Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Acceleratorul URBAN-X by MINI prezintă a noua generație de companii start-up ce abordează schimbările de climă, conectivitatea, mobilitate și viața în oraș

Pe măsură ce orașele se adaptează, opt companii start-up urbantech în stadiu incipient se alătură acceleratorului susținut de MINI și de fondul de investiţii Urban Us, cu soluții care abordează provocările climatice și urbane presante.

 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~94,93 KB)
  
Photos(6x, ~41,07 MB)

București/München. URBAN-X, cel mai important accelerator de companii start-up pentru tehnologie urbană, susținut de MINI și Urban Us, a prezentat cea de-a noua generație de companii start-up în stadiu incipient care construiesc soluții pentru îmbunătățirea vieții în oraș. Cele opt companii start-up dezvoltă noi tehnologii în domeniile de transport și mobilitate, energie și rețea energetică, mediul construit și pregătirea pentru dezastre.

 

Noua generație vine într-un moment esențial, în timp ce liderii de orașe, localităţi și liderii federali lucrează pentru revenirea dintr-un an plin de provocări și caută să implementeze soluții axate pe flexibilitate. Fondatorii Cohort 09 construiesc tehnologii pentru a susţine transportul durabil, pentru a sprijini o tranziție către energie curată, pentru a îmbunătăți pregătirea pentru dezastre și pentru a combate singurătatea. Un videoclip al acestor companii start-up inovatoare poate fi vizualizat aici.

 

"La URBAN-X suntem dedicați antreprenorilor construind soluții pentru cele mai mari provocări ale noastre și pentru a face viața orașului mai strălucitoare", a declarat Micah Kotch, director general al URBAN-X. "În fața încălzirilor climatice și a provocărilor sociale și economice istorice provocate de pandemie, suntem mândri să salutăm această nouă generație de companii start-up și așteptăm cu nerăbdare să lucrăm împreună în călătoria lor de a potrivi produsele cu piața."

 

Cele opt companii vor fi implicate într-un program intens de 20 de săptămâni al acceleratorului virtual, în cadrul căruia vor primi asistență pentru dezvoltarea portofoliului de clienţi, dezvoltarea produselor, realizarea conexiunilor și strategiile de succes de piață, totul în pregătire pentru strângerea de fonduri. Pe toată durata programului, companiile au acces la rețeaua extinsă de experți globali a URBAN-X, inclusiv la ingineri și designeri de talie mondială de la BMW Group. Programul va culmina cu Demo Day în această primăvară, în care echipele își vor prezenta soluțiile în fața investitorilor, a factorilor de decizie politică, a clienților și a publicului larg.

 

Lista completă a companiilor din a noua generație URBAN-X include:

  • Builders Patch: platformă de date și piață pentru locuințe accesibile și multifamiliale;
  • Domatic: produs care centralizează conversia AC/DC la sursă pentru a deschide calea pentru un viitor pe scară largă alimentat cu energie solară care se bazează pe DC;
  • Dorothy: platformă de învățare automată care îmbunătățește analiza riscului de dezastru la nivel de proprietate;
  • OneRoof: o platformă de comunicații pentru construirea și flexibilizarea comunității;
  • Oonee: operator de parcare protejată de biciclete și platformă de comerț electronic pentru servicii legate de micromobilitate;
  • Origen: hardware ieftin pentru producția de hidrogen verde pentru vehicule grele, industrie și pentru energie de rezervă pe termen lung;
  • Singularity: platformă de prognoză și inteligență a carbonului bazată pe AI și date;
  • Urbio: software care împuternicește orașele și furnizorii de utilități să planifice și să proiecteze tranziția energetică.

 

Bazându-se pe fundația sa de mobilitate durabilă inovare pentru locuitorii orașelor, MINI a lansat URBAN-X în 2016 ca parte a practicii sale de inovație și strategie de brand axată pe îmbunătățirea vieții urbane. Acum, în cel de-al cincilea an, URBAN-X are 65 de companii în portofoliu, 85% dintre acestea urmând să obțină următoarea rundă de finanțare.

 

"MINI a fost construit pe o bază de mobilitate durabilă inovatoare pentru locuitorii orașelor și astăzi continuă să facă pași îndrăzneți în crearea unui viitor electrizat și în promovarea unor noi măsuri de dezvoltare durabilă care să ajute la îmbunătățirea vieții urbane", a declarat Bernd Körber, directorul general MINI. "Suntem încântați să investim în fondatorii Cohort 09 și să sprijinim acești antreprenori excepționali de-a lungul călătoriilor lor."

 

"Pandemia nu a încetinit urbanizarea, dar a dezvăluit oportunități majore de a revizui unele dintre cele mai persistente provocări ale orașelor, cum ar fi locuințele la prețuri accesibile, utilizarea spațiilor publice și creșterea opțiunilor de transport", a declarat Shilpi Kumar, partener de investiții URBAN-X la Urban Us. "În ultimele câteva luni s-au înregistrat creșteri semnificative ale angajamentelor globale față de acțiunile climatice. Suntem încântați de ceea ce ne-am propus când începem cel de-al optulea an ca fond care ajută antreprenorii să creeze companii start-up pentru a reduce emisiile GHG și pentru a spori flexibilitatea."

 

Despre URBAN-X

URBAN-X este acceleratorul principal pentru companii start-up care reinventează viața urbană. Înființată de MINI și condusă în parteneriat cu Urban Us, URBAN-X ajută companiile din faza incipientă să lucreze cu și în orașe. URBAN-X are o acoperire globală de neegalat de nici un alt accelerator urbantech. Companiile start-up au acces la o rețea de peste 2.000 de parteneri din întreaga lume, inclusiv antreprenori, investitori și lideri din sectorul public, care susțin fondatorii prin programul URBAN-X. Înscrierile pentru Cohort 10 sunt deschise în prezent la www.urban-x.com. Găsiți URBAN-X pe Twitter și Instagram la @urbanxaccel și pe Facebook la facebook.com/urbanxaccel.

 

Despre Urban Us

Urban Us este cel mai important investitor în faza incipientă pentru companii start-up care reimaginează orașele. Orașele vor găzdui în curând 70% din populația globală, care se confruntă acum cu un risc fără precedent din cauza schimbărilor climatice. Credem că orașele sunt esențiale pentru acțiunile climatice axate pe reducerea și elasticitatea GHG, iar în procesul acțiunii climatice putem face orașele și mai accesibile și mai echitabile.

 

Urban Us este frecvent primul investitor instituțional în companii start-up atât prin debite, cât și în capitaluri proprii. Dincolo de fondurile de investiții, platforma Urban Us include comunitatea Urban Us, o resursă pentru fondatorii, investitorii, partenerii și clienții axați pe urbantech. URBAN-X, în parteneriat cu MINI, sprijină echipele din faza incipientă cu construirea și finanțarea companiei. Afiliații includ Perl Street, care ajută echipele să finanțeze hardware, și Urban Gateway, care susține dezvoltarea afacerilor start-up din Asia.

 

Portofoliul Urban Us include aproape 90 de investiții în imobiliare, infrastructură, energie, apă, deșeuri, alimente, transport și administrație publică, inclusiv sănătate și securitate. Investițiile notabile includ Bowery Farming, Starcity, One Concern, Future Motion, Seamlessdocs (Kofile), Evolve Energy (Octopus Energy), Versatile, Thrilling, BRCK și Rachio. Înainte de Urban Us, echipa Urban Us avea trei ieșiri și conducea un fond de investiții și finanțe municipale pentru Citi. Investițiile notabile înainte de Urban Us includ Trialpay (Visa), Blue Bottle Coffee (Nestle), Refinery29 (Vice), Crowdtwist (Oracle) și ZocDoc.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING 2021.

Munich, 12 May 2021.

Here you can see the public on-demand webcast of the 101st Annual General Meeting of BMW AG.

 

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare