Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Schimbări la BMW Motorsport: BMW Team RMG este implicată acum în dezvoltarea GT3, rămas bun echipelor BMW RBM şi Schnitzer

În prezent, peisajul motorsportului internaţional suferă o serie de modificări - şi, ca rezultat, acest lucru se aplică şi portofoliului de echipe oficiale BMW Motorsport. Prin urmare, lunga colaborare cu echipele BMW emblematice - RBM şi Schnitzer - nu va continua. BMW Team RMG va colabora cu BMW Motorsport pentru a dezvolta noul BMW M4 GT3 în sezonul următor.

BMW Motorsport
·
GT Racing

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, 91,77 KB)

Bucureşti/München. În prezent, peisajul motorsportului internaţional suferă o serie de modificări - şi, ca rezultat, acest lucru se aplică şi portofoliului de echipe oficiale BMW Motorsport. Prin urmare, lunga colaborare cu echipele BMW emblematice - RBM şi Schnitzer - nu va continua. BMW Team RMG va colabora cu BMW Motorsport pentru a dezvolta noul BMW M4 GT3 în sezonul următor.

După sfârşitul prematur al Class 1 din DTM, domeniile de activitate pentru prezenţa oficială a BMW au trebuit adaptate. BMW Team RMG, care anterior a fost una dintre echipele oficiale din DTM şi a sărbătorit două titluri la piloţi cu Marco Wittmann (Germania), va servi ca echipă de dezvoltare în viitor a noului BMW M4 GT3.

În schimb, colaborarea cu BMW Team RBM se încheie, deoarece nu mai există o implicare oficială clasică în noul DTM, bazat pe curse pentru clienţi.

În mai bine de 25 de ani, familia BMW Motorsport s-a bucurat de multe succese fantastice alături de echipa lui Bart Mampaey (Belgia) pe scena motorsportului internaţional. Fondată în 1995, echipa a devenit o echipă oficială BMW în 2006, după ce a fost încoronată campioană europeană şi mondială de turisme. Au urmat încă două titluri de campioană mondială. Prin performanţele sale remarcabile, BMW Team RBM a avut o contribuţie majoră la faptul că BMW a devenit unul dintre cei mai de succes producători din Campionatul Mondial de Turisme (WTCC). De la revenirea în DTM în 2012, BMW Team RBM a fost una dintre echipele oficiale BMW şi a obţinut nouă victorii.

De asemenea, realinierea necesară a structurii echipei oficiale înseamnă că parteneriatul cu BMW Team Schnitzer nu va fi continuat.

Din anii '60, Schnitzer Motorsport a fost una dintre cele mai influente şi mai de succes echipe din lumea curselor GT şi de turisme internaţionale - întotdeauna cu maşini de curse BMW. BMW Team Schnitzer a câştigat pentru totdeauna un loc important în istoria BMW, graţie numeroaselor triumfuri naţionale şi internaţionale prestigioase în campionate de renume şi la curse de anduranţă legendare, precum cele de la Nürburgring şi de la Le Mans. Prin angajamentul său pasional şi succesul magnific, Schnitzer a contribuit şi la modelarea mărcii BMW în ceea ce priveşte sportivitatea şi dinamica. Nivelul de performanţă al echipei a fost demonstrat cel mai recent la cursa de 24 de ore de la Nürburgring, când a terminat pe locul al treilea sub comanda lui Herbert Schnitzer Jr.

Declaraţii:

Bart Mampaey (directorul BMW Team RBM): "Este păcat, dar respectăm faptul că BMW Motorsport nu poate continua colaborarea cu noi ca echipă oficială. Aş dori să mulţumesc BMW pentru parteneriatul fantastic de care ne-am bucurat timp de 25 de ani. BMW a fost întotdeauna alături de noi, de la bun început până când cortina a coborât în DTM, iar relaţia noastră va rămâne una puternică, chiar dacă nu mai suntem o echipă oficială. Vremurile se schimbă şi cu toţii ne confruntăm cu un viitor provocator. La RBM, iniţial ne vom reduce activităţile de curse. Cu toate acestea, aceasta nu înseamnă că încheiem capitolul nostru de motorsport. Vrem să continuăm în motorsport şi să vedem ce opţiuni apar. De asemenea, cred că putem aplica valorile şi abilităţile pe care le avem la RBM în alte industrii din afara motorsportului. Mereu se spune: când o uşă se închide, se deschide alta. Aşa că sunt foarte încântat să văd care sunt oportunităţile care ne apar în viitor."

Herbert Schnitzer Jr. (directorul BMW Team Schnitzer): "Ne pare foarte rău că, având în vedere schimbările din motorsport, nu mai este posibilă continuarea cooperării cu BMW Motorsport. Cu toate acestea, în mod evident înţelegem şi respectăm decizia. Suntem mândri că noi, cei de la Schnitzer, am modelat, împreună cu BMW, motorsportul internaţional timp de atâtea decenii. Este o plăcere să privim înapoi la toate marile succese de care ne-am bucurat împreună într-o gamă atât de largă de categorii. De asemenea, suntem foarte mândri că facem parte din istoria motorsportului la BMW. Dorim să mulţumim BMW Motorsport pentru acest parteneriat lung şi unic. BMW a fost viaţa şi pasiunea noastră."

Stefan Reinhold (directorul BMW Team RMG): "Aşteptăm cu nerăbdare noul nostru rol de echipă de dezvoltare pentru BMW M4 GT3 şi mulţumim BMW Motorsport pentru încrederea pe care ne-a acordat-o. BMW M4 GT3 este noul portdrapel al BMW Motorsport şi vom face tot ce putem pentru a-l face un alt BMW de succes. Pentru noi, ca piloţi şi tehnicieni, este foarte interesant să fim implicaţi îndeaproape în dezvoltarea unei maşini de curse. Acum vom aplica toate cunoştinţele şi abilităţile noastre în acest proiect."

Notă pentru jurnalişti: În cursul săptămânilor următoare, vom aduce un omagiu celor două echipe BMW, RBM şi Schnitzer, şi vom analiza reperele istoriei comune.

Article Offline Attachments.

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare