Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

BMW SIM 120 Cup: Laurin Heinrich şi Alexander Voß câştigă cu BMW M8 GTE la Nürburgring

În cea de-a treia cursă BMW SIM 120 Cup a sezonului, desfăşurată pe varianta virtuală de la Nürburgring (Germania), al doi piloţi şi-au asigurat biletele pentru participarea la evenimentul BMW SIM Live ce va avea loc la finalul anului. Laurin Heinrich şi Alexander Voß (ambii Germania) au sărbătorit victoria cu #089 BMW M8 GTE, obţinând şi câte un premiu de 1.200 de dolari.

BMW Motorsport
·
Sim Racing
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~98,32 KB)
  
Photos(12x, ~21,63 MB)

Bucureşti/München. În cea de-a treia cursă BMW SIM 120 Cup a sezonului, desfăşurată pe varianta virtuală de la Nürburgring (Germania), al doi piloţi şi-au asigurat biletele pentru participarea la evenimentul BMW SIM Live ce va avea loc la finalul anului. Laurin Heinrich şi Alexander Voß (ambii Germania) au sărbătorit victoria cu #089 BMW M8 GTE, obţinând şi câte un premiu de 1.200 de dolari. După două ore de cursă, locul al doilea le-a revenit lui Kay Kaschube şi Nils Koch (Germania), care au completat dubla echipei BS+COMPETITION şi au câştigat câte 600 de dolari.

Într-o repetare a evenimentelor din cea de-a patra etapă a Digital Nürburgring Endurance Series powered by VCO de acum câteva săptămâni, ordinea în care coechipierii au terminat cursa a devenit clară abia în ultimul tur. Maximilian Benecke (Germania) şi pilotul de Formula 1 Max Verstappen (Olanda), membrii Team Redline, au încheiat pe locul al treilea. Piloţii oficiali BMW, Bruno Spengler (Canada) şi Philipp Eng (Austria), s-au clasat pe poziţia a 16-a pentru ZF BMW Team.

BMW SIM 120 Cup de circuitul de Grand Prix de la Nürburgring a inclus 46 de echipe care au concurat doar în splitul principal. Aceasta a făcut ca piloţii cu cel mai bun calificativ general să se dueleze pentru victorie pe platforma iRacing într-o competiţie care l-a inclus pe Romain Grosjean (Franţa), ca al doilea pilot de Formula 1 alături de Verstappen. Au fost mai multe curse în cadrul aceleiaşi curse, denumite splituri. BMW Junior Team a apărut într-un dintre aceste splituri pentru piloţii cu calificative mai mici. Dan Harper (Marea Britanie) şi Neil Verhagen (SUA) au împărţit un BMW M8 GTE, în timp ce Max Hesse (Germania) s-a bucurat de sprijinul fostului junior BMW Motorsport şi actual pilot oficial BMW Erik Johansson (Suedia).

Heinrich şi Voß au reuşit să-şi asigure pole position după o sesiune de calificări foarte strânsă în splitul principal. Ei şi-au apărat poziţia până cu câteva minute înainte de final. Cu toate acestea, Voß l-a lăsat pe Koch să-l depăşească cu #7 BMW M8 GTE după ce a derapat. Ulterior, Koch a primit o penalizare "slow down" pentru că a ieşit cu toate cele patru roţi de pe pistă la penultima trecere prin şicana NGK. Acest lucru i-a permis lui Voß să revină în siajul coechipierului său şi să recâştige poziţia de lider în primul viraj al ultimului tur al cursei.

Rezultatul înseamnă că Voß şi Heinrich sunt al treilea duo care îşi confirmă participarea la evenimentul BMW SIM Live 2020. Benecke, Maximilian Wenig (Germania), Josh Rogers (Australia) şi Mitchell deJong (SUA) şi-au obţinut deja biletele pentru BMW SIM Live 2020 la etapepe BMW SIM 120 Cup de la Daytona şi Sebring (ambele SUA).

Spengler a asigurat un excelent loc la şaselea pe grilă pentru #25 BMW M8 GTE înscris de echipa ZF BMW. Cu toate acestea, el a fost implicat în două coliziuni în prima parte a cursei, ceea ce l-aretrogradat în clasament şi i-a afectat maşina. Eng a preluat volanul la jumătatea cursei, trecând linia de sosire pe poziţia a 16-a. Pe lângă cei doi piloţi oficiali BMW, Beitske Visser (Olanda) a concurat şi ea în cursa principală. Pilotând alături de Florian Woithe (Germania), ea a trecut linia de sosire pe poziţia a 31-a pentru echipa Williams JIM Esports.

De-a lungul anului, alte trei curse BMW SIM 120 Cup vor oferi piloţilor şansa de a-şi asigura un loc pe grilă pentru BMW SIM Live 2020. Ele vor avea loc pe circuitele de la Spa-Francorchamps (Belgia, 5 iulie), Road Atlanta (SUA, 20 septembrie) şi Interlagos (Brazilia, 8 noiembrie).

Declaraţii după BMW SIM 120 Cup de la Nürburgring:

Alexander Voß (#089 BMW M8 GTE, BS+COMPETITION, locul 1): "Eram în ritm de cursă atunci când am făcut acea eroare chiar înainte de sfârşit, dar şi Nils a făcut o greşeală similară în aceeaşi şicană şi am reuşit să-l depăşesc şi să obţin victoria. Sunt încântat că voi concura la BMW SIM Live. Pentru noi, acest lucru este mult mai important decât premiul în bani. Am colaborat foarte bine cu coechipierii noştri Kay şi Nils în timpul pregătirilor pentru această cursă şi am găsit configuraţia perfectă."

Laurin Heinrich (#089 BMW M8 GTE, BS+COMPETITION, locul 1): "Pentru mine, obţinerea acestui bilet pentru BMW SIM Live este cel mai important aspect al victoriei. În finala de anul trecut am terminat pe locul al doilea, ratând victoria la limită, ceea ce înseamnă că am o afacere neterminată. La fel ca în ultima cursă DNLS, faza finală a evenimentului a fost foarte dramatică pentru noi şi coechipierii noştri. Alexander a reacţionat foarte bine după incidentul său pentru a preveni un tête-à-queue. Aceasta a însemnat că a pierdut doar câteva secunde şi a reuşit să recâştige primul loc la final."

Philipp Eng (#25 BMW M8 GTE, ZF BMW Team, locul 16): "În primul rând, felicitări coechipierilor noştri de la BS+COMPETITION pentru dubla reuşită într-o cursă atât de competitivă. De asemenea, Bruno merită aprecieri pentru faptul că în calificări a învins atât de mulţi sim raceri profesionişti şi a obţinut locul al şaselea pe grilă. Din păcate, acele incidente timpurii din cursă ne-au anulat şansele de a obţine un rezultat final bun. Cursa a mers bine pentru mine, după ce maşina a suferit câteva reparaţii rapide la pit stop. Cu toate acestea, locul al 16-lea a fost maximum posibil. În calitate de mentor al echipei BMW Junior, sunt fericit şi pentru că băieţii au reuşit să concureze împotriva unei concurenţe puternice în splitul lor, acumulând un plus de experienţă."

Bruno Spengler (#25 BMW M8 GTE, ZF BMW Team, locul 16): "Turul meu de calificare a fost foarte bun. M-am simţit bine că am obţinut poziţia a şasea când am concurat împotriva unora dintre cei mai buni sim raceri din lume, dar timpii au fost incredibil de apropiaţi. Dacă eram mai lent cu una-două zecimi de secundă, aş fi ajuns pe locul al 15-lea. Nivelul de concurenţă în BMW SIM 120 Cup este incredibil de ridicat. Am avut o configuraţie perfectă pentru BMW M8 GTE. Felicitări BS+COMPETITON pentru victorie! Din păcate, am fost lovit din spate de două ori în timpul cursei, iar maşina a suferit destul de multe avarii. Dacă ţinem cont de tot ce ni s-a întâmplat, putem fi destul de mulţumiţi cu poziţia a 16-a. În orice caz, a fost distractiv."

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare