Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

BMW Group pune la dispoziţie în format open source noi algoritmi AI

BMW Group lansează noi algoritmi AI pe platforma open source GitHub. +++ Chiar şi utilizatorii fără aptitudini de programare pot crea aplicaţii AI imediat. +++ Acces global nu doar pentru dezvoltatorii de software.

Corporativ
·
BMW Welt, Museum, fabrici
·
Fabrici
·
Tehnologie
·
Producţie, reciclare
·
Industry 4.0
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~176,43 KB)
  
Photos(7x, ~24,37 MB)
  
Videos(1x, ~85,48 MB)

Bucureşti/München. BMW Group a făcut public un nou pachet de software care uşurează activitatea de creare a aplicaţiilor de inteligenţă artificiale (AI) pentru recunoaşterea obiectelor pe platforma de software open source GitHub. Piesa centrală a acestei lansări (github.com/BMW-InnovationLab) este aşa-numitul BMW Labeling Tool Lite. Acest instrument permite utilizatorilor să eticheteze cu uşurinţă obiectele din fotografii, o soluţie offline utilizată în producţie pentru a crea rapid aplicaţii AI care identifică în mod fiabil obiectele în fotografii.

 

Noua lansare este influenţată de experienţa practică importantă din reţeaua de producţie a BMW Group: "Soluţiile AI inteligente uşurează vizibil activitatea de zi cu zi a angajaţilor noştri. Utilizatorii nu mai au motive de îngrijorare cu privire la tehnologia de bază. Logica este aceeaşi ca şi cu o aplicaţie bună de smartphone: uşor de instalat, rapid de înţeles, o foloseşti după preferinţe. Acesta este singurul mod în care o soluţie va atrage rapid o utilizare la scară largă şi va deveni mai eficientă", declară Michele Melchiorre, director de sisteme de producţie şi planificare.

 

Crearea unei aplicaţii care recunoaşte obiectele, chiar şi fără competenţe AI, se poate face rapid şi simplu, fără a fi nevoie să programezi vreun software. Pentru a pregăti o aplicaţie care să se potrivească nevoilor lor, angajaţii din producţie au început cu realizarea şi etichetarea fotografiilor. Apoi, software-ul se optimizează independent şi poate face diferenţa între "corect" şi "greşit" după doar câteva ore, după ce a lucrat prin etichete. Prin compararea imaginilor live din producţie, aplicaţia poate recunoaşte rapid şi fiabil dacă au fost utilizare componentele corecte, de exemplu: aşa cum a dovedit o aplicaţie AI pentru recunoaşterea exactă a până la 10 benzi decorative diferite pentru pragurile unor BMW Seria 3 la uzina BMW Group din München.

 

"Pe lângă sprijinirea activităţii de calitate în producţie, această platformă open source pentru aplicaţii AI oferă şi beneficii particulare pentru numeroşii roboţi de transport inteligent din logistică de la BMW Group", accentuează Dirk Dreher, director de planificare a logisticii.

 

Jimmy Nassif, director pentru sisteme de planificare IT de la logistică, este de acord: "Fără pachetul nostru software, durează doar câteva ore pentru a crea aplicaţiile pentru compararea stărilor actuale şi ţintă". Matthias Schindler, supervizor de grup pentru analiza inteligentă a datelor în sistemele de producţie, adaugă: "Şi există nenumărate utilizări posibile pentru aceste aplicaţii".

 

Algoritmii publicaţi sunt disponibili gratuit pentru dezvoltatorii de software din lumea întreagă ca să utilizeze, să vizualizeze, să modifice şi să dezvolte suplimentar codul sursă. Aceste dezvoltări vor fi benefice şi pentru BMW Group. Ceea ce este notabil pentru acest pachet de software acum accesibil gratuit este utilizarea simplă şi directă pe principiul plug & play. Utilizatorii nu au nevoie de calităţi de programatori, anumit hardware sau software suplimentar; este suficient un PC puternic standard.

 

BMW Group a publicat deja anumiţi algoritmi din acest domeniu al AI încă din toamna 2019. "Varietatea de păreri cu privire la algoritmii pe care i-am lansat în 2019 a fost copleşitoare. Comunitatea BMW AI este încântată de aprecierile pe care le-am primit de pe mapamond. Vedem îmbunătăţiri utile la codul nostru sursă. Aceasta ne-a determinat să publicăm mai mulţi algoritmi, pentru a ajuta la deschiderea AI către utilizatorii principali", spune Kai Demtroeder, director de transformare a datelor, inteligenţă artificială la BMW Group IT.

 

Prin această lansare, BMW Group oferă o soluţie completă pentru recunoaşterea obiectelor pe baza AI. Utilizatorii care apreciază stabilitatea ridicată a sistemului vor aprecia funcţiile suplimentare precum failover şi echilibrarea sarcinii, care acum au fost adăugate la interfeţele de recunoaştere a obiectelor (API).

 

BMW Group utilizează o întreagă serie de aplicaţii AI în producţie şi logistică, deoarece acestea uşurează munca angajaţilor prin preluarea sarcinilor de monitorizare extrem de monotone sau obositoare.

 

Inteligenţa artificială

Utilizarea inteligenţei artificiale (AI) ca tehnologie-cheie este un element încorporat în procesul de transformare digitală la BMW Group. Compania utilizează deja AI de-a lungul lanţului de valori, ceea ce îi permite să genereze valoare adăugată pentru clienţi, produse, angajaţi şi procese. "Project AI" este centrul de excelenţă al BMW Group pentru analiza datelor şi învăţare mecanică. Asigură conectivitate rapidă şi partajarea cunoştinţelor şi a tehnologiei în cadrul companiei. Prin urmare, "Project AI" joacă un rol-cheie în transformarea digitală continuă a BMW Group şi susţine dezvoltarea şi scalarea eficiente ale noilor tehnologii. Portofoliul D³ al BMW Group oferă transparenţă în utilizarea tehnologiilor care permit Data-Driven Decisions (decizii bazate pe date / de aici denumirea D³). În prezent cuprinde peste 400 de cazuri de utilizare, peste 50 dintre acestea fiind deja disponibile pentru operare regulată.

 

Reţeaua de producţie BMW Group

Cererea ridicată din partea clienţilor şi lansarea noilor modele au dus la o utilizare ridicată a capacităţii pentru reţeaua de producţie a BMW Group în 2019. Cu 2.564.025 de automobile produse pentru mărcile BMW, MINI şi Rolls-Royce, volumele de producţie au atins un nou maxim istoric. Aceste date au inclus 2.205.841 BMW, 325.729 MINI şi 5.455 Rolls-Royce. Uzinele germane ale companiei au produs aproape un milion de automobile.

 

Flexibilă şi foarte eficientă, reţeaua de producţie a BMW Group poate reacţiona rapid la pieţele în schimbare şi fluctuaţiile vânzărilor în regiuni. Competenţa în producţie reprezintă o contribuţie principală la rentabilitatea BMW Group.

 

Reţeaua de producţie a BMW Group utilizează o gamă de tehnologii digitale inovatoare şi Industry 4.0 (IoT), inclusiv realitate virtuală, inteligenţă artificială şi aplicaţii de imprimare 3D. Procesele şi structurile standardizate din sistemul de producţie asigură calitate premium constantă şi permit un grad ridicat de personalizare.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

WORLD PREMIERE

19.11.2020. Here you can see the on demand broadcast of the World Premiere of the new BMW S 1000 R and BMW G 310 R.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare