Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Începe producţia componentelor high-tech pentru viitorul BMW iNEXT

Uzina BMW Group din Landshut îşi asumă un rol important în producţia BMW iNEXT - inovaţii ce totalizează peste 50 de milioane de euro pentru proiecte viitoare. +++ Grilă frontală inovatoare - componentă high-tech centrală pentru condusul foarte automatizat. +++ Deschiderea noii facilităţi de producţie cu ministrul economiei din Bavaria, Hubert Aiwanger, şi cu membrul Consiliului de Administraţie, Dr. Andreas Wendt. +++ Wendt: "Condusul autonom este o şansă mare pentru Germania ca locaţie industrială - producţia internă a componentelor serveşte, mai mult ca niciodată, ca hub de inovaţie".

i20
·
BMW Welt, Museum, fabrici
·
Fabrici
·
Tehnologie
·
BMW i Automobiles
·
Automated Driving
·
BMW iX
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~177,94 KB)
  
Photos(15x, ~149,91 MB)

Related Links.

Bucureşti/ Landshut. Uzina BMW Group din Landshut, în Bavaria Inferioară, îşi asumă din nou rolul de vector de inovaţie pentru viitorul automobilului: cu o serie se componente high-tech importante va contribui la producţia viitorului BMW iNEXT. Acest model va ieşi de pe linia de asamblare de la Uzina din Dingolfing cu începere din 2021.

 

BMW iNEXT este primul automobil de serie al BMW Group pregătit pentru condusul autonom. Astăzi, Dr. Andreas Wendt, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG şi responsabil pentru achiziţii şi reţea de furnizori, şi Hubert Aiwanger, vicepremierul Bavariei şi ministrul economiei, dezvoltării regionale şi energiei din Bavaria, au deschis noua facilitate de producţie a fabricii Landshut. Grila frontală inovatoare - "ochiul" - pentru BMW iNEXT va fi produsă aici.

 

Complexă din punct de vedere tehnologic, grila este esenţială pentru condusul automatizat avansat: permite integrarea tehnologiei video, a funcţiilor radar şi a altor senzori - toate acestea necesare pentru sisteme de asistare a condusului - în partea frontală a automobilului. Uzina BMW Group din Landshut a investit peste 50 de milioane de euro în componente inovatoare pentru BMW iNEXT şi alte modele viitoare.

 

Producţia internă a componentelor ca hub inovator pentru teme viitoare condusul autonom

"Condusul autonom este o şansă uriaşă pentru Germania ca locaţie industrială. Cu tehnologii de avangardă obţinem avantaje competitive decisive. În special în timpul actualei transformări a sectorului nostru, producţia noastră internă de componente la Landshut îşi asumă, mai mult ca niciodată, rolul de hub inovator", a spus membrul CA, Wendt. "Pe lângă condusul automatizat avansat, mobilitatea viitorului va fi caracterizată de mobilitate electrică şi digitalizare - BMW iNEXT este sinonim cu toate acestea, la fel cum sunt Landshut şi BMW Group în Bavaria Inferioară."

 

Aiwanger, vicepremierul Bavariei, a apreciat forţa şi prezenţa BMW Group în Bavaria de Est: "Proiectul de avangardă BMW iNEXT subliniază importanţa economică a industriei auto şi construcţia de automobile în regiune. Landul Bavaria este mândru de faptul că acest capitol relevant în istoria sectorului este deschis aici, la această locaţie". Mai mult, el a adăugat că, în ceea ce priveşte criza coronavirusului, guvernul landului este recunoscător sprijinului oferit de BMW Group economiei regionale chiar şi în această perioadă dificilă.

 

Spectru larg de componente high-tech de la Landshut

Grila frontală pentru BMW iNEXT a fost dezvoltată de Centrul de Inovaţie şi Design Ultrauşor al BMW Group (LuTZ) al BMW Group din Landshut şi este un simbol al transformării industriei: pentru BMW iNEXT grila radiatorului specifică mărcii va deveni o componentă high-tech inovatoare şi multifuncţională. Pe lângă grilă, uzina din Landshut va produce şi alte componente inovatoare pentru cockpitul şi sistemul de propulsie electrică ale iNEXT, dar şi componente structurale realizate din materiale compozite cu fibră de carbon, aşa cum este CFRP. Departamentul de turnare a materialelor uşoare furnizează carcasa pentru viitorul motor electric şi a dezvoltat procesul de turnare prin injecţie (ICA), unic la nivel global, prin care sistemul de propulsie electrică pentru BMW iNEXT nu are nevoie de pământuri rare pentru rotorul motorului electric sincron.

 

Utilizare eficientă a avantajului competitiv şi a competenţei în industrializare

"Datorită facilităţii de producţie internă a componentelor pentru construcţia uşoară şi centrului tehnologic din această locaţie, avem un avantaj real faţă de concurenţii noştri. Avem competenţă în industrializare, putem dezvolta inovaţii strategice esenţiale şi în acelaşi timp să găsim partenerii şi furnizorii externi viabili", a declarat Dr. Wolfgang Blümlhuber, vicepreşedinte executiv Achiziţii şi Reţea de Furnizori BMW Group pentru tehnologia dinamicii de condus şi turnare metale uşoare.

 

"Uzina din Landshut reprezintă puterea inovaţiei din Bavaria Inferioară", a accentuat Dr. Stefan Kasperowski, directorul uzinei BMW Group din Landshut. "Prin investiţia în producţia componentelor iNEXT, BMW Group îşi demonstrează angajamentul clar faţă de locaţie." Willibald Löw, preşedintele Sindicatului uzinei BMW Group din Landshut, a adăugat: "Astăzi primim un semnal puternic pentru siguranţa pe termen lung a locurilor de muncă locale."

 

Uzina BMW Group din Landshut

Uzina BMW Group din Landshut este una dintre cele 31 de locaţie de producţie ale BMW Group în 14 ţări. În locaţia de componente din Bavaria Inferioară, aproximativ 4.00 de angajaţi produc componente din metal uşor turnat pentru motor, şasiu şi caroserie, piese de exterior din plastic, componente de caroserie din plastic armat cu fibră de carbon (CFRP), piese pentru cockpit şi echipamente, sisteme de propulsie electrice, motoare speciale şi arbori de transmisie. Aceste componente sunt livrate la toate fabricile de automobile şi motoare ale BMW Group din lumea întreagă. Prin urmare, o parte din forţa inovatoare de la Landshut se regăseşte în fiecare BMW, MINI şi Rolls-Royce.

 

Ca centru de competenţă pentru tehnologii viitoare, precum construcţia uşoară şi electromobilitatea, uzina BMW Group din Landshut nu este implicată doar în faza iniţială a proceselor de dezvoltare a noilor automobile. La uzina din Bavaria Inferioară sunt produse şi componente pentru modelele revoluţionare BMW i sau nava-amiral a mărcii, BMW Seria 7. Mai mult, uzina din Landshut găzduieşte Centrul de Inovaţie şi Design Ultrauşor al BMW Group (LuTZ). Acolo, specialişti din cele mai diferite domenii realizează cercetări comune privind materialele high-tech inovatoare, precum şi conceptele de construcţie combinată personalizate şi procedurile de producţie pentru mobilitatea viitorului. www.bmw-werk-landshut.de

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare