Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Propulsia cu pile de combustie ca direcţie importantă de dezvoltare pentru extinderea "Power of Choice": ministrul federal al economiei, Peter Altmaier, a vizitat Centrul de Competenţă în Pile de Combustie al BMW Group

Zipse: Pilele de combustie cu hidrogen au potenţialul de a deveni un alt pilon în portofoliul de sisteme de propulsie. +++ Altmaier: BMW are curajul şi puterea de inovaţie pentru ca această tehnologie să devină un succes de piaţă. +++

Tehnologie
·
Dezvoltare durabilă
·
Sistem de propulsie alternativă, mobilitatea viitorului
·
Electrification
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, 165,5 KB)
  
Photos(11x, 126,04 MB)
  
Videos(1x, 580,34 MB)

München. Dezvoltarea de sisteme de propulsie alternative, fără emisii locale de CO2, reprezintă o prioritate pentru BMW Group. Ministrul Federal al Economiei şi Energiei al Landului Bavariei, Peter Altmaier, s-a convins personal de competenţa companiei în tehnologia pilelor de combustie cu hidrogen la Centrul de Cercetare şi Tehnologie al BMW Group. În timpul turului prin Centrul de Competenţă în Hidrogen, preşedintele Consiliului de Administraţie al BMW AG, Oliver Zipse, a oferit, împreună cu specialiştii în domeniul hidrogenului, informaţii despre procesul de fabricaţie a celei de-a doua generaţii a sistemului de propulsie cu pile de combustie al BMW Group.

 

Oliver Zipse: "Clasa politică a recunoscut importanţa hidrogenului verde pentru sistemul energetic al viitorului. Salutăm diferitele iniţiative în acest domeniu. Pentru traficul rutier acum este necesară o extindere a infrastructurii de alimentare care ţine cont de nevoile vehiculelor comerciale, dar şi ale automobilelor. În funcţie de cum se dezvoltă condiţiile generale, tehnologia pilelor de combustie cu hidrogen are potenţialul de a deveni un alt pilon în portofoliul de sisteme de propulsie al BMW Group."

 

Peter Altmaier, Ministrul Federal al Economiei şi Energiei: "Guvernul federal, prin strategia naţională privind hidrogenul şi miliardele promise pentru a fi implementate în pachetul de stimulare economică, a transmis un semnal clar. Vom forma cadrul şi vom susţine activ economia în dezvoltarea şi utilizarea tehnologiei hidrogenului. Cu toate acestea, implementarea la nivel comercial a tehnologiilor cu hidrogen revine companiilor. Prin urmare, sunt foarte fericit că există multe companii în Germania, precum BMW, care au viziunea, curajul şi puterea de inovaţie pentru a face ca această tehnologie să fie un succes de piaţă."

 

De asemenea, BMW Group are experienţă cu utilizarea hidrogenului dincolo de dezvoltarea sistemului de propulsie. Compania a urmat întotdeauna o abordare care urmăreşte o producţie cu economie de resurse. Din 2013, uzina BMW Group din Leipzig utilizează motostivuitoare alimentate cu hidrogen. Utilizarea tehnologiei inovatoare cu hidrogen oferă oportunitatea de a promova şi mai mult decarbonizarea pe termen lung. Odată cu Green Deal şi Next Generation EU, Uniunea Europeană se concentrează şi pe tehnologia hidrogenului.

 

Pe drumul spre producţia în serie redusă a BMW i Hydrogen NEXT

BMW Group colaborează din 2013 cu Toyota Motor Corporation la sistemele de propulsie cu pile de combustie. Începând din vara anului 2015, BMW Group testează automobile de dezvoltare, bazate pe BMW Seria 5 Gran Turismo, care sunt echipate cu un sistem de pile de combustie dezvoltat în comun cu Toyota. În timpul vizitei sale, Ministrul Federal al Economiei şi Energiei, Peter Altmaier, a profitat de ocazie să conducă el însuşi un astfel de automobil de dezvoltare.

 

În etapa următoare, BMW Group va derula un program-pilot din 2022, în care va produce BMW i Hydrogen NEXT - bazat pe actualul BMW X5 - în serie limitată, automobilul fiind echipat cu a doua generaţie a sistemului de propulsie. Aşa-numita stivă de pile de combustie şi sistemul general sunt dezvoltări originale ale BMW Group. Celulele individuale ale pilei de combustie provin de la Toyota. Pentru fabricarea flotei-pilot BMW X5 se utilizează o instalaţie de cercetare automatizată pentru producţia stivelor de pile de combustie care a fost înfiinţată ca parte a proiectului "Auto Stack Industrie" finanţat de Ministerul Federal al Transporturilor şi Infrastructurii Digitale. Testarea tehnologiilor de producţie inovatoare este un pas important în pregătirea unei producţii scalabile, optimizată ca timp, cost şi calitate, a sistemelor de propulsie cu pile de combustie cu hidrogen.

 

În viitor, sistemul de propulsie cu pile de combustie cu hidrogen poate fi o alternativă atractivă pentru automobilele electrice cu baterii, în special pentru clienţii care nu au acces la propria infrastructură de încărcare electrică şi care deseori conduc pe distanţe lungi. Cu o infrastructură de alimentare potrivită, automobilele alimentate cu hidrogen oferă o flexibilitate mare, deoarece întreaga autonomie este disponibilă după o operaţiune scurtă de alimentare, de aproximativ patru minute - indiferent de condiţiile de temperatură.

 

A doua generaţie: detalii despre sistemul de propulsie de la BMW i Hydrogen NEXT

Performanţele sistemului de la BMW i Hydrogen NEXT oferă un total de 275 kW (374 CP) şi asigură dinamica de condus tipică BMW. "La sistemul de propulsie al BMW i Hydrogen NEXT, sistemul de pile de combustie generează o putere electrică de până la 125 kW (170 CP), care este obţinută prin reacţia chimică dintre hidrogenul şi oxigenul din aer", declară Jürgen Guldner, director în cadrul BMW Group pentru tehnologia pilelor de combustie cu hidrogen şi proiecte de automobile. Aceasta înseamnă că automobilul emite doar vapori de apă. Convertorul electric, care este situat sub pila de combustie, îşi ajustează nivelul de tensiune la cel al propulsiei electrice şi al bateriei tampon de putere. Bateria este alimentată de energia generată la frânare şi energia pilelor de combustie. Automobilul găzduieşte două rezervoare de hidrogen la 700 bar, care împreună pot stoca 6 kg de hidrogen. Guldner: "Acest lucru garantează parcurgerea unor distanţe lungi în orice condiţii meteorologice. Procesul de realimentare durează doar trei-patru minute." Aflat la a cincea generaţie, sistemul de propulsie electrică - utilizat pentru prima dată la BMW iX3 - este integrat complet şi în BMW i Hydrogen NEXT. Bateria tampon de putere, poziţionată deasupra sistemului eDrive, poate oferi o dinamică suplimentară la depăşire sau la accelerare, de exemplu. În 2022 BMW Group va prezenta un model în serie limitată, echipat cu această propulsie electrică cu pile de combustie cu hidrogen, care se bazează pe actualul BMW X5. Cel mai devreme în a doua jumătate a acestui deceniu, în funcţie de cerinţele pieţei şi de condiţiile-cadru, BMW Group va lansa un model de serie cu tehnologie cu pile de combustie cu hidrogen.

 

BMW Group în proiectul de cercetare BRYSON

Prin implicarea sa în proiectul de cercetare BRYSON (rezervoare de depozitare a hidrogenului, eficiente ca volum şi cu utilizare optimă), BMW Group subliniază şi încrederea în potenţialul tehnologiei pilelor de combustie cu hidrogen. Obiectivul acestei asocieri între BMW AG, Universitatea de Ştiinţe Aplicate din München, Centrul de Construcţii Uşoare Sachsen GmbH, Universitatea Tehnică din Dresda şi WELA Handelsgesellschaft mbH este de a dezvolta noi tipuri de rezervoare cu hidrogen comprimat. Acestea trebuie proiectate astfel încât să poată fi integrate cu uşurinţă în arhitecturile universale ale automobilelor. Obiectivul proiectului este dezvoltarea rezervoarelor plate. Proiectul de trei ani şi jumătate, care este finanţat şi de Ministerul Federal pentru Economie şi Energie, va avea ca rezultat şi o reducere a costurilor de producţie a rezervoarelor de hidrogen pentru automobilele cu pile de combustie. Acest lucru le va îmbunătăţi competitivitatea în comparaţie cu automobilele electrice cu baterii.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare