Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Pieter Nota, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG pentru clienţi, mărci şi vânzări: "Există milioane de oameni în Uniunea Europeană al căror comportament de mobilitate se potriveşte ideal cu un automobil plug-in hybrid"

Interviu cu Pieter Nota despre modelele plug-in hybrid ale BMW Group.

Corporativ
·
Cifre şi informaţii corporate
·
Tehnologie
·
Electrification
·
BMW iPerformance Automobiles
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~233,21 KB)
  
Photos(4x, ~10,25 MB)
  
Videos(3x, ~1,74 GB)

München. Într-un interviu, Pieter Nota, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG pentru clienţi, mărci şi vânzări, vorbeşte despre avantajele unui plug-in hybrid, viitorul tehnologiei şi ce anume se aşteaptă din partea legislaţiei. Acesta afirmă cu convingere: "Modelele noastre plug-in hybrid combină ce este mai bun din ambele universuri".

Dle Nota, ca membru al Consiliului de Administraţie şi responsabil pentru vânzări, sunteţi foarte aproape de client. Ce se pot aştepta clienţii de la BMW în aceste zile când vine vorba de plăcerea condusului?
Clienţii noştri doresc ceea ce face un BMW tipic, nu numai din punct de vedere al designului, dar şi al agilităţii precise şi al performanţelor pe care le aşteaptă de la brand. Şi acest lucru obţin de la noi. Fiecare BMW este un BMW adevărat - cu o gamă largă de tehnologii de propulsie. Acestea se potrivesc nevoilor individuale foarte diferite din punct de vedere al mobilităţii ale clienţilor noştri. Acestea depind, de exemplu, dacă locuiesc în oraş sau în extraurban, precum şi de condiţiile regionale, cum ar fi infrastructura de încărcare sau legile privind emisiile. Nu credem într-o singură tehnologie care îndeplineşte toate aceste cerinţe de mobilitate diferite. Mai degrabă, dorim să le oferim clienţilor posibilitatea de a alege ceea ce le oferă plăcerea condusului. Pentru noi, aceasta este Power of Choice - nu numai când vine vorba de alegerea modelului care se potriveşte cel mai bine clienţilor noştri, dar şi care sistem de propulsie este cel mai potrivit pentru ei. Unul dintre acestea este plug-in hybrid, care combină avantajele propulsiei electrice cu capacitatea de rulare pe distanţe lungi a unui motor termic.

Pentru ce clienţi are sens un automobil plug-in hybrid?
Un automobil plug-in hybrid combină ce este mai bun din ambele universuri. Pe de o parte, în modul electric conduci fără emisii şi foarte silenţios în oraş. Pe de altă parte, motorul termic oferă potenţialul său pe distanţe lungi. Deci, împreună, cele două motoare oferă un mix optim de eficienţă, dinamică şi confort. De exemplu, un automobil plug-in hibrid este deosebit de util pentru clienţii care fac naveta la muncă utilizând doar energie electrică, dar care ocazional parcurg şi distanţe lungi şi care pot avea o singură maşină. Cu condiţia să încarce regulat la domiciliu sau la serviciu, vor descoperi şi că această opţiune este mai ieftină decât o motorizare convenţională.

O critică obişnuită este că un plug-in hybrid este departe de a fi la fel de ecologic precum un motor termic comparabil.
Pur şi simplu nu este adevărat. În general, consumul mediu de combustibil care poate fi obţinut cu un automobil plug-in hybrid este, de asemenea, semnificativ mai mic în practică decât în cazul propulsoarelor convenţionale comparabile. Cu toate acestea, dacă propulsia electrică nu este folosită intensiv, acest avantaj al eficienţei faţă de motorul termic se pierde. Prin urmare, un plug-in hybrid are cel mai mult sens atunci când este încărcat şi condus regulat în modul electric. Prin urmare, eficienţa consumului de combustibil al acestor automobile depinde în mare măsură de comportamentul de condus şi de utilizare al clienţilor noştri. Din experienţa personală, pot spune că la volanul unui BMW 745Le obţin un consum de combustibil foarte redus, cu o medie de aproximativ doi litri (per 100 km). Când fac naveta, conduc până la 70% în regim pur electric şi pot reîncărca cu uşurinţă automobilul cât sunt la birou.

Dar, probabil, clienţii aleg în principal un plug-in hybrid pentru beneficiile fiscale şi mai puţin pentru că vor să conducă electric, nu-i aşa?
Nu, nu este corect - permiteţi-mi să clarific acest aspect: în prezent, mulţi clienţi cumpără în premieră un automobil electrificat. Mai întâi trebuie să experimenteze această tehnologie şi toate avantajele sale. Doar atunci ştiu de cât de multă energie electrică au nevoie sau cât de des sau unde se încarcă cel mai bine. Am vorbit cu mulţi clienţi care sunt absolut convinşi de plug-in hybrid, tocmai pentru că este proiectat optim pentru cerinţele lor de mobilitate foarte diferite.

Deci, ce face BMW Group pentru a încuraja clienţii să-şi conducă mai mult automobilele plug-in hybrid în regim electric în loc să folosească motorul termic?
La cele mai recente modele plug-in hybrid, de exemplu, folosim tehnologia de geo-restricţionare eDrive Zones care recunoaşte automat zonele de mediu. Când intră într-o astfel de zonă, automobilul trece automat în modus de conducere pur electric. Acest lucru ajută la utilizarea optimă a potenţialului maşinilor hibride şi la reducerea emisiilor. De asemenea, este şi mai avantajos pentru utilizator, deoarece sistemul de propulsie electrică îşi foloseşte pe deplin avantajele de consum în oraş. În plus, în curând ne vom concentra pe ambiţiile sportive ale conducătorilor de modele BMW plug-in hybrid printr-un program de fidelizare. Vor primi puncte pentru fiecare kilometru condus electric şi, de asemenea, pentru încărcarea bateriei de înaltă tensiune, pe care apoi le pot schimba pentru recompense. De asemenea, arătăm cum facturarea privată a curentului încărcat în maşină poate fi mai convenabilă pentru utilizatorii de automobile de companie.

Care sunt perspectivele BMW Group pentru viitorul automobilelor plug-in hybrid?
Doar în Uniunea Europeană există milioane de persoane al căror comportament de mobilitate se potriveşte ideal cu un automobil plug-in hybrid. Prin urmare, extindem în mod constant gama noastră de modele plug-in hybrid. De exemplu, noul BMW Seria 5, pe care tocmai l-am lansat, va oferi iniţial cinci variante hibrid diferite. În plus, continuăm şi să dezvoltăm sistemul de propulsie, iar în viitor vom oferi autonomie electrică de până la 100 de kilometri, în funcţie de segment. Până la sfârşitul acestui an, vom avea disponibile 12 modele plug-in hybrid de bază, inclusiv noile MINI Countryman şi BMW X2. De altfel, suntem lideri în ceea ce priveşte varietatea de modele atât în Germania şi Uniunea Europeană, cât şi la nivel mondial. În acest moment, aş dori să vorbesc despre întreaga noastră gamă de automobile electrificate. Până în 2023, ne propunem să avem pe şosele un total de 25 de modele electrificate. Mai mult de jumătate dintre ele vor fi complet electrice. Per total, presupunem că maşinile electrificate vor reprezenta între 15 şi 25% din vânzările noastre globale înainte de 2025. În Europa, probabil că această cotă va fi deja de un sfert până în 2021, o treime până în 2025 şi jumătate până în 2030. Acest lucru ne va permite să îndeplinim obiectivele UE privind CO2. Pentru noi, problema protecţiei climatice este foarte importantă, precum şi păstrarea promisiunii noastre atunci când vine vorba de politici.

Menţionaţi politica. Ce vă aşteptaţi din partea legiuitorilor când vine vorba de mobilitatea electrică?
Considerăm că extinderea infrastructurii de încărcare joacă un rol esenţial în acceptarea clienţilor şi în accelerarea mobilităţii electrice. Prin abordarea noastră de 360°, pe care o urmăm din 2013, dorim să creăm cele mai bune opţiuni de încărcare pentru clienţii noştri acasă, la serviciu şi în public. Continuăm să lucrăm în acest sens împreună cu partenerii noştri la un număr mare de proiecte. Desigur, suntem activi şi din punct de vedere politic şi sprijinim iniţiativele pentru extinderea structurii publice de încărcare. Aici suntem angajaţi în mod deosebit în dialogul cu oraşele cu angajament faţă de mobilitatea electrică pentru a le face mai viabile printr-o calitate mai bună a aerului şi mai puţin zgomot în trafic. Dincolo de încărcare, considerăm că sistemele adecvate de stimulare a reglementărilor, precum eZones sau tarifele de încărcare, vor face lu condusul electric mai atractiv. Ne aşteptăm ca ponderea condusului electric să crească în continuare, odată cu promovarea utilizării automobilelor electrice. Prin urmare, condusul electric va deveni mai răspândit.

Mobilitatea electrică a schimbat compania dumneavoastră, dar şi solicitările angajaţilor dumneavoastră?
Creşterea mobilităţii electrice aduce schimbări în domenii foarte diferite - de la dezvoltarea automobilelor, la procesul de vânzare. În producţie, de exemplu, arhitecturile de automobile inteligente ne vor permite să producem acelaşi model, cu diverse trenuri de rulare, pe o singură linie de asamblare: complet electric, plug-in hybrid şi convenţional. Acest lucru ne face extrem de flexibili. Desigur, acest lucru necesită şi o adaptare din partea angajaţilor noştri. Acesta este motivul pentru care ne-am orientat spre formare şi educaţie suplimentară în acest subiect. De exemplu, am format deja peste 46.000 de angajaţi în domeniul mobilităţii electrice. Aceasta reprezintă mai mult de o treime din echipa noastră. Recent, pregătirea personalului în domeniul mobilităţii a fost reluată. Aceasta arată importanţa acestei teme chiar şi în timpul pandemiei Covid-19. De exemplu, cursurile de formare "Blitz", despre manevrarea în condiţii de siguranţă a sistemelor de înaltă tensiune, sunt absolut esenţiale pentru producţia mondială şi accelerarea uzinelor noastre, precum şi pentru dealerii noştri, unde au fost susţinute deja peste 33.000 de cursuri de formare "Blitz".

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING 2021.

Munich, 12 May 2021.

Here you can see the public on-demand webcast of the 101st Annual General Meeting of BMW AG.

 

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare