Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Noul BMW Seria 4 Cabriolet

Imaginea sportivă extrovertită este caracteristica definitorie a noii game BMW Seria 4, iar acum poate fi experimentată şi într-un automobil decapotabil. Prin combinaţia sa de plăcere a condusului sportiv şi decapotat, noul BMW Seria 4 Cabriolet continuă o lungă tradiţie în această clasă de modele care a început acum 35 de ani odată cu lansarea primului BMW Seria 3 Cabriolet.

G23
·
Seria 4
·
Cabriolet
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(4x, ~1,31 MB)
  
Photos(74x, ~430,08 MB)
  More below article text

Bucureşti/München. Imaginea sportivă extrovertită este caracteristica definitorie a noii game BMW Seria 4, iar acum poate fi experimentată şi într-un automobil decapotabil. Prin designul său independent, construcţia complet nouă a soft topului, portofoliul divers de motoare, tehnologia evoluată a şasiului, elementele de rigidizare specifice modelului pentru structura caroseriei şi dotările cu echipamente inovatoare, noul BMW Seria 4 Cabriolet aduce plăcerea condusului caracteristică mărcii într-o formă exclusivă. Modelul decapotabil cu patru locuri urmează exemplul noului BMW Seria 4 Coupé cu un profil foarte sportiv, semnificativ mai accenuat compartiv cu generaţia anterioară. În plus, designul său, conceptul distinctiv de automobil şi dinamica superioară îl diferenţiază mai clar ca niciodată de noul BMW Seria 3 Sedan, modelul care a oferit baza tehnologică pentru noua gamă BMW Seria 4.

Prin combinaţia sa de plăcere a condusului sportiv şi decapotat, noul BMW Seria 4 Cabriolet continuă o lungă tradiţie în această clasă de modele care a început acum 35 de ani odată cu lansarea primului BMW Seria 3 Cabriolet. Profilul dinamic al celei de-a şasea generaţii a modelului este simbolizată de o nouă apariţie în gamă: BMW M440i xDrive Cabriolet. Pe lângă motorul pe benzină, cu şase cilindri dispuşi în linie, ce dezvoltă 275 kW/374 CP şi propulsează vârful de gamă, vor mai fi disponibile două motorizări pe benzină, cu patru cilindri, şi una diesel, cu patru cilindri, la lansarea din martie 2021. Pe parcursul anului 2021, portofoliul de motoare va fi completat de două propulsoare diesel cu şase cilindri dispuşi în linie. Noul BMW Seria 4 Cabriolet va fi produs la uzina BMW din Dingolfing.

Design exterior: distinctiv, sportiv şi elegant
Datorită proporţiilor sale extinse dinamic, noul BMW Seria 4 Cabriolet anunţă în mod clar abilităţile sale sportive de top şi eleganţa unui automobil decapotabil cu patru locuri construit pentru o plăcerea exclusivă a condusului. În acelaşi timp, noul limbaj de design al mărcii respectă linia siluetei joase a liniei mediane, consacrată ca o particularitate a decapotabilelor BMW de clasă medie premium.

Prezenţa puternică şi elegantă a noului veni provine şi din dimensiunile exterioare mai mari. Cu 4.768 de milimetri, este mai lung cu 128 mm faţă de predecesorul său, în timp ce lăţimea a crescut cu 27 mm, la 1.852 mm, iar ampatamentul cu 41 mm, la 2.851 mm. Înălţimea automobilului este de 1.384 mm cu acoperişul închis. Ecartamentele mărite (+28 mm în faţă, +18 mm în spate) accentuează statura puternică a automobilului, îmbunătăţind totodată şi calităţile sale de manevrabilitate sportivă.

Parte frontală cu accente de stil expresive, cu o bogată tradiţie
Alături de proporţiile automobilului, partea frontală a noului BMW Seria 4 Cabriolet este cea care evidenţiază cu adevărat caracterul individual şi îl distinge cel mai clar de noul BMW Seria 3 Sedan. Elementul definitoriul este grila BMW mare, accentuată vertical, care – la fel ca şi la noul BMW Seria 4 Coupé - ocupă poziţia centrală a părţii frontale. Grila are o înclinare pronunţată spre înainte şi utilizează prize de aer (standard cu structură mesh) care sunt un indiciu al cerinţei ridicate de aer de răcire a motorului puternic din spatele ei.

Farurile subţiri ale noului BMW Seria 4 Cabriolet pătrund adânc în pasajele roţilor frontale. Farurile LED integrale reprezintă o echipare standard. De asemenea, există şi opţiunea farurilor LED adaptive sau BMW Laserlight, printre ale căror caracteristici se numără lumina de viraje adaptivă cu iluminare variabilă a drumului optimizată pentru condus în oraş şi pe autostradă. La viteze de peste 60 km/h, BMW Laserlight extinde raza fazei lungi la un maximum de 550 de metri şi urmează traseul în mod dinamic.

Siluetă elegantă, linia a acoperişului distinctivă, spate atractiv
Profilul extins dinamic contribuie la oferirea unei imagini coborâte spre drum pentru noul BMW Seria 4 Cabriolet, în timp ce suprafeţele puternic conturate sporesc caracterul sportiv al automobilului. Poziţionarea mult spre spate a scaunelor devine deosebit de evidentă când acoperişul este strâns. Când este închis, soft topul se arcuieşte cu graţie peste habitaclu.

Liniile precise şi suprafeţele sculptate tridimensional ale pasajelor roţilor spate se combină pentru a forma umeri puternici care oferă noului BMW Seria 4 Cabriolet o apariţie musculoasă şi lată, în special când acoperişul este coborât. Această impresie este consolidată de stopurile subţiri ce se extinde mult în flancuri. Luminile sunt întunecate în mod elegant, iar barele spatele sunt iluminate uniform pentru a reproduce forma L familiară de la alte modele BMW.

Soft top nou: confort, design armonios şi masă minimizată combinate într-o singură piesă
Soft topul inovator, „panel bow”, al noului BMW Seria 4 Cabriolet reuneşte punctele forte ale unui hard top retractabil cu atracţia puristă a unui acoperiş din stofă, combinând astfel cele mai bun aspecte din ambele experienţe. Cuprinde elemente mari cu o lunetă de sticlă potrivită coloristic, mai multe straturi de izolaţie şi un capac de stofă disponibil standard în negru şi opţional în argintiu antracit. Confortul acustic şi cel termic ale soft topului panel bow sunt mult superioare unui soft top convenţional. În acelaşi timp, este mai uşor cu 40% decât hard topul retractabil al actualului model.

Acoperişul este acţionat de un motor electric care permite deschiderea sau închiderea în doar 18 secunde, prin apăsarea unui buton, inclusiv în mişcare la viteze de până la 50 km/h. Compartimentul variabil al soft topului permite extinderea capacităţii portbagajului de la 300 la 385 de litri atunci când acoperişul este închis.

Interior: patru scaune cufundate într-o ambianţă premium de eleganţă sportivă
Combinaţia de sportivitate şi eleganţă care caracterizează noul BMW Seria 4 Cabriolet estre transferată şi în designul interior. Designul cockpitului orientat către conducător este îmbunătăţit suplimentar de grupul mare de ecrane ce este format de panoul de instrumente şi displayul central. Optimizat ergonomic, aranjamentul butoanelor dezvăluie şi caracterul unui automobil construit pentru bucuria plăcerii intense a condusului - aşa cum fac dotările standard precum scaunele sport din faţă, cu extindere şi retragere automată a bazei centurilor de siguranţă, tapiţeria cu piele Vernasca, încălzirea scaunelor şi volanul sport îmbrăcat în piele, dar şi designul clar al scaunelor individuale din spate.

Consola centrală dispus sus se îmbină cu structura coordonată armonios a panoului de instrumente, tapiţeria panourilor uşilor şi zona umerilor din spate pentru a crea un mediu ce te învăluie. Linia umerilor încadrată de o bandă decorativă continuă sporeşte această senzaţie, în special când se conducere cu acoperişul coborât.

Motoare cu patru şi cu şase cilindri, cu tehnologie BMW TwinPower Turbo şi mild-hybrid 48V, pentru dinamică şi eficienţă mai mari
Tehnologia mild-hybrid 48V este prezentă al noul BMW M440i xDrive Cabriolet şi la toate variantele diesel pentru a impulsiona dinamica şi eficienţa. Generatorul-starter 48V şi cea de-a doua baterie permit generarea unei cantităţi mai mari de energie la frânare şi stocarea ulterioară. Această energie este utilizată pentru alimentarea sistemului electric, uşurarea sarcinii motorului termic şi creşterea puterii acestuia. Generatorul-starter produce un efect de impuls electric care oferă instantaneu un plus de 8 kW/11 CP pentru depăşiri sau demaraje mai dinamice. Mai mult, cu efecte importante asupra consumului, generatorul-starter permite funcţionarea sistemului start-stop şi în timpul deplasării, la viteze de până la 160 km/h, în modul coasting (la ridicarea piciorului după pedala de acceleraţie), precum şi la deplasări sub 3 km/h, ultimii metri înainte de oprire.

Motorul cu şase cilindri dispuşi în linie, care oferă 275 kW/374 CP, prezent la vârful de gamă este acompaniat de două motoare pe benzină, cu patru cilindri, ce generează puteri de 135 kW/184 CP la noul BMW 420i Cabriolet, respectiv de 190 kW/258 CP la noul BMW 430i Cabriolet. Un propulsor diesel cu patru cilindri, ce dezvoltă 140 kW/190 CP, propulsează noul BMW 420d Cabriolet. Acest motor special, asemenea celui cu şase cilindri dispuşi în linie de la noul BMW 430d Cabriolet, dispune acum de tehnologie BMW TwinPower Turbo cu două turbine. Cele două turbocompresoare de dimensiuni diferite asigură şi o livrare foarte rapidă a puterii la noul BMW M440d xDrive Cabriolet. Toate modelele îndeplinesc standardul de emisii Euro 6d.

Transmisie Steptronic cu opt trepte disponibilă standard pentru toate variantele de model, cu opţiunea unor clapete de schimbare a vitezelor şi noua funcţie Sprint
Acum este pentru prima dată când toate variantele de model ale gamei BMW Seria 4 Cabriolet au fost echipate standard cu o transmisie Steptronic cu opt trepte. Cea mai nouă versiune a transmisiei automate transferă cuplul de la motor cu caracteristici optimizate de schimbare şi o eficienţă mai mare.

Transmisie Steptronic Sport cu opt trepte, disponibilă standard la automobilele BMW M şi modelele M Sport şi opţional pentru toate celelalte variante de model, oferă dinamică de schimbare şi mai accentuată, vine cu clapete de schimbare pe volan şi introduce noua funcţie Sprint. Aceasta determină caracteristicile sistemului de propulsie şi ale schimbării vitezelor pentru a maximiza performanţa dinamică în momentul unei acceleraţii bruşte sau la depăşire.

Rigiditate îmbunătăţită a caroseriei, reglaj ferm al şasiului
Structura foarte rigidă a caroseriei este rigidizată suplimentar prin adăugarea unor dotări precum armăturile specifice unui cabriolet, un panou de forfecare din aluminiu la baza părţii frontale şi praguri laterale cu rigiditate torsională foarte ridicată. Ca atare, rigiditatea torsională statică a noului BMW Seria 4 Cabriolet este mai mare per total cu 4% decât a predecesorului. O combinaţie inteligentă de materiale contribuie la optimizarea masei şi a siguranţei în caz de accident. Centrul de greutate coborât al maşinii, proprietăţile aerodinamice îmbunătăţite şi modificările specifice modelului la geometria şasiului, prinderi şi reglaj au ca rezultat o agilitate şi o precizie ale manevrabilităţii şi mai pronunţate.

Suspensiile standard şi M Sport încorporează fiecare amortizoare cu răspuns variabil în funcţie de cursă, adaptate special. Clienţii pot opta şi pentru suspensia M adaptivă cu amortizoare controlate electronic. Direcţia sport variabilă este inclusă alături de două variante opţionale de suspensie (M Sport şi cu amortizoare controlate electronic). Noul BMW Seria 4 Cabriolet este echipat standard cu jante de 17 ţoli, din aliaj uşor. Frânele M Sport opţionale sunt disponibile cu etriere de culoare albastră sau roşie.

Selecţia de echipamente standard pentru cele două vârfuri de gamă include jante M de 18 ţoli, din aliaj uşor, şi diferenţial M Sport cu funcţie complet variabilă de blocare, controlată electronic, în diferenţialul spate. Această dotare este disponibilă şi opţional la noul BMW 430i Cabriolet în combinaţie cu suspensia M Sport sau suspensia M adaptivă.

Modelul M Sport oferit pentru noul BMW Seria 4 Cabriolet ca alternativă la specificaţia standard se evidenţiază prin prizele de aer frontale foarte mari, difuzorul sculptat atractiv, suspensia M Sport, jantele M de 18 ţoli, din liaj uşor, scaunele sport cu tapiţerie din piele Vernasca specifică M, genunchiere pe consola centrală şi alte dotări de interior concepute special. Specificaţia sa poate fi actualizată suplimentar prin optarea pentru pachetul M Sport Pro, care adaugă puncte de atracţie precum jantele M de 19 ţoli, din aliaj uşor, o acustică de motor sport în cockpit şi un sistem de difuzoare hi-fi.

Modelele BMW M pot fi identificate prin accentele exterioare în Cerium Grey. Atât acestea, cât şi modelul M Sport sunt disponibile cu pachet de exterior M Carbon. Suplimentar, clienţii pot comanda şi o selecţie vastă de accesorii M Performance încă de la lansarea noului BMW Seria 4 Cabriolet.

Opţiuni specifice pentru un model decapotabil
O varietate de dotări opţionale de calitate poate fi adăugată pentru îmbunătăţirea suplimentară a confortului şi stilului individual ale automobilului, dar şi a plăcerii condusului unei decapotabile. Deflectorul de vânt opţional direcţionează cu grijă debitul de aer prin habitaclu. Poate fi îndepărtat cu uşurinţă, chiar şi când acoperişul este închis, plasat în sacul conceput ideal ce este livrat cu acesta şi depozitate în siguranţă în spatele spătarului rabatabil al scaunelor spate. Încălzitoarele pentru spate, integrate în tetierele faţă, amplifică sentimentul de confort când se conducere la temperaturi exterioare coborâte.

Tapiţeria BMW Individual extinsă, cu piele Merino, şi tapiţeria BMW Individual integrală cu piele vor fi disponibile ulterior ca alternativă la tapiţeria standard cu piele Vernasca. Scaunele sport ajustabile electric sunt dotare standard, în timp ce scaunele ventilate opţionale sunt disponibile şi ele în premieră. Alte opţiuni sunt benzile decorative BMW Individual pentru interior de o calitate foarte fină, panoul de instrumente în Sensatec şi panoul de instrumente BMW Individual acoperit cu piele.

Aerul condiţionat cu trei zone de control şi pachetul de depozitare sunt incluse ambele în echiparea standard a noului BMW Seria 4 Cabriolet, în timp ce sistemul de încălzire auxiliar, iluminarea ambientală cu Welcome Light Carpet şi cârligul de tractare care se extinde şi se retrage electric sunt alte dotări ce pot fi comandate ca opţiuni.

Gamă largă de sisteme de asistare a condusului
O selecţie de sisteme de asistare a condusului mult mai largă în comparaţie cu precedenta generaţie BMW Seria 4 Cabriolet contribuie la impulsionarea confortului în călătorii lungi şi la creşterea siguranţei în situaţiile în care conducătorul nu are o vizibilitate bună. Acum, controlul distanţei de parcare, cu senzori în faţă şi în spate, avertismentul de coliziune frontală cu intervenţie a frânei, avertismentul de părăsire a benzii ce include revenire pe bandă cu asistare a direcţiei şi sistemul Speed Limit Info sunt disponibile toate standard. Opţiunea Driving Assistant Professional adaugă o serie de facilităţi, inclusiv asistent de control al direcţiei şi al benzii cu noua funcţie Navigaţie Activă, care permite utilizarea datelor de navigaţie pentru detectarea oricăror schimbări de bandă necesare. Există şi un nou asistent pentru banda de urgenţă pentru orientarea automată a noului BMW Seria 4 Cabriolet către cea mai apropiată parte a benzii sale în aglomeraţiile de pe autostradă. În combinaţie cu BMW Live Cockpit Professional, vizualizarea 3D a zonei înconjurătoare prezintă atât situaţia din trafic, cât şi posibilele modalităţi de acţiune oferite de sistemele de asistare a condusului activate ca grafică pe centrul panoului de instrumente complet digital.

Cea mai recentă generaţie BMW Head-Up Display utilizează o suprafaţă de proiecţie care acum este mai mare cu 70% pentru a prezenta informaţii referitoare la condus în câmpul vizual al conducătorului. Asistentul de parcare, ce se regăseşte pe lista de opţiuni, include acum şi asistentul de marşarier.

Noi servicii digitale: BMW Maps, Asistent Personal Inteligent BMW, integrare smartphone, Remote Software Upgrade
Conducătorul şi pasageriinoului BMW Seria 4 Cabriolet vor beneficia de varietatea de posibilităţi aduse de introducerea sistemului de operare BMW 7. Conţinutul afişat poate fi configurat individual, în timp ce ecranul tactil al displayului central, controlerul iDrive consacrat, butoanele multifuncţionale de pe volan şi controlul vocal oferă interacţiune multimodală intuitivă între conducător şi automobile, în funcţie de situaţie.

BMW Live Cockpit Plus, disponibil standard, cuprinde sistemul de operare iDrive cu display central de 8,8 inch (22,35cm) şi un controler tactil, un panou de instrumente black panel centrat în jurul monitorului color de 5,1 inch (12,95 cm), precum şi un sistem de navigaţie şi multimedia, două porturi USB pentru transfer de date şi o interfaţă WiFi. Un card SIM integrat cu conectivitate 4G LTE şi pachetul Connected Professional, de asemenea disponibil standard, permit utilizarea Asistentului Personal Inteligent BMW şi a altor servicii digitale, inclusiv BMW TeleServices, Apel de Urgenţă Inteligent, informaţii de trafic în timp real (RTTI) cu avertizare de pericole, dar şi and Remote Services şi Concierge Services.

Totodată, BMW Live Cockpit Professional - disponibil opţional - oferă un grup de ecrane complet digitale, ce cuprinde un panou digital de instrumente (cu diagonală de 12,3 ţoli/31,24 cm) în spatele volanului şi un display central de 10,25 inch (26,04cm). Afişarea complet digitală a instrumentelor din cockpit oferă suficient spaţiu pentru a găzdui un extras din harta de navigaţie, indicatori de stare pentru sistemele de asistare a condusului sau o vizualizare 3D a zonei înconjurătoare.

Pe lângă calcularea traseelor şi a orelor de sosire cu viteză şi precizie remarcabile şi actualizarea datelor de trafic în timp real la intervale frecvente, sistemul de navigaţie bazat pe cloud BMW Maps lasă conducătorii să introducă orice cuvânt când caută destinaţia călătoriei. Datorită facilităţii optimizate de integrare smartphone, disponibilă şi ea standard, sistemul de operare al automobilului suportă acum Android Auto pe lângă Apple CarPlay. Remote Software Upgrade permite ca funcţiile îmbunătăţite ale maşinii şi serviciile digitale suplimentare să fie importate over-the-air în automobil.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. 11 May 2022

Here you can watch the webcast of the public part of the 102 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare