-a lungul întregii manșe: Cascatău a avut un start lent de pe poziția a cincea, în timp ce coechipierul său de la West Competition Racing, Radu Dumitrescu, sprinta de pe locul al 15-lea până pe pozițiile fruntașe înaintea primului viraj. Cascatău a revenit însă sistematic, trecând de Cezar Toader, apoi de Bogdan Moldovan și în cele din urmă de Dumitrescu pentru a-și adjudeca un nou podium în acest sezon. Eugen Dudașu a impresionat la a doua apariție pe serverul principal al RLR, terminând al șaselea, urmat de Bogdan Duma, ferit de incidente și rapid la prima prezență în main event. Locurile al optulea, al nouălea și al zecelea au fost ocupate de Cezar Toader, Andrei Morțilă, respectiv Andrei Duminică.

Cursa 2

Startul a fost momentul crucial al întrecerii, cu grila inversată pentru primii 10 piloți. Bogdan Moldovan a declanșat un carambol de proporții, care avea să încheie cursa lui Alex Cascatău, dar și să provoace daune semnificative pentru mașinile lui Bechir, Duminică și nu numai. În față evadau nou-veniții Cezar Toader și Eugen Dudașu, urmați de experimentatul Radu Dumitrescu. Trecut la șefia cursei, Dumitrescu a fost apoi vânat și depășit chiar în ultimul tur de către componenții Apex Hunters Red, după schimburi spectaculoase de poziție. În ciuda balastului suplimentar, Bechir și-a adjudecat victoria, urmat de Berindea și Dumitrescu.

Victoriile de la Kyalami vor fi răsplătite de către PC Coolers, Motul și Crama Histria - parteneri ai Racing League Romania powered by BMW. Câștigătorii de manșă vor primi un scaun de gaming Playseat Challenge, respectiv o carcasă PC Aqirys. Motul va oferi vouchere pentru schimburi de ulei sau obiecte de merchandising învingătorilor de curse, iar Crama Histria va recompensa ocupanții podiumurilor din fiecare manșă cu gusturile alese ale vinurilor dobrogene.

Marea finală din sezonul al cincilea al Racing League Romania powered by BMW va avea loc la 17 mai pe traseul britanic de la Brands Hatch și va fi difuzată în direct pe pagina de Facebook BMW România de la 20.25.

Profilurile protagoniștilor din RLR, precum și clasamentele actualizate și toate informațiile complementare despre competiția virtuală sunt disponibile în secțiunea dedicată de pe site-ul BMW România: bit.ly/BMW_eSports.

Reluarea etapei a noua, de pe Kyalami Grand Prix Circuit, poate fi revăzută aici: bit.ly/RLR_S5_Etapa9.

Al cincilea episod al podcastului RLR este disponibil aici: bit.ly/RLR_Podcast_E5.

Noul sezon din RLR powered by BMW poate fi urmărit integral în transmisiune live pe pagina de Facebook BMW România și pe canalul de YouTube Racing League Romania.

Programul etapelor (în direct):

20:25 Începutul transmisiunii

5 minute

20:30 Calificări

10 minute

20:40 Pauză

5 minute

20:45 Manșa 1

30 minute

21:15 Pauză

5 minute

21:20 Manșa 2 (grilă inversată pentru top 10)

21:50 Interviuri cu ocupanții podiumurilor

30 minute

10 minute

 

 Calendarul competițional:

Etapa 10

17 mai

Brands Hatch GP

 

Clasament Piloți (provizoriu)

 1. Cristian Berindea (Apex Hunters Red) – 280p
 2. Andrei Bechir (Apex Hunters Red) – 259p
 3. Radu Dumitrescu (West Competition Racing) – 176p
 4. Victor Nicolae (East Friendly Racing) – 174p
 5. Alex Cascatău (West Competition Racing) – 164p
 6. Cristian Moisescu – 156p
 7. Bogdan Moldovan (WCR Academy) – 120p
 8. Bogdan Mutu – 103p
 9. Victor Taraș (Lunar RO Racing) – 100p
 10. Robert Prepeliță – 92p

Clasament echipe (provizoriu)

 1. Apex Hunters Red (Berindea-Bechir) – 507p
 2. West Competition Racing (Cascatău-Dumitrescu) – 323p
 3. East Friendly Racing (Nicolae-Penghis) – 180p
 4. Lunar RO Racing (Taraș-Hellmann) – 142p
 5. WCR Academy (Moldovan-Georgescu) – 136p 

West Competition Racing este promotorul campionatului Racing League Romania.

Parteneri: BMW România, PC Coolers, Aqirys, Playseat, Motul, Telekom Sport, Michelin Motorsport, APR Competition, Racing Sim, Crama Histria, MotorPark Romania

Parteneri media: The Car Guys, 100% Sport

Înscrierile și regulamentul complet pentru Racing League Romania powered by BMW se fac pe forum, unde se găsesc și mai multe informații: bit.ly/Forum_RLR.

Mai multe despre Racing League Romania: facebook.com/Racingleague.Romania.

Pagina de Facebook BMW Romania: facebook.com/BMW.Romania.


Comunicat remis de agenția West Competition Racing Promotion
Alexandru Șiclovan

+40729476569

alexandru@westcompetition.ro

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare