Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

BMW Group pune bazele unei companii: IDEALworks GmbH va dezvolta şi va distribui roboţi inovatori şi software de management pentru soluţii logistice

Dezvoltarea şi distribuţia ulterioară a STR, robotul de transport inteligent dezvoltat intern. +++ A treia generaţie STR va fi lansată la sfârşitul anului 2020.

Smart Logistics
·
BMW Welt, Museum, fabrici
·
Fabrici
·
Smart Logistics
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~229,09 KB)
  
Photos(1x, ~4,36 MB)

Bucureşti/München. BMW Group deschide noi drumuri în domeniul logisticii, în timp ce înfiinţează IDEALworks GmbH - o subsidiară cu sediul în München. Obiectivul este de a deveni un furnizor principal de soluţii de robotică autonomă în sectorul logistic. Denumirea "IDEAL" înseamnă Industry Driven Engineering for Autonomous Logistics.

 

"Prin fondarea IDEALworks creăm un nou segment de afaceri pentru soluţiile noastre de logistică. În ultimii ani, echipa noastră de inovaţie logistică a lucrat în detaliu la digitalizarea şi automatizarea logisticii din producţie şi a dezvoltat câteva soluţii unice. Robotul de transport inteligent, STR, a întâmpinat un răspuns excelent şi a fost solicitat atât din interiorul, cât şi din afara BMW Group. Acum, înfiinţarea IDEALworks GmbH este următorul pas logic pentru BMW Group ca vector al inovaţiei", a explicat Milan Nedeljković, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG, responsabil pentru producţie.

 

"Intrăm pe un teren complet nou cu IDEALworks GmbH. Până în prezent, dezvoltarea noastră s-a concentrat pe producţia auto şi logistica acesteia", a declarat Jimmy Nassif, director tehnic executiv IDEALworks GmbH. El a continuat: "Perspectiva noastră se schimbă acum. Devenim un furnizor de robotică de logistică dincolo de industria auto. Pregătim câteva inovaţii pentru următoarele luni".

 

Din 2015, echipa de inovaţii de la BMW Group Logistics lucrează la soluţii Industry 4.0 orientate spre viitor în domeniile realităţii virtuale, augmented reality, a roboţilor de logistică în interior şi exterior, a logisticii fără hârtie şi a dispozitivelor inteligente. Multe dintre aceste soluţii sunt deja în producţie de serie a locaţiilor de producţie ale BMW Group. În 2019, BMW Group Logistics a primit prestigiosul Deutscher Logistik Preis (premiul german pentru logistică). Robotul de transport inteligent şi software-ul său de gestionare au fost apreciate şi ele ca parte a acestui premiu.

 

IDEALworks GmbH lansează primul său produs cu robotul de transport inteligent

Robotul de transport inteligent, STR, a fost dezvoltat în 2015 în colaborare cu Institutul Fraunhofer. Roboţii plaţi, autonomi şi mobili pot transporta la destinaţie mărfuri cu o greutate de până la o tonă. Ei calculează independent cel mai bun traseu şi se deplasează liber în jurul spaţiului folosind metoda de navigare SLAM (cartografiere şi localizare simultană). Algoritmul SLAM nu necesită instalarea de transmiţătoare de navigaţie permanente în clădiri şi, prin urmare, poate fi configurat rapid într-un mediu nou, fără a necesita ajustări structurale. Un modul de baterie integrat de la BMW i3 este capabil să alimenteze STR cu energie pentru cel puţin un schimb de muncă. A treia generaţie a STR va fi lansată la sfârşitul anului 2020. În prezent, mai mult de 130 de STR sunt deja în producţia de serie în mai multe locaţii de producţie ale BMW Group.

 

Proiecte-pilot de succes în sectorul non-auto

"Cu robotul de transport inteligent am lansat un produs extrem de competitiv. Începând din octombrie desfăşurăm proiecte-pilot la companii dintr-o gamă largă de industrii. Aceste studii arată cât de robust şi versatil este STR", a explicat Markus Bauer, director executiv de operaţiuni IDEALworks GmbH. "Succesul proiectului-pilot şi cererea rezultată pentru STR au fost decisive în fondarea IDEALworks GmbH. Vrem ca pe termen lung să dezvoltăm IDEALworks într-un jucător de top printre furnizorii de roboţi logistici industriali", a continuat Bauer.

 

Noua companie IDEALworks GmbH este situată în München.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. 11 May 2022

Here you can watch the webcast of the public part of the 102 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare