Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

An nou de pregătire pentru BMW Junior Team: BMW Team RMG va înscrie BMW M6 GT3 pe Nordschleife

An nou cu provocări noi: BMW Junior Team îşi continuă pregătirea în 2021 şi, după apariţii de succes la comenzile BMW M240i Racing şi BMW M4 GT4, acum urcă la clasa GT3. Dan Harper (Marea Britanie), Max Hesse (Germania) şi Neil Verhagen (SUA) vor concura întregul sezon competiţional de pe Nürburgring-Nordschleife (Germania), inclusiv cursa de 24 de ore, la comenzile unui BMW M6 GT3.

BMW Motorsport
·
Motorsport Juniors
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~125,36 KB)
  
Photos(6x, ~18,24 MB)

Bucureşti/München. An nou cu provocări noi: BMW Junior Team îşi continuă pregătirea în 2021 şi, după apariţii de succes la comenzile BMW M240i Racing şi BMW M4 GT4, acum urcă la clasa GT3. Dan Harper (Marea Britanie), Max Hesse (Germania) şi Neil Verhagen (SUA) vor concura întregul sezon competiţional de pe Nürburgring-Nordschleife (Germania), inclusiv cursa de 24 de ore, la comenzile unui BMW M6 GT3. Maşina va fi înscrisă de BMW Team RMG care, după ani de succes în DTM, reprezintă acum culorile BMW Motorsport în curse GT. Anul acesta începe pentru BMW Junior Team la fel ca stagiunea trecută - cu o tabără de antrenament mental şi fizic la Formula Medicine.

În această săptămână, Harper, Hesse şi Verhagen călătoresc la Viareggio (Italia), în conformitate cu toate reglementările pandemice valabile, unde vor petrece aproximativ 10 săptămâni îmbunătăţindu-şi performanţele fizice şi mentale. Juniorii se vor baza pe cunoştinţele pe care le-au dobândit în timpul şederii lor la Formula Medicine în 2020. "Exact acum un an, am început de la zero cu pregătirea noastră specifică pentru cei trei juniori. De data aceasta este diferit, deoarece începem deja de la o bază foarte bună", a declarat dr. Riccardo Ceccarelli, directorul Formula Medicine şi mentor al BMW Junior Team. "Obiectivul nostru pentru următoarea etapă de pregătire este acela de a atinge acelaşi nivel ca la ultima noastră tabără - atât fizic, cât şi mental -, deoarece ne întoarcem din pauza de iarnă. Acest lucru nu ar trebui să dureze prea mult. Apoi vom trece la al doilea pas. În dialog cu juniorii, vom folosi experienţa de curse din sezonul trecut pentru a analiza eventualele slăbiciuni şi apoi vom lucra individual pentru corectarea lor. Acest lucru este deosebit de important, deoarece orice puncte slabe au un efect mult mai mare într-o maşină GT3 decât ar avea în maşinile mai puţin puternice. Într-o a treia etapă vom introduce un antrenament combinat nou dezvoltat, care va promova în primul rând forţa mentală sub o mare tensiune fizică. Noi îl numim antrenament psiho-fizic." Pe lângă creşterea performanţei fizice şi mentale, obiectivul întregii tabere este de a genera date cât mai detaliate posibil, pe care juniorii le pot folosi pentru a se antrena pe parcursul sezonului - fie personal, fie pe o nouă platformă online, care în prezent se află în faza de testare.

După cantonament şi o vizită planificată la BMW Motorsport din München (Germania), BMW Junior Team se va întoarce acasă la Nürburgring la sfârşitul lunii martie pentru a participa la începutul sezonului în Nürburgring Endurance Series. Prima cursă cu BMW M6 GT3 pe Nordschleife este programată pentru 27 martie. Programul exact va depinde de modul în care se dezvoltă pandemia.

BMW Team RMG însoţeşte BMW Junior Team
Un lucru este sigur - BMW Team RMG se va ocupa de BMW M6 GT3 pentru BMW Junior Team. Echipa condusă de Stefan Reinhold s-a bucurat de un mare succes alături de BMW în cei nouă ani petrecuţi în DTM, timp în care a câştigat competiţia echipelor o dată şi titlul piloţilor de două ori. Echipa din Andernach (Germania) se va ocupa acum de dezvoltarea BMW M4 GT3 în momentul în care va intra în faza finală, dar va însoţi şi BMW Junior Team în următoarea sa etapă de pregătire. Pe lângă grija tehnică a BMW M6 GT3 la toate cursele din NLS, cursa de 24 de ore de la Nürburgring şi cursa de calificare, un alt accent se pune pe colaborarea operaţională dintre juniori şi ingineri. Programul include şedinţe intensive înainte şi după fiecare cursă, inclusiv analiza datelor, la sediul echipei din Andernach.

"Lucrul cu tinerii piloţi este întotdeauna foarte interesant, iar juniorii au dovedit deja anul trecut că sunt foarte profesionişti", a spus Reinhold. "Sunt încrezător că ambele părţi vor beneficia de pe urma acestei colaborări. Îi putem ajuta cu experienţa şi competenţa noastră, la fel cum ne pot ajuta aducând noi perspective echipei. Abordarea noastră nu s-a schimbat. Aşa cum am făcut în DTM, vrem să arătăm cel mai înalt grad de profesionalism pentru a obţine potenţialul maxim de la piloţi şi maşini. Din acest motiv, întâlnirile regulate aici la Andernach - atât înainte, cât şi după curse - vor deveni rutina normală a juniorilor. Din fericire, suntem foarte aproape în regiunea Eifel."

Reinhold şi BMW Team RMG sunt încântaţi să lucreze împreună cu BMW Motorsport în curse GT. "Este ceva ce mi-am dorit întotdeauna să fac, pentru că provin dintr-un background de GT şi Nürburgring. În ultimii ani, totuşi, niciodată nu a fost posibilă realizarea unui astfel de program paralel cu DTM, din motive de calendar. Sarcinile noastre pentru 2021 sunt foarte diverse, cu cursele BMW Junior Team şi activitatea de dezvoltare pentru BMW M4 GT3, iar acestea motivează întreaga echipă."

Interes ridicat pentru Harper, Hesse şi Verhagen
Pe lângă curse, Harper, Hesse şi Verhagen se vor familiariza pe parcursul anului şi cu alte aspecte ale BMW şi ale motorsportului. Acestea includ stagii şi ateliere. La fel ca în primul lor an de antrenament, sim racingul şi social media vor continua să joace roluri importante. Detaliile exacte vor fi dezvăluite la o dată ulterioară.

"A fost frumos să am câteva luni libere, dar acum aştept cu nerăbdare să-i revăd pe Max şi Neil şi să încep pregătirile de presezon cu ei la Formula Medicine. Ne-am simţit foarte bine acolo anul trecut", a spus Harper. Hesse adaugă: "Toate pregătirile noastre au ca scop să ne bucurăm de un nivel similar de succes pe circuite precum cel din 2020. Aceasta include munca grea la Formula Medicine şi descifrarea tainelor BMW M6 GT3, aşa că suntem deja foarte familiarizaţi cu toate funcţiile înainte de primul test. Este fantastic să lucrezi cu o echipă precum RMG, cu toată experienţa sa în DTM, de-a lungul sezonului. Sunt sigur că putem învăţa multe din modul în care ei lucrează, la fel cum am făcut cu celelalte echipe care au avut grijă de apariţiile noastre în cursele din 2020. Este fantastic şi că sediul echipei este atât de aproape de Nürburgring".

Şi Verhagen este entuziasmat de noul sezon: "Pasul către BMW M6 GT3 va fi, fără îndoială, o mare provocare pentru noi, deoarece înseamnă că vom concura împotriva celor mai buni piloţi GT din lume. Cu toate acestea, atunci când vine vorba de îmbunătăţirea abilităţilor noastre, astfel încât să ne putem bucura din nou de succes în acest sezon, suntem pe mâini sigure la BMW Team RMG. Abia aştept ca în sfârşit să începem".

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING 2021.

Munich, 12 May 2021.

Here you can see the public on-demand webcast of the 101st Annual General Meeting of BMW AG.

 

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare