Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

BMW M Motorsport News - Numărul 02/2020

Echipele BMW au obținut titluri în diferite campionate şi clase - BMW a câștigat noul campionat al constructorilor în NLS

Automotive
·
M Motorsport Newsletter
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Bucureşti. Nu contează că vorbim de DTM, de IMSA WeatherTech SportsCar Championship, de Campionatul FIA Formula E ABB sau de nenumăratele alte campionate: săptămână după săptămână, echipele şi piloţii BMW de pretutindeni se luptă pentru puncte, victorii şi titluri. Şi în afara circuitelor, membrii familiei BMW Motorsport sunt protagoniştii ştirilor principale. "BMW Motorsport News" ne permite să rezumăm constant acţiunea într-o manieră compactă şi informativă. Aşa vei fi mereu la curent cu toate informaţiile.

24H SERIES: AVIA Sorg Rennsport obține numeroase titluri
24H SERIES 2020 s-a încheiat cu cursa de 12 ore de la Mugello (Italia) ce a avut loc în week-end - și cu un succes mare pentru Team AVIA Sorg Rennsport. Echipa nu numai că a obținut victoria cu #451 BMW M4 GT4, dar a câștigat și numeroase titluri. Cursa a fost organizată în două părți, vineri și sâmbătă. După un total de 302 tururi, Team AVIA Sorg Rennsport a triumfat la categoria GT4 cu un avantaj mare prin piloții José Manuel de los Milagros, Sergio Paulet, Philippe Valenza (toți Spania) și Björn Simon (Germania). Aceasta a făcut ca Team AVIA Sorg Rennsport să câștige titlul în clasamentul GT general și la categoria GT4 în 24H SERIES Continents; de los Milagros și Simon were au fost declarați campioni în clasamentul GT general și cel al clasei GT4. Mai mult, de los Milagros a încheiat stagiunea 2020 pe locul al doilea al clasei 24H SERIES Europe GT4 și pe poziția a treia a ierarhiei 24H SERIES Europe GT.

Curse GT: BMW a câștigat campionatul constructorilor la Nordschleife
BMW a completat un an de mare succes pe Nürburgring-Nordschleife (Germania), câștigând primul titlu al constructorilor acordat în această competiție. Clasamentul a inclus rezultatele din sesiunile de antrenamente și cursele tuturor etapelor Nürburgring Endurance Series (NLS). Pentru cursa de 24 de ore au fost luate în calcul sesiunea de calificări și rezultatul din cursă după 12 și 24 de ore. Cu 129 de puncte în clasamentul final, BMW a avut un avantaj minim în fața altor rivali. Totalul BMW a inclus victoria și locul al treilea obținute de ROWE Racing, respectiv BMW Team Schnitzer în cursa de 24 de ore, precum și cele două victorii NLS ale ROWE Racing și Walkenhorst Motorsport. "Câștigarea campionatului constructorilor pentru cursele de pe Nordschleife este cireașa de pe tort a unui sezon de curse de mare succes în «Infernul Verde» pentru BMW Motorsport", a declarat actualul director BMW Group Motorsport, Jens Marquardt. "ROWE Racing a câștigat cursa de 24 de ore, care a marcat al 20-lea succes BMW în această competiție emblematică, după 10 ani de pauză, precum și podiumul pentru BMW Team Schnitzer au fost fenomenale. Dar succesele noastre în cursele NLS au fost la fel de distractive. Chiar dacă ei nu au participat la acest campionat al constructorilor, aș dori să le mulțumesc tuturor echipelor de client BMW M pentru sezonul Nordschleife fantastic și numeroasele titluri câștigate cu BMW M4 GT4, BMW M240i Racing, BMW 330i, BMW 325i și alte modele BMW. Per total, am asistat la curse palpitante și la dueluri aprinse."

Michelin Pilot Challenge: victorie pentru Turner Motorsport la Sebring
Turner Motorsport a încheiat sezonul 2020 din IMSA Michelin Pilot Challenge cu încă o victorie. La Sebring (SUA), Robby Foley și Cameron Lawrence (ambii USA) au fost imbatabili în #95 BMW M4 GT4. Aceasta a făcut ca Turner Motorsport să obțină a treia victorie a sa din acest sezon. Gregory Liefooghe și Sean Quinlan (ambii USA) au trecut linia de sosire pe locul al nouălea cu #43 BMW M4 GT3 înscris de Stephen Cameron Racing. Foley a avut o misiune dublă în această cursă, concurând și alături de Vincent Barletta (SUA) în #96 BMW M4 GT4 al Turner Motorsport. Ei au ocupat poziția a 12-a. James Clay și Mike Skeen (ambii SUA) au fost pe locul al 14-lea cu #82 BMW M4 GT4 înscris de BimmerWorld Racing.

Seria Europeană GT4: Borusan Otomotiv Motorsport pe podium la final
Echipa Borusan Otomotiv Motorsport a obținut alte clasări pe podium la finala sezonului din Seria Europeană GT4 de la Le Castellet (Franța). În clasa Pro-Am, Cem Bölükbasi și Yagiz Gedik (ambii Turcia) au ocupat locul al doilea cu #12 BMW M4 GT4 în cursa de sâmbătă. Cei doi au abandonat duminică, dar acest lucru nu le-a afectat clasamentul la Pro-Am, unde Bölükbasi și Gedik au încheiat pe poziția a doua. Coechipierii lor, Fatih Ayhan și Ibrahim Okyay (ambii Turcia), au urcat și ei pe podium la Le Castellet. Cei doi au ocupat locul al treilea al clasei Am cu #13 BMW M4 GT4 în manșa de duminică. Cei doi au fost pe poziția a șasea sâmbătă la categoria lor.

DTM: BMW Team RBM a câștigat Hankook Best Pitstop Award 2020
Pentru a completa sezonul 2020 din DTM, BMW Team RBM a primit încă un premiu special. Echipa a cucerit Hankook Best Pitstop Award 2020 datorită echipajului lui Philipp Eng (Austria). În conformitate cu sistemul de punctaj din curse, echipele tehnice individuale primesc puncte pentru cele mai rapide pit stopuri după fiecare week-end de cursă. Echipa tehnică BMW Team RBM a lui Eng a primit maximum de puncte (25) pentru cel mai rapid stop în patru dintre cele nouă etape ale sezonului. Totalul lor în Hankook Best Pitstop Award a fost de 151 de puncte. Locul al doilea a revenit echipei tehnice BMW Team RMG a lui Timo Glock (Germania). Aceasta a acumulat 118 puncte și a fost echipa tehnică cu cel mai rapid pit stop la trei etape din sezon.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

Media & Stakeholder Days.

01.09. and 02.09.2023.

Follow our webcasts of the MINI and BMW Group Keynotes at the Media & Stakeholder Days 2023.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare