Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Dezamăgire pentru BMW i Andretti Motorsport în a doua cursă de la Berlin

A doua zi de cursă din finala de la Berlin (Germania) a acestui sezon din Campionatul FIA Formula E ABB a fost una dezamăgitoare pentru BMW i Andretti Motorsport. Maximilian Günther (Germania) şi Alexander Sims (Marea Britanie) au suferit probleme care i-au împiedicat să puncteze în cea de-a şaptea etapă a sezonului.

BMW Motorsport
·
FIA Formula E
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~118,35 KB)
  
Photos(19x, 50,15 MB)

Bucureşti/Berlin. A doua zi de cursă din finala de la Berlin (Germania) a acestui sezon din Campionatul FIA Formula E ABB a fost una dezamăgitoare pentru BMW i Andretti Motorsport. Maximilian Günther (Germania) şi Alexander Sims (Marea Britanie) au suferit probleme care i-au împiedicat să puncteze în cea de-a şaptea etapă a sezonului. Bateria a trebuit înlocuită la monopostul BMW iFE.20 al lui Sims, ceea ce a însemnat că el a trebuit să ia startul de la standuri şi a primit şi o penalizare drive-through suplimentară.

Günther era pe locul al optulea în momentul când a distrus aripa faţă şi un pneu în duelul cu un alt concurent. La momentul revenirii pe circuit după pit stop, el s-a regăsit la coada plutonului. Iniţial, Günther a continuat, dar ulterior a fost nevoit să abandoneze. Sims a încheiat cursa pe locul al 19-lea. Victoria i-a revenit liderului campionatului, António Félix da Costa (Portugalia, DS Techeetah). Manşele a treia şi a patra de la Berlin-Tempelhof sunt programate în week-end.

Declaraţii după cursa 7 de la Berlin:

Roger Griffiths (director de echipă BMW i Andretti Motorsport): "A fost una dintre acele zile în care vrei să dai timpul înapoi şi să o iei de la început. A început rău, cu schimbarea bateriei la maşina lui Alexander Sims. Am avut ritm bun în antrenamente, dar nu şi în calificări. Pentru Alexander, startul de pe linia standurilor şi penalizarea suplimentară au însemnat o cursă compromisă înainte de a începe. Maximilian Günther a avut un start foarte bun şi era poziţionat promiţător în cursă. Din păcate, a urmat un incident cu o altă maşină, al cărui rezultat a fost avarierea aripii faţă şi a pneului faţă stânga. Iniţial a continuat, pentru a învăţa cât mai mult pentru următoarele curse, după care l-am chemat la standuri înainte de finalul cursei. Acum trebuie să folosim timpul până la următoarea cursă pentru a analiza în detaliu ce putem îmbunătăţi."

Alexander Sims (#27 BMW iFE.20, grilă: start de la standuri, cursă: locul 19): "Startul de la standuri şi penalizarea suplimentară au transformat cursa într-un solitară. Singura noastră şansă ar fi fost o intervenţie a Safety Car, dar nu a fost cazul. Ca o concluzie generală, trebuie să înţelegem de ce avem un ritm bun în antrenamente, dar nu îl putem menţine şi în calificări."

Maximilian Günther (#28 BMW iFE.20, grilă: locul 11, cursă: abandon): "Cursa a început foarte bine. Am urcat trei locuri şi am putut economisi ceva energie. M-am simţit bine în maşină. Din păcate, a urmat incidentul cu Sam Bird. Am lovit zidul în timp ce mă duelam cu el şi am distrus maşina. Acest lucru este dezamăgitor, dar, din nefericire, aceste lucruri se mai întâmplă uneori."

Votul FANBOOST
FANBOOST oferă fanilor Formulei E şansa de a-şi vota pilotul favorit şi de a-i acorda un nivel suplimentar de putere în timpul cursei. Cei cinci piloţi cu cele mai multe voturi FANBOOST primesc un supliment de energie de 100 kJ, pe care îl pot utiliza într-o fereastră de timp scurtă în cea de-a doua jumătate a cursei. Pentru etapa de la Berlin, fanii îşi pot vota pilotul favorit începând cu 10 zile înaintea cursei, iar votul se încheie cu 15 minute înainte de startul primei manşe dintre cele şase. Fiecare fan poate vota o singură dată pe zi. La startul fiecărei curse începe votul pentru următoarea cursă. Există trei modalităţi de vot: online la fanboost.fiaformulae.com, prin aplicaţia oficială Formula E sau pe Twitter utilizând hashtagul #FANBOOST şi prenumele şi numele pilotului, totul ca un singur hashtag.

Hashtaguri pentru piloţii BMW i Andretti Motorsport
#AlexanderSims
#MaximilianGuenther

Flota BMW i
BMW i este "Official Vehicle Partner" al Campionatului FIA Formula E ABB în Sezonul 6. Liderii flotei BMW i sunt două modele Safety Car: BMW i8 Roadster Safety Car, care a fost modificat special pentru utilizare pe circuit, şi BMW i8 Coupé Safety Car. Flota BMW i include BMW i3s în rol de "Maşină a Directorului de Cursă" (Race Director Car) şi BMW 530e în rol de "Maşină Medicală" (Medical Car).

Clasamente după etapa 7/11

Piloţi: 1. António Félix da Costa 125p; 2. Lucas di Grassi 57p; 3. Stoffel Vandoorne 57p; 4. Mitch Evans 56p; 5. Sam Bird 52p; 6. Sébastien Buemi 52p; 7. Alexander Sims 48p; 8. André Lotterer 45p; 9. Maximilian Günther 44p; 10. Oliver Rowland 36p; 11. Edoardo Mortara 36p; 12. Jean-Éric Vergne 32p; 13. Nyck de Vries 30p; 14. Robin Frijns 22p; 15. Pascal Wehrlein 14p; 16. Jérôme d'Ambrosio 13p; 17. James Calado 10p; 18. Daniel Abt 8p; 19. Felipe Massa 2p; 20. Brandon Hartley 2p; 21. René Rast 1p.

Echipe: 1. DS Techeetah 157p; 2. BMW i Andretti Motorsport 92p; 3. Nissan e.Dams 88p; 4. Mercedes-Benz EQ Formula E Team 87p; 5. Envision Virgin Racing 74p; 6. Panasonic Jaguar Racing 66p; 7. Audi Sport Abt Schaeffler 66p; 8. TAG Heuer Porsche Formula E Team 45p; 9. RoKit Venturi Racing 38p; 10. Mahindra Racing 27p; 11. Geox Dragon 2p.

Ce urmează
Următoarea etapă din Sezonul 6 al Campionatului FIA Formula E ABB are loc sâmbătă, la Berlin (Germania).

Unde se vede Formula E
Sezonul 2019/2020 al Campionatului FIA Formula E ABB este transmis în România pe canalul pan-european Eurosport şi prin intermediul platformei Eurosport Player.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare