Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

IMSA iRacing Pro Series: Bruno Spengler şi Philipp Eng urcă pe podium cu BMW M8 GTE

După ce a înregistrat două victorii la începutul IMSA iRacing Pro Series, Bruno Spengler (Canada) a fost doar al şaselea în etapa de la Mid-Ohio (SUA), dar a revenit pe podium în cursa desfăşurată pe circuitul virtual de la Road America (SUA). O strategie îndrăzneaţă în privinţa pneurilor l-a ajutat pe pilotul canadian să treacă linia de sosire pe poziţia a doua cu BMW M8 GTE.

BMW Motorsport
·
IMSA Series
·
Sim Racing
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~86,7 KB)
  
Photos(18x, ~29,07 MB)

Bucureşti/München. După ce a înregistrat două victorii la începutul IMSA iRacing Pro Series, Bruno Spengler (Canada) a fost doar al şaselea în etapa de la Mid-Ohio (SUA), dar a revenit pe podium în cursa desfăşurată pe circuitul virtual de la Road America (SUA). O strategie îndrăzneaţă în privinţa pneurilor l-a ajutat pe pilotul canadian să treacă linia de sosire pe poziţia a doua cu BMW M8 GTE. Philipp Eng (Austria) a fost chiar în urma lui, pe locul al treilea. În total, şase BMW M8 GTE s-au clasat în Top 10. Victoria i-a revenit lui Nick Tandy (Marea Britanie, Porsche).

Piloţii BMW nu au putu să se claseze în faţa rivalilor de la Porsche şi Ford în sesiunea de calificări desfăşurată pe circuitul istoric, dar şi-au îmbunătăţit performanţele în cursă datorită coeziunii. Spengler şi John Edwards (SUA) au fost singurii piloţi care şi-au folosit pit stopurile pentru a schimba doar două dintre cele patru pneuri, o decizie care le-a permis să câştige câteva locuri. Spengler a avut grijă de anvelopele maşinii în faza finală şi a reuşit o clasare pe podium. Edwards a fost al treilea între piloţii BMW, încheind pe poziţia a cincea. Piloţii Turner Motorsport - Robby Foley (SUA), Connor De Phillippi (SUA) şi Nick Catsburg (Olanda) - au trecut linia de sosire pe locurile al şaptelea, al optulea, respectiv al nouălea.

Bruno Spengler (#7 BMW M8 GTE, BMW IMSA Team Red, locul 2): "Am ştiut dinainte că, faţă de cursele anterioare, confruntarea cu opoziţia puternică va fi dificilă pe acest circuit. Rezultatele din calificări în special au confirmat acest lucru. Cu toate acestea, prin alegerea strategiei de pit stop, cu schimbarea doar a pneurilor de pe partea stângă - cu uzură mai mare -, ne-a permis progresul decisiv. Cauciucurile mai vechi nu au avut un efect negativ asupra ritmului spre final şi am putut să-mi menţin locul secund. Per total, a fost o zi bună şi un rezultat foarte bun pentru mine şi întreaga echipă."

Philipp Eng (#26 BMW M8 GTE, BMW Team Austria, locul 3): "Cu locul al patrulea la Mid-Ohio şi poziţia a treia aici, lucrurile merg foarte bine pentru mine, dar nu ar trebuie să fie o surpriză. M-am antrenat foarte mult pentru această cursă. A implicat o activitate uriaşă pentru întreaga echipă şi toţi piloţii. Am conlucrat foarte bine pentru setări şi stilul de condus. Am fost înaintea lui Bruno înaintea pit stopului - şi, ca o analiză, dacă aş schimba decizia de a înlocui toate cele patru pneuri, aş fi tot înaintea lui, dar totul este mere mai clar la retrospectivă. Cu toate acestea, a fost o performanţă bună din partea tuturor. Clasarea a şase BMW M8 GTE în Top 10 este un rezultat excelent."

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare