Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

BMW M Motorsport şi echipele de client BMW M vor participa la cursa aniversară de pe Nordschleife cu o formulă puternică şi diversă

La 26-27 septembrie, cursa de 24 de ore de la Nürburgring (Germania) sărbătoreşte a 50-a aniversare - iar BMW se alătură aniversării ca primul câştigător. De asemenea este şi a 50-a aniversare a primei dintre cele 19 victorii BMW în clasamentul general al competiţiei de pe Nordschleife. Pentru această cursă foarte specială, BMW M Motorsport şi echipele de client BMW M vor fi reprezentate de o formulă pe cât de puternică pe atât de diversă.

GT Racing
·
BMW Motorsport
·
Customer Racing
·
24h Races
·
Motorsport Juniors
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~110,66 KB)
  
Photos(9x, ~10,82 MB)

Bucureşti/München. La 26-27 septembrie, cursa de 24 de ore de la Nürburgring (Germania) sărbătoreşte a 50-a aniversare - iar BMW se alătură aniversării ca primul câştigător. De asemenea este şi a 50-a aniversare a primei dintre cele 19 victorii BMW în clasamentul general al competiţiei de pe Nordschleife. Pentru această cursă foarte specială, BMW M Motorsport şi echipele de client BMW M vor fi reprezentate de o formulă pe cât de puternică pe atât de diversă - de la dueluri pentru victoria la general cu BMW M6 GT3, trecând la BMW Junior Team cu BMW M4 GT4 şi maşina de presă BMW M2 CS Racing, până la numeroasele echipe de client care vor participa la provocarea "Infernului Verde" într-o gamă variată de maşini de curse BMW.

"Istoria cursei de 24 de ore este legată indisolubil cu istoria BMW pe Nordschleife. Chiar dacă sărbătorim împreună în contextul dificil al pandemiei, importanţa foarte mare pe care acest circuit şi această competiţie o au pentru noi este clară şi în acest an", a declarat directorul BMW Group Motorsport, Jens Marquardt. "Sunt mândru că reprezentăm peste un sfert din întregul platou de concurs, cu un total de 27 de modele de curse BMW înscrise. Iar varietatea înscrierilor noastre este remarcabilă. Luptăm cu BMW M6 GT3 pentru cea de-a 20-a victorie a noastră în clasamentul general, vedem BMW Junior Team şi câteva echipe de client BMW M cu BMW M4 GT4, folosim noul BMW M2 CS Racing ca maşină de presă şi aşteptăm cu nerăbdare să vedem numeroase alte modele BMW de curse în acţiune împreună cu clienţii noştri. Sunt foarte încântat de cursa pe care o vom vedea şi vreau să mulţumesc tuturor comisarilor de circuit care fac posibil acest eveniment prin voluntariat. Este păcat că nu putem sărbători această aniversare în modul obişnuit, cu sute de mii de fani în jurul Nordschleife."

BMW M6 GT3: Tom Blomqvist revine alături de ROWE Racing
Aşa cum s-a anunţat în urmă cu ceva timp, cinci BMW M6 GT3 vor concura în cea mai înaltă clasă, SP9, patru dintre acestea luptând pentru victoria la general în categoria PRO. BMW Team Schnitzer, ROWE Racing şi Walkenhorst Motorsport vor folosi piloţi de calibru, inclusiv numeroşi piloţi oficiali BMW. Tom Blomqvist (Marea Britanie) se alătură echipei ROWE Racing. El a reprezentat echipa din St. Ingbert (Germania) şi anul trecut. Acum, oportunitatea s-a ivit pentru a se folosi din nou experienţa şi viteza lui. Blomqvist împarte cockpit maşinii #98 BMW M6 GT3 cu trei piloţi BMW din DTM: Lucas Auer (Australia), Philipp Eng (Austria) şi Marco Wittmann (Germania). Eng va fi în acţiune şi în maşina #99 a echipei, alături de Nick Catsburg (Olanda), Alexander Sims (Marea Britanie) şi Nick Yelloly (Marea Britanie). BMW Team Schnitzer va fi reprezentată de Augusto Farfus (Brazilia), Jens Klingmann (Germania), Martin Tomczyk (Germania) şi Sheldon van der Linde (Africa de Sud). În maşina Walkenhorst Motorsport de la categoria PRO, Mikkel Jensen (Danemarca), Christian Krognes (Norvegia), Jordan Pepper (Africa de Sud) şi David Pittard (Marea Britanie) formează cvartetul de piloţi.

BMW Junior Team: debut la comenzile BMW M4 GT4
Pentru nou formata BMW Junior Team în 2020, cursa de 24 de ore este primul punct de atracţie major în antrenamentul lor pe Nordschleife. De când pandemia a permis, Dan Harper (Marea Britanie), Max Hesse (Germania) şi Neil Verhagen (SUA) au locuit împreună într-o casă comună chiar la Nürburgring şi au luat parte la fiecare cursă din Nürburgring Endurance Series (NLS). Ei au concurat în primele trei curse cu BMW M240i Racing pentru a-şi obţine licenţele de Nordschleife. Harper şi Verhagen au sărbătorit o victorie la clasă. De la a patra etapă din NLS, ei au concurat cu BMW M4 GT4 înscris de Walkenhorst Motorsport, cu care vor participa şi la cursa de 24 de ore.

BMW M2 CS Racing: prima apariţie ca maşină de presă
BMW M2 CS Racing este cea mai nouă maşină din gama BMW M Customer Racing şi îşi face debutul la cursa de 24 de ore în calitate de maşină de presă, având un design aniversar foarte special. Cockpitul va fi împărţit de pilotul oficial BMW Dirk Adorf (Germania), pilotul Tom Coronel (Olanda), dar şi doi jurnalişti, Christian Gebhardt (Germania) şi Niki Schelle (Germania). Designul evocă amintiri ale fiecărei victorii BMW din trecut. Modelul cu alb şi albastru aduce un omagiu primei maşini învingătoare, în 1970, şi este completat pe capotă de elementele de design BMW M Motorsport din prezent. Maşina de presă concurează pentru Pixum CFN Team Adrenalin Motorsport.

Echipele de client BMW M diversifică platoul de concurs
În total, 27 de maşini de curse BMW au fost înscrise pentru cursa de 24 de ore. Dintre actualele maşini BMW M Customer Racing, BMW M6 GT3 va concura la clasele SP9 PRO şi SP9 AM. BMW M4 GT4 va participa la clasele SP10 şi SP8T, BMW M2 CS Racing în propria clasă BMW M2, iar BMW M240i Racing în categoria CUP5. De asemenea sunt şi alte modele BMW în cursă, precum BMW 325i în clasele V4 şi SP4 sau BMW 330i în clasa V2T.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare