Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

eSports: Alexandru Botoș a dominat prima ediție a Race of Champions by MINI

Campionul categoriei R5 din sezonul inaugural al Romanian Rally League a triumfat în toate manșele de rallycross de la Race of Champions by MINI, devansându-i pe Radu Dumitrescu și Octavian Bostan într-un eveniment urmărit de peste 8.000 de pasionați.

Racing League Romania
·
BMW Motorsport
·
Sim Racing
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~207,36 KB)
  
Photos(4x, ~17,72 MB)

Sim racerii de circuit au încheiat o campanie de 10 etape săptămânale la comenzile legendarului model BMW M3 E30 DTM, în timp ce iubitorii raliurilor virtuale au completat un maraton cu opt evenimente de câte trei zile. Mulți dintre protagoniști au ales să concureze în ambele serii, înfrățirea comunităților ducând la inițiativa acestei curse a campionilor.

Race of Champions exista în realitate încă din 1988, mari campioni ai raliurilor dominând acest show în primii 15 ani: Juka Kankkunen, Stig Blomqvist, Didier Auriol, Francois Delecour sau Colin McRae. Apoi s-a renunțat la traseul exclusiv de macadam din Gran Canaria și RoC a devenit un spectacol găzduit de trasee asfaltate de pe stadioane, întâlnirea numelor mari de pe circuite și de pe probele speciale disputându-se în fața unui public numeros.

Sébastian Loeb, Mattias Ekström, Sebastian Vettel, Sébastien Ogier sau David Coulthard au arătat echilibrul dintre discipline în acest format, iar aceasta a fost sursa de inspirație pentru conceptul virtual Race of Champions by MINI. La bordul modelelor MINI Cooper SX1 de 600 cai-putere, protagoniștii celor mai puternice serii de sim racing din România și-au disputat supremația pe traseele din FIA World Rallycross.

Semifinale
Seara a început cu semifinala Racing League Romania la Hell (Norvegia), în care s-au aliniat campionul Cristian Berindea, vicecampionul Andrei Bechir, Radu Dumitrescu, Alex Cascatău și Andrei Morțilă. Bechir s-a dovedit cel mai adaptabil, însă Cascatău l-a presat până la final și a încheiat manșa la mai puțin de o secundă în urma liderului. Totuși, programul paralel al acestuia în Virtual Belcar Series l-a promovat în finală pe coechipierul său din RLR, Radu Dumitrescu.

Semifinala Romanian Rally League a avut loc tot pe traseul norvegian, Alexandru Botoș fiind urmărit de-a lungul cursei de către Jancsi Soos, care nu a slăbit ritmul. Departajarea între piloții clasați pe poziţia a treia în aceste manșe i-a fost favorabilă lui Octavian Bostan, care a devenit astfel al cincilea finalist în detrimentul lui Cristian Berindea.

 

Finala
Prima cursă de şase tururi a avut loc la Silverstone, unde Alexandru Botoș s-a desprins de rivali și a câștigat cu un avans de două secunde în fața lui Andrei Bechir. Jancsi Soos s-a clasat al treilea, în fața lui Dumitrescu și Bostan care s-au luptat roată la roată până în ultimul moment.

A urmat surpriza vremii potrivnice pe Circuit de Barcelona-Catalunya, însă asta nu l-a împiedicat pe Botoș să triumfe din nou. Dumitrescu a respins un atac al lui Bechir în ultima buclă și astfel s-au stabilit pozițiile pe podium într-o manșă marcată de pana suferită de Jancsi Soos.

Mult mai greu i-a fost lui Botoș să se impună și pe Yas Marina, unde a revenit de pe ultimul loc și i-a depășit rând pe rând pe Bostan, Dumitrescu și Bechir. Soos a trecut primul linia de sosire, însă o penalizare de cinci secunde l-a aruncat pe poziția a treia și astfel Botoș a reușit "careul" în Race of Champions by MINI, fiind neînvins pe tot parcursul serii și devenind primul Campion al Campionilor din sim racing-ul românesc. Radu Dumitrescu a încheiat finala pe poziția secundă cu 69 de puncte, iar Octavian Bostan a totalizat 66 de puncte pentru a completa podiumul întrecerii de rallycross.


Echipele de organizare ale ambelor campionate au sărbătorit astfel succesele din această primăvară și deja au demarat pregătirile pentru sezoanele următoare ale celor două competiții, ce vor începe în decurs de câteva săptămâni.

Competiția a fost transmisă în direct pe pagina de Facebook MINI Romania.


West Competition Racing este promotorul evenimentului Race of Champions by Mini.

Mai multe despre RLR: bmw.ro/BMW-eSports

Mai multe despre RRL: rally.simrace.ro.

Comunicat remis de agenția West Competition Racing Promotion

Alexandru Șiclovan
+40729476569
alexandru@westcompetition.ro

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING 2021.

Munich, 12 May 2021.

Here you can see the public on-demand webcast of the 101st Annual General Meeting of BMW AG.

 

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare