Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Rauno Aaltonen, MINI clasic şi un cadou nebun de Advent: un MINI basm de Crăciun din pădurile finlandeze

Ce ar putea fi un bun cadou timpuriu de Crăciun pentru o legendă faimoasă a raliurilor la sfârşitul unui an dominat de carantină? Fisa a căzut la MINI: Rauno Aaltonen, câştigătorul Raliului Monte Carlo din 1967 într-un Mini clasic, a fost întâmpinat cu o surpriză yuletide pe patru roţi în patria sa finlandeză.

F60
·
MINI Countryman
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, 80,11 KB)
  
Photos(20x, 160,95 MB)

Bucureşti/München. În întreaga lume este cunoscut drept Rally Professor, dar prea multă teorie strică la un moment dat chiar şi starea de spirit a celui mai înflăcărat specialist. Datorită reglementărilor de carantină, Rauno Aaltonen a fost obligat să stea în Finlanda în ultimele opt luni. Fără ieşiri pe traseele de raliuri, fără teste de forţă în competiţiile istorice, fără sesiuni de antrenament prin care să instruiască tinerii cursanţi cu pasiune pentru motorsport. Între timp, Aaltonen a ajuns la 82 de ani, dar atracţia de a duce pedala la podea nu a dispărut niciodată. Iar uimitorul său nivel de fitness îi permite în continuare să fie o forţă în spatele volanului. Niciodată nu fusese forţat să se descurce fără să conducă o maşină atât de mult timp ca în anul pandemiei din 2020. Şi, nu, nici nu s-a pus problema retragerii.

Ce bine că acolo sunt nişte prieteni adevăraţi care ştiu exact cum să ajute când intervine plictiseala. Chiar înainte de deschiderea primei uşi din calendarul de Advent, oamenii de la MINI au avut o idee strălucită pentru un cadou cu totul special. Şi pentru că era clar ce îi lipseşte în prezent pilotului de raliuri experimentat şi partenerului de lungă durată al brandului britanic, nu avea rost să i se trimită un pachet cu foarte multe funde. O "sanie" motorizată pe roţi a fost expediată spre nord. O remorcă închisă, încărcată cu un Mini clasic şi remorcată de un MINI Cooper S Countryman ALL4, s-a îmbarcat în călătoria lungă către clima nordică.

"Timp de aproape 60 de ani, Rauno ne-a oferit atâtea momente magice. Acum este momentul perfect pentru a-i da ceva înapoi", a spus Bernd Körber, directorul general MINI. De fapt, relaţia dintre Aaltonen şi brandul britanic datează din 1961. La acea vreme, pilotul din Finlanda tocmai devenise campion de raliuri în ţara sa natală, iar la începutul anului următor era pe cale să înfrunte provocarea de a concura în premieră în ceea ce tocmai devenise mitul "Monte". El a găsit automobilul cel mai potrivit în Mini clasic. Premiera comună s-a încheiat cu un accident spectaculos, dar, în ianuarie 1963, Aaltonen pilota Mini Cooper şi încheia Raliul Monte Carlo cu victorie la clasă şi locul al treilea în clasamentul general.

De la un an la altul, Mini clasic şi echipa oficială au progresat tot mai mult pentru a se potrivi condiţiilor unice ale Raliului Monte Carlo - nu în ultimul rând datorită instrucţiunilor precise date echipei de către Rauno Aaltonen după fiecare cursă şi pentru fiecare test. El a furnizat detalii meticuloase referitoare la reglarea maşinii, echipamentele suplimentare, condiţiile de drum şi selecţia anvelopelor. "Tot ce era permis de regulament, care era fezabil, a fost implementat", urma să povestească el mai târziu.

Cu toate acestea, gloria de încoronare care îl ambiţiona a revenit iniţial altor piloţi. În 1964, nord-irlandezul "Paddy" Hopkirk a obţinut prima victorie în clasamentul general pentru Mini Cooper S. În anul următor, compatriotul lui Aaltonen, Timo Mäkinen, a reuşit aceeaşi performanţă. În 1966, "cei trei muschetari", după cum erau cunoscuţi cei trei, au ocupat chiar primul, al doilea şi al treilea loc, dar Mini a fost descalificat de către comisarii cursei, care au emis controversata decizie conform căreia luminile Mini încălcau regulamentul. În cele din urmă, 1967 s-a dovedit a fi anul său: Rauno Aaltonen a obţinut binemeritata victorie în ierarhia generală a Raliului Monte Carlo.

Performanţa lui a transformat Mini într-o legendă a raliurilor şi şi-a pus amprenta asupra întregului sport. Aaltonen este considerat inventatorul frânării cu piciorul stâng, ceea ce i-a permis să-şi menţină piciorul drept pe pedală în timp ce stângul comuta între ambreiaj şi frână. "Cântat la pian cu picioarele" a spus el despre această tehnică. De asemenea, finlandezul a făcut numeroase note despre traseu şi a fost primul care a trimis "spioni de gheaţă" pe traseu pentru a face note şi schiţe despre starea drumului. Pregătirile sale minuţioase şi abilitatea de a oferi o explicaţie clară a manevrelor sale rapide de pilotaj l-au ajutat în curând şi în cariera departe de raliuri. În calitate de primul instructor-şef al BMW Driver Training fondat în 1976, cunoscut astăzi ca BMW & MINI Driving Experience, "Rally Professor" a transmis cunoştinţele sale despre condusul rapidă şi sigură către numeroşi participanţi la sesiunile de antrenament.

Anii '60 au fost o epocă "de aur" pentru Mini clasic, când Raliul Monte Carlo începea ca un raliu-stea ce începea din mai multe oraşe europene diferite. Chiar şi călătoria către prima etapă de regularitate a fost adesea o aventură. În lumina acestor cunoştinţe, a devenit o chestiune de onoare pentru echipa MINI să pornească într-un veritabil maraton ca omagiu adus lui Rauno Aaltonen. Călătoria cu remorca tractată de MINI Cooper S Countryman ALL4 a început de la München şi iniţial s-a îndreptat spre Marea Baltică. După o călătorie cu feribotul care a durat aproximativ 30 de ore, combinaţia MINI-remorcă a continuat cu o altă călătorie de 14 ore de-a lungul drumurilor finlandeze, unele dintre ele fiind deja acoperite de zăpadă viscolită.

Destinaţia pentru misiunea de Advent a fost Rovaniemi - principalul oraş din Laponia, cunoscut în întreaga lume drept "reşedinţa oficială a lui Moş Crăciun". Dar echipa MINI nu adusese o listă de dorinţe cu ea. În schimb, luase un cadou de Advent pentru a-l oferi. Au prezentat oferta cu cele mai calde urări de sezon de la München, bineînţeles cu respectarea distanţării sociale, iar transportatorul s-a deschis ca prin magie. Remorca a fost decorată cu o imagine a unui Mini clasic, fără a lăsa nici o îndoială cu privire la conţinutul său, dar Rauno Aaltonen a fost vizibil emoţionat atunci când a văzut maşina clasică roşie cu acoperişul alb.

Cu toate acestea, nu a pierdut mult timp. Ceva mai târziu, jerbele înalte de zăpadă au zburat în toate direcţiile, iar vechiul stăpân a rulat cu viteză, făcând derapajele atât de dorite, prin pădurile înzăpezite ale Finlandei. Nu există nici o îndoială: Rauno Altonen nu ar fi putut avea un cadou de Advent mai potrivit. În cele din urmă, pauza forţată ajunsese la sfârşit şi în cele din urmă putea din nou "să cânte la pian cu picioarele". În drum spre Cercul Polar, fără îndoială că va interpreta propria versiune a unui cunoscut cântec de Crăciun. În loc de "Driving Home for Christmas", probabil va cânta "Driving at Home before Christmas".

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare