Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Ieşire pe "Infernul Verde": noul automobil sport compact BMW 128ti efectuează ultimele teste la Nürburgring

Alternativa foarte sportivă a BMW Seria 1 cu tracţiune faţă şi diferenţial mecanic Torsen cu patinare limitată este concepută pentru o plăcere activă a condusului.

Seria 1
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, 115,02 KB)
  
Photos(24x, 104,57 MB)

Bucureşti/München. În prezent, în timpul fazei finale de teste, noul automobil sport compact BMW 128ti parcurge testele de calibrare pe şoselele din regiunea Eifel, din jurul buclei Nordschleife de la Nürburgring, şi, desigur, direct pe cel mai difcil circuit din lume. Un accent special este pus pe caracteristicile dinamice de manevrabilitate ale noii variante BMW Seria 1, care a fost conceput special pentru plăcerea activă a condusului. Modelul va fi lansat pe piaţă în noiembrie 2020.

Automobil sport cu propriul caracter
Cu tracţiune faţă, BMW 128ti este poziţionat imediat în spatele vârfului de gamă BMW Seria 1, BMW M135i xDrive, şi dispune de nou dezvoltatul motor de 2,0 litri. Propulsorul cu patru cilindri, cu tehnologie BMW TwinPower Turbo Technology, de sub capota BMW 128ti are o putere maximă de 195 kW/265 CP, ceea ce facilitează performanţe de condus sportiv precum sprintul 0-100 km/h în 6,1 secunde. Totuşi, noul BMW 128ti este mai mult decât doar o nouă variantă BMW Seria 1. Pe lângă numeroasele dotări de exterior şi interior care fac îl diferenţiază, întreaga suspensie şi direcţie au fost adaptate special pentru a oferi o dinamică foarte sportivă şi orientată către conducător. În consecinţă, noul automobil sport, exclusiv cu tracţiune faţă, se adresează unui public foarte tânăr, cu accent clar pe plăcerea condusului caracteristică BMW.

Puncte de atracţie tehnice pentru precizie ridicată şi reacţie directă
Noul BMW 128ti este echipat standard cu transmisie Steptronic Sport cu opt trepte şi un diferenţial Torsen cu patinare limitată, care oferă o tracţiune mai bună pe puntea faţă. Modelul deţine o suspensie M Sport adaptată special, care include o coborâre cu 10 mm a gărzii la sol, precum şi BMW Performance Control, care a fost adaptat special pentru o agilitate crescută. Mai mult, direcţia a fost adaptată la noul model pentru reacţii precise, oferind conducătorului un răspuns direct. Mai mult, BMW 128ti este mai uşor cu aproximativ 80 de kilograme decât BMW M135i xDrive, cu tracţiune integrală, de la care preia lagărul stabilizator pretensionat şi stabilizatoarele. Pneurile sport sunt disponibile opţional fără costuri suplimentare şi garantează o plăcere a condusului şi mai mare. Frânele M Sport, cunoscute de la vârful de gamă, garantează caracteristici de frânare ce egalează performanţele de condus.

O tradiţie a sportivităţii
BMW a folosit denumirea „TI” acum mai bine de jumătate de secol, pe modelele din „Noua Clasă”, aş cum au fost BMW 1800 TI, BMW 2000 TI sau versiunile mai compacte 1802 TI sau 2002 TI. Era momentul în care marca se repoziţiona după criza anilor ’50 şi îşi afirma sportivitatea.

Legendarul şi regretatul pilot Hubert Hahne a făcut denumirea „TI” să strălucească pe circuit. În 1964, cu un BMW 1800 TI a spulberat competiţia din Campionatul German de Tursime, obţinând 14 victorii din 16 curse. Doi ani mai târziu, de această data pilotând un BMW 2000 TI stabilea un record istoric: era primul turism care reuşea să parcugră un tur pe Nordschleife în mai puţin de 10 minute. Era o cursă în Campionatul European de Turisme, ca partea a weekendului Marelui Premiu al Germaniei. Hahne închidea turul de circuit cu timpul de 9 minute 58.5 secunde. La final de an, Hahne şi BMW 2000 TI încheiau Campionatul European de Turisme în poziţia de campioni.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare