Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

BMW M6 GT3 îşi încheie seria de victorii ca urmare a unor abandonuri timpurii în cursa de 24 de ore de la Spa-Francorchamps

Seria de succese pentru BMW M6 GT3 s-a încheiat odată cu cursa de 24 de ore de la Spa-Francorchamps (Belgia). După victoriile în cursa de 24 de ore de la Nürburgring (Germania), cursa de 8 ore de la Indianapolis (SUA) şi în numeroase curse GT de pe mapamond, clasica de anduranţă din Ardeni s-a încheiat prematur pentru ambele maşini Walkenhorst Motorsport.

BMW Motorsport
·
BMW Sports Trophy
·
GT Racing
·
24h Races
·
Customer Racing
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~101,02 KB)
  
Photos(39x, ~45,23 MB)

Bucureşti/Spa-Francorchamps. Seria de succese pentru BMW M6 GT3 s-a încheiat odată cu cursa de 24 de ore de la Spa-Francorchamps (Belgia). După victoriile în cursa de 24 de ore de la Nürburgring (Germania), cursa de 8 ore de la Indianapolis (SUA) şi în numeroase curse GT de pe mapamond, clasica de anduranţă din Ardeni s-a încheiat prematur pentru ambele maşini Walkenhorst Motorsport. În categoria Pro-Am, #10 BMW M6 GT3 înscris de Boutsen Ginion a trecut linia de sosire pe poziţia a cincea.

Week-endul de la Spa a început promiţător pentru Walkenhorst Motorsport. După ce a stabilit timpi buni în antrenamente, #34 BMW M6 GT3 - cu un echipaj format din Nick Catsburg (Olanda), Augusto Farfus (Brazilia) şi Philipp Eng (Austria) - a încheiat precalificările de joi pe prima poziţie. Cu toate acestea, BMW M6 GT3 nu s-a descurcat aşa bine în condiţiile meteo dificile din calificări, iar ambele echipaje Walkenhorst Motorsport nu au intrat în Super Pole.

În faza de început a cursei, ambele maşini au urcat în pluton, dar Catsburg, aflat la comenzile #34 BMW M6 GT3, a intrat în coliziune cu o altă maşină după aproximativ trei ore, ceea ce a cauzat numeroase daune radiatorului şi părţii frontale. Catsburg a revenit pe circuit după o pauză lungă pentru reparaţii, dar întrecerea s-a încheiat pentru el după 107 tururi.

#35 BMW M6 GT3 - pilotat de David Pittard (Marea Britanie), Martin Tomczyk (Germania) şi Nick Yelloly (Marea Britanie) - a abandonat la primele ore ale dimineţii după ce Tomczyk a suferit un accident serios în virajul rapid Blanchimont. Din fericire, pilotul oficial BMW a ieşit nevătămat din acest incident.

În categoria Pro-Am, #10 BMW M6 GT3 înscris de Boutsen Ginion a avut o evoluţie solidă încheiată cu o clasare pe locul al cincilea în categoria sa. Pilotul oficial BMW Jens Klingmann (Germania) a împărţit cockpitul cu Karim Ojjeh (Arabia Saudită), Benjamin Lessennes (Belgia) şi Giles Vannelet (Franţa), designul exterior al maşinii lor fiind realizat de artistul Peter Halley.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare