Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

BMW Group încheie 2020 cu rezultate pozitive; al doilea semestru puternic, determinat de o cerere ridicată şi de un management bine coordonat

Cifra de afaceri globală a BMW Group atinge aproape jumătate din PIB-ul României (44% raportată la PIB-ul de 222 miliarde Euro estimată pentru 2020). +++ Profitul brut al BMW Group pentru al doilea semestru a crescut cu 9,8% faţă de anul anterior. +++ Marja EBIT pentru T4 de 7,7% pe segmentul Auto. +++ Marja EBIT pe tot anul la limita superioară a intervalului-ţintă. +++ Cash flow disponibil de 3,4 miliarde de euro, în ciuda perioadelor de carantină din anul anterior. +++ Dividend propus de 1,90 € per acţiune comună. +++ Zipse: "Începem 2021 în condiţii favorabile".

Cifre şi informaţii corporate
·
Corporativ
 

Bucureşti/München. Profitabilitatea BMW Group în a doua jumătate a anului financiar 2020 oferă un start bun pentru 2021. În pofida pandemiei globale, producătorul premium de automobile a înregistrat un profit brut important pentru semestrul al doilea al anului, în valoare de 4,724 miliarde de euro, cu 9,8% mai mult faţă de valoarea deja ridicată a anului anterior, de 4,303 milioane €.

 

După scăderea veniturilor din al doilea trimestru, cauzată de pandemie, BMW Group a revenit rapid la un curs mai familiar. În a doua jumătate a anului, a livrat clienţilor peste 1,36 milioane de automobile, semnificativ mai mult decât în perioada corespunzătoare a anului anterior. Volumele şi cifra de afaceri au crescut şi ele în ultimul trimestru al anului.

 

"Performanţa noastră din a doua jumătate a anului a demonstrat cât de puternic este BMW Group. Prin reunirea tuturor punctelor noastre forte, am depăşit imediat impactul săptămânilor de închidere a uzinelor şi de blocaje la nivel naţional. Şi ne-am asigurat că BMW Group nu se opreşte niciodată", a declarat Oliver Zipse, preşedintele Consiliului de Administraţie al BMW AG. "Ne-am dezvoltat strategiile corporate, în special adoptarea cu tot angajamentul a unei abordări holistice a dezvoltării durabile. Începem anul 2021 revitalizaţi şi în condiţii favorabile. Urmăm un traseu clar pentru transformare, pentru a ne asigura succesul continuu ca cel mai important producător premium din lume."

 

Relaţie directă între calitatea premium şi dezvoltarea durabilă: obiectivele de decarbonizare pentru 2020 au fost depăşite

Datorită numărului mai mare de modele BMW şi MINI electrificate livrate, BMW Group a îmbunătăţit obiectivul de emisii de 104 g/km stabilit pentru flota sa europeană în 2020, obţinând o cifră (provizorie) de 99 g/km. În combinaţie cu obiective transparente pentru conservarea resurselor, BMW Group intenţionează să îşi respecte angajamentul de a oferi cel mai "verde" automobil electric de pe piaţă.

 

Cinci modele full electrice de serie disponibile în 2021

Mobilitatea electrică a fost un factor-cheie de creştere în 2020, cu 192.662 de automobile electrificate BMW şi MINI vândute în întreaga lume, cu o treime mai mult decât în anul precedent (+31,8%). Livrările de automobile full electrice şi plug-in hybrid au crescut cu 13% şi, respectiv, cu aproape 40%. În Europa, proporţia totală a livrărilor reprezentate de automobilele electrificate se ridică deja la 15%. După lansarea sa în China în toamna anului 2020, BMW iX3 a devenit disponibil şi pe pieţele europene în ultimele câteva săptămâni. Împreună cu BMW i3, MINI Cooper SE şi viitoarele BMW i4 şi iX, un total de cinci modele full electrice vor fi oferite până la sfârşitul anului.

 

Continuarea cheltuielilor în avans ridicate pentru mobilitatea de mâine

Transformarea continuă a BMW Group a necesitat din nou un nivel ridicat de cheltuieli pentru cercetare şi dezvoltare în 2020, beneficiind în cea mai mare parte de tehnologiile de mobilitate orientate spre viitor, cum ar fi conectivitatea automobilelor, condusul automatizat avansat şi mobilitatea electrică, precum şi noile proiecte de automobile menţionate mai sus . În general, cheltuielile de cercetare şi dezvoltare în conformitate cu IFRS s-au diminiuat uşor la 5,689 miliarde de euro (2019: 5,952 milioane €; -4,4%). Ca urmare a intensificării gestionării costurilor, raportul R&D a rămas, de asemenea, la nivelul anului precedent (6,3%), în ciuda unei scăderi moderate a veniturilor BMW Group (2019: 6,2%).

 

Costurile de fabricaţie au scăzut uşor de la an la an, în concordanţă cu numărul mai mic de automobile livrate pe parcursul întregii perioade de 12 luni. În acelaşi timp, însă, efectele valutare negative şi o creştere semnificativă a cheltuielilor cu provizioanele de riscuri au avut un efect de diminuare asupra profitului. După cum s-a anunţat anterior, cheltuielile de capital pentru imobilizări corporale, uzine şi alte imobilizări necorporale au fost reduse semnificativ în 2020, la 3,922 miliarde de euro (2019: 5,650 miliarde €; -30,6%). O parte semnificativă a acestor investiţii se referă la proiecte de automobile noi înainte de începerea producţiei de serie, precum şi la construcţia şi extinderea facilităţilor de producţie.

 

"BMW Group a depăşit din 2020 într-o formulă mai digitală, mai eficientă şi mai agilă. Am îmbunătăţit situaţia din punct de vedere al costurilor prin reducerea costurilor fixe şi scăderea cheltuielilor de capital, ceea ce ne-a pus într-o poziţie de pornire favorabilă pentru a face din 2021 un an mai profitabil", a declarat Dr. Nicolas Peter, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG, responsabil pentru finanţe. "Portofoliul nostru de produse extrem de atractiv va contribui la creşterea economică."

 

Măsurile puse în aplicare împreună cu programul de performanţă în desfăşurare au un impact benefic pe termen lung asupra rentabilităţii şi creează procese şi structuri mai fluide. În ambele cazuri, măsurile contribuie vital la procesul de transformare cu succes. Având în vedere progresul rapid al electrificării, este probabil ca până la 50% din variantele de propulsie de astăzi să dispară până în 2025. De asemenea, BMW Group urmăreşte să reducă complexitatea portofoliului de modele şi să sporească eficienţa în domeniul achiziţiilor, producţiei şi vânzărilor. În 2020, de exemplu, cheltuielile de vânzări au fost reduse printr-o combinaţie de programe de promovare a vânzărilor mai eficiente şi procese de vânzări şi marketing optimizate.

Revenirea la un curs de creştere profitabilă după perioadele de carantină

Cu excepţia celui de-al doilea trimestru, BMW Group a raportat câştiguri brute îmbunătăţite pentru celelalte trei trimestre din 2020, comparativ cu anul precedent. Livrările de automobile BMW, MINI şi Rolls-Royce din al patrulea trimestru au crescut uşor până la 686.277 de unităţi (+3,2%). Cu 29,482 miliarde de euro, veniturile companiei pentru această perioadă de trei luni au fost la un nivel ridicat, similar cu cel al anului precedent (2019: 29,366 miliarde €; +0,4%).

 

Profitul anterior exerciţiului financiar pentru trimestrul al patrulea a scăzut la 2,197 miliarde de euro (2019: 2,332 miliarde €; -5,8%). Scăderea s-a datorat parţial impactului negativ al eliminărilor înregistrate la nivel de grup, cauzat de o creştere semnificativă a volumelor noi de afaceri pe segmentul Financial Services. Marja EBIT a BMW Group pentru trimestrul IV a fost de 7,5% (2019: 7,9%).

 

Profitul brut pentru trimestru a crescut la 2,260 miliarde de euro (2019: 2,055 miliarde €; +10,0%). Rentabilitatea brută a vânzărilor (marja EBT) s-a îmbunătăţit la 7,7% (2019: 7,0%).

 

Datele raportate pentru exerciţiul financiar 2020 al BMW Group reflectă în mod clar impactul pandemiei de coronavirus. Din cauza carantinei la nivel mondial care a durat câteva săptămâni, livrările de automobile către clienţi au scăzut cu 8,4%, până la 2.325.179 de unităţi. Veniturile grupului au scăzut moderat şi ele, ajungând la 98,990 miliarde de euro (2019: 104,210 miliarde €; -5,0%).

 

Profitul anterior rezultatului financiar a scăzut semnificativ la 4,830 miliarde de euro (2019: 7,411 miliarde €; -34,8%).

 

Profitul brut a scăzut la 5,222 miliarde de euro (2019: 7,118 miliarde €; -26,6%), reflectând parţial impactul negativ al factorilor valutari nefavorabili. Marja brută a companiei a fost de 5,3% (2019: 6,8%).

 

Pe baza situaţiilor financiare anuale ale BMW AG, la reuniunea generală anuală din 12 mai 2021, Consiliul de Administraţie şi Consiliul Director vor propune plata unui dividend de 1,90 euro per acţiune comună şi 1,92 euro per acţiune preferenţială. Acest lucru corespunde unui raport de plată de 32,5% (2019: 32,8%) din profitul net al anului, în valoare de 3,857 miliarde de euro (2019: 5,022 miliarde €), oferind dividende totale de 1,253 miliarde de euro (2019: 1,646 miliarde €). "Chiar şi după exerciţiul financiar dificil din 2020, intenţionăm să ne ţinem promisiunea de a permite acţionarilor să participe la succesul companiei la un nivel fiabil şi pe măsură", a declarat directorul executiv financiar, Dr. Nicolas Peter. "Privim cu încredere spre 2021 şi ne propunem să menţinem impulsul de creştere din ultimele luni."

 

Nivel ridicat de cash flow disponibil înregistrat în trimestrul IV şi pentru întregul an

Impactul pandemiei este cel mai evident în segmentul Auto, cel mai mare segment de operare al BMW Group. Şi aici, a avut loc un efect de recuperare în a doua jumătate a anului, rentabilitatea segmentului crescând abrupt în ultimele trei luni.

 

Deşi veniturile din al patrulea trimestru au scăzut uşor la 26,024 miliarde de euro (2019: 26,829 miliarde €; -3,0%), profitul anterior exerciţiului financiar a fost semnificativ mai mare, la 2,010 miliarde de euro (2019: 1,825 miliarde €; +10,1%), reflectând ponderea mai mare de automobile vândute pe segmentele de piaţă cu marjă mare, afacerile beneficiind de un mix de produse îmbunătăţit şi de preţuri de vânzare mai mari. Mai mult, veniturile crescute din vânzările de automobile second-hand au contribuit şi ele la îmbunătăţirea rentabilităţii.

 

În consecinţă, marja EBIT s-a îmbunătăţit faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, crescând la 7,7% pentru ultimele trei luni ale anului (T4 2019: 6,8%).

 

În perioada ianuarie-decembrie 2020, BMW Group a livrat clienţilor un total de 2.325.179 de unităţi (-8,4%).

 

În Europa, livrările au scăzut semnificativ la 913.642 de unităţi (-15,5%). În SUA, valoarea corespunzătoare a scăzut la 307.876 de unităţi (-18,1%). În schimb, BMW Group a înregistrat o creştere solidă în China, cea mai mare piaţă de vânzări, cu livrări către clienţi în creştere cu 7,4%, până la 778.412 unităţi.

 

În 2020, veniturile segmentului auto au totalizat 80,853 miliarde de euro (2019: 91,682 miliarde €; -11,8%), semnificativ mai mici decât cu un an înainte, în principal din cauza numărului mai mic de livrări în perioadele de carantină. Contracţia volumului pe pieţele din Europa şi SUA a fost parţial compensată de creşterea corespunzătoare din China. Preţurile şi volumele de vânzare mai ridicate au fost realizate şi în segmentul de lux superior.

 

Numărul mai mic de livrări în general, factorii valutari nefavorabili, costurile mai mari ale materialelor şi de fabricaţie suportate pentru automobilele electrificate, precum şi măsurile de restructurare legate de personal au făcut ca profitul anterior exerciţiului financiar să scadă la 2,162 miliarde de euro (2019: 4,499 miliarde €; -51,9%). Marja EBIT anuală a fost de 2,7% (2019: 4,9%). BMW Group şi-a îndeplinit astfel previziunile de a obţine o marjă EBIT în treimea superioară a intervalului propus de 0-3%. Profitul brut pentru 2020 s-a ridicat la 2,722 miliarde de euro (2019: 4,467 miliarde €; -39,1%).

 

În schimb, cash flow disponibil generat de segmentul Auto s-a dezvoltat chiar mai bine decât se aştepta în a doua jumătate a anului, transformându-se de la un cash flow disponibil negativ influenţat de pandemie în primele şase luni, la un cash flow disponibil pozitiv pentru întregul an de 3,395 miliarde de euro (2019: 2,567 miliarde €), cu contribuţii bune provenite din îmbunătăţirea veniturilor şi gestionarea mai eficientă a stocurilor. Alţi factori care au influenţat cash flow disponibil au fost cantitatea mai mică de provizioane de garanţie utilizate, încasările mai mari din vânzarea automobilelor second-hand menţionate mai sus şi plăţile în avans mai mari de la reprezentanţe în ultimul trimestru.

 

În exerciţiul financiar 2020, un total de 2.028.841 automobile BMW au fost livrate clienţilor din întreaga lume (-7,1%). Creşterea a fost din nou deosebit de puternică în segmentul de lux superior, cu livrări în creştere cu 12,4%, la peste 115.000 de unităţi, reflectând în principal performanţele Seria 7 şi Seria 8, precum şi cele ale BMW X7 în primul său an complet pe piaţă. Într-adevăr, vânzările acestor modele profitabile au crescut cu peste 70% faţă de 2018. Automobilele BMW M au fost şi ele foarte apreciate în 2020, rezultând o creştere cu 6% a livrărilor, la 144.218 unităţi, incluzând contribuţii bune din partea modelelor X de înaltă performanţă. Pe de altă parte, noile BMW M3 şi BMW M4 au fost adăugate la gama de produse după lansarea lor în primul trimestru 2021. Livrările automobilelor electrificate ale BMW Group au crescut cu aproape 32%. la 192.600 de unităţi.

 

Modelele MINI Cooper SE şi John Cooper Works sunt deosebit de populare

Marca MINI, care operează într-un segment extrem de competitiv, a înregistrat o scădere semnificativă a afacerilor în 2020, livrările către clienţi totalizând 292.582 de unităţi ca urmare a pandemiei (-15,8%). Cu toate acestea, contrar tendinţei, modelul full electric MINI Cooper SE (17.580 de unităţi) şi modelele John Cooper Works (20.565 de unităţi; +20,8%) s-au bucurat de succes pe piaţă.

 

Rolls-Royce Motor Cars lansează noul Ghost

În 2020, Rolls-Royce Motor Cars a livrat clienţilor un total de 3.756 de unităţi ale automobilelor sale ultraluxoase (-26,4%). Cifra scăzută poate fi atribuită parţial schimbării modelului Rolls-Royce Ghost şi faptului că lansarea celui mai bine vândut model al mărcii nu a avut loc decât în ultimul trimestru al anului. Lista de comenzi pentru noul Rolls-Royce Ghost este completă până în a doua jumătate a anului 2021. Rolls-Royce Motor Cars a înregistrat un nou nivel record de comenzi şi pentru divizia de personalizare Bespoke.

 

 

 

Veniturile BMW Motorrad au scăzut uşor pe fondul pandemiei

În ciuda provocărilor economice predominante, BMW Motorrad a livrat clienţilor un total de 169.272 de motociclete şi scutere în 2020 (2019: 175.162; -3,4%). În al patrulea trimestru, livrările au crescut uşor, puţin sub 4%, până la 39.673 de unităţi (2019: 38.230; +3,8%), reflectând succesul portofoliului larg de produse al mărcii, incluzând 13 modele noi lansate.

 

Veniturile au scăzut uşor la 2,284 miliarde de euro (2019: 2.368 miliarde €; -3,5%). Profitul anterior exerciţiului financiar a scăzut brusc la 103 milioane de euro (2019: 194 milioane €; -46,9%), oferind o marjă EBIT pe segment de 4,5% (2019: 8,2%). Profitul brut pentru 2020 s-a ridicat la 100 milioane de euro (2019: 187 milioane €; -46,5%).

 

Segmentul Financial Services continuă să aibă performanţe bune

Închiderile legate de pandemie au influenţat şi performanţa segmentului Financial Services în prima jumătate a anului. Numărul de contracte noi a scăzut la 1.845.271 (2019: 2.003.782; -7,9%), în timp ce portofoliul de contracte cu clienţi retail, adică 5.981.928 de contracte, a fost practic identic cu cel din anul precedent (31 decembrie 2019: 5.973.682; + 0,1%).

 

Efectele de recuperare din partea cererii în a doua jumătate a anului au dus la un volum mai mare de afaceri legat la automobilele second-hand, contribuind la creşterea uşoară a veniturilor din segment pentru întregul an la 30,044 miliarde de euro (2019: 29,598 miliarde €; +1,5%). Profitul brut al segmentului s-a ridicat la 1,725 miliarde de euro (2019: 2,272 miliarde €; -24,1%), o scădere semnificativă faţă de anul precedent, în principal din cauza creşterii provizioanelor de risc în timpul pandemiei pentru riscurile de valoare reziduală şi, într-o măsură şi mai mare, pentru riscurile de credit, în ambele cazuri determinând deteriorarea profotului. Rentabilitatea capitalurilor proprii (RoE) a scăzut în consecinţă la 11,2% (2019: 15,0%).

 

Numărul de angajaţi uşor sub nivelul anului precedent

BMW Group avea o forţă de muncă de 120.726 de angajaţi la 31 decembrie, uşor mai mică decât cu un an mai devreme şi în conformitate cu perspectivele (2019: 126.016; -4,2%). Recrutarea în sectorul IT şi în domenii orientate spre viitor, cum ar fi digitalizarea, condusul autonom şi mobilitatea electrică, a continuat pe tot parcursul anului 2020. Numărul de stagiari noi a rămas la nivelul ridicat al anului precedent, adică aproximativ 1.200 de persoane. Pentru a asigura în viitor cerinţele de personal, BMW Group va prelua un număr similar de stagiari şi în 2021.

 

Consiliul Director

Mandatele lui Dr. Karl-Ludwig Kley şi Simone Menne se încheie la finalul Adunării Generale Anuale din 12 mai 2021. Aceştia nu vor candida pentru realegere deoarece sunt membri ai Consiliului Director de mai bine de 12 ani sau pentru că au alte mandate. În plus, Prof. Dr. Dr.HC. Reinhard F. Hüttl a demisionat cu efect de la încheierea Adunării Generale Anuale, fiind şi membru al Consiliului Director de mai bine de 12 ani. Consiliul Director doreşte să le mulţumească membrilor menţionaţi mai sus pentru numeroşii ani de cooperare demnă de încredere şi pentru munca valoroasă în numele BMW Group. La recomandarea Comitetului de Nominalizare, Consiliul Director va propune ca dr. Marc Bitzer, Rachel Empey şi Prof. Dr. Dr.HC. Christoph M. Schmidt vor fi aleşi în Consiliul Director pentru prima dată la viitoarea Adunare Generală Anuală. Toţi candidaţii au fost evaluaţi de Consiliul Director ca fiind independenţi în conformitate cu cerinţele Codului German de Guvernanţă Corporate.

 

***

 

Informaţii suplimentare despre Declaraţiile Financiare 2020 ale BMW Group şi perspectivele pentru anul în curs vor fi disponibile la Conferinţa Anuală a BMW Group care va avea loc la München la 17 martie 2021. Declaraţiile financiare vor fi incluse în noul Raport BMW Group integrat, care va fi disponibil începând cu 17 martie la https://report.bmwgroup.com.

Fişierul PDF al Raportului BMW Group 2020 va fi disponibil la: https://www.bmwgroup.com/en/investor-relations/company-reports.html.

 

BMW Group - privire de ansamblu

2020

2019

Evoluţie (%)

Livrări către clienţi

 

Automobile 1 (unităţi)

2.325.179

2.537.504

-8,4

Din care:
BMW1 (unităţi)

2.028.841

2.184.939

-7,1

MINI1 (unităţi)

292.582

347.465

-15,8

Rolls-Royce1 (unităţi)

3.756

5.100

-26,4

Motociclete (unităţi)

169.272

175.162

-3,4

Forţă de muncă (comparativ cu 31.12.2019)

120.726

126.016

-4,2

Marjă EBIT segment auto (%)

2,7

4,9

-2,2 puncte %

Marjă EBIT segment moto (%)

4,5

8,2

-3,7 puncte %

Marja EBT BMW Group (%)

5,3

6,8

-1,5 puncte %

Venituri (miliarde €)

98,990

104,210

-5,0

Din care:
Automobile (miliarde €)

80,853

91,682

-11,8

Motociclete (miliarde €)

2,284

2,368

-3,5

Financial Services (miliarde €)

30,044

29,598

1,5

Alte entităţi (milioane €)

3

5

-40,0

Eliminări (miliarde €)

-14,194

-19,443

27,0

Profit anterior exerciţiului financiar (EBIT) (miliarde €)

4,830

7,411

-34,8

Din care:
Automobile (milioane €)

2,162

4,499

-51,9

Motociclete (milioane €)

103

194

-46,9

Financial Services (miliarde €)

1,721

2,312

-25,6

Alte entităţi (milioane €)

36

29

24,1

Eliminări (milioane €)

808

377

-

Profit brut (EBT) (miliarde €)

5,222

7,118

-26,6

Din care:
Automobile (milioane €)

2,722

4,467

-39,1

Motociclete (milioane €)

100

187

-46,5

Financial Services (miliarde €)

1,725

2,272

-24,1

Alte entităţi (milioane €)

-235

-96

-

Eliminări (milioane €)

910

288

-

Impozit pe profit (miliarde €)

-1,365

-2,140

36,2

Profit net 2 (miliarde €)

3,857

5,022

-23,2

Venituri per acţiune (ordinară/preferenţială) (€)

5,73/5,75

7,47/7,49

-23,2/-23,2

1 În legătură cu o revizuire a vânzărilor sale şi a practicilor de raportare aferente, BMW Group a examinat datele anterioare privind livrările de automobile şi a stabilit că anumite livrări nu au fost raportate în perioadele corecte. Informaţii suplimentare pot fi găsite în Raportul Anual 2019 al BMW Group, la pagina 54. Ca o actualizare a informaţiilor oferite acolo, BMW Group a revizuit datele privind livrările de automobile retrospectiv începând din 2015 în cele mai importante 16 pieţe ale sale.

2 Datele pentru 2019 includ un profit de 44 de milioane de euro din operaţiuni întrerupte.

 

BMW Group - privire de ansamblu

Trimestrul IV 2020

Trimestrul IV 2019

Evoluţie (%)

Livrări către clienţi

 

Automobile 1 (unităţi)

686.277

665.803

3,2

Din care:
BMW1 (unităţi)

600.981

576.782

4,3

MINI1 (unităţi)

84.191

87.628

-3,7

Rolls-Royce1 (unităţi)

1.105

1.393

-20,7

Motociclete (unităţi)

39.673

38.230

3,8

Forţă de muncă (comparativ cu 31.12.2019)

120.726

126.016

-4,2

Marjă EBIT segment auto (%)

7,7

6,8

0,9 puncte %

Marjă EBIT segment moto (%)

-1,2

-6,4

5,2 puncte %

Marjă EBT BMW Group (%)

7,7

7,0

0,7 puncte %

Venituri (miliarde €)

29,482

29,366

0,4

Din care:
Automobile (miliarde €)

26,024

26,829

-3,0

Motociclete (milioane €)

568

497

14,3

Financial Services (miliarde €)

7,989

7,617

4,9

Alte entităţi (milioane €)

2

1

-

Eliminări (miliarde €)

-5,101

-5,578

-8,6

Profit anterior exerciţiului financiar (EBIT) (miliarde €)

2,197

2,332

-5,8

Din care:
Automobile (miliarde €)

2,010

1,825

10,1

Motociclete (milioane €)

-7

-32

-78,1

Financial Services (milioane €)

664

452

46,9

Alte entităţi (milioane €)

-7

22

-

Eliminări (milioane €)

-463

65

-

Profit brut (EBT) (miliarde €)

2,260

2,055

10,0

Din care:
Automobile (miliarde €)

1,955

1,478

32,3

Motociclete (milioane €)

-8

-35

77,1

Financial Services (milioane €)

686

475

44,4

Alte entităţi (milioane €)

55

85

-35,3

Eliminări (milioane €)

-428

52

-

Impozit pe profit (milioane €)

-580

-647

10,4

Profit net 2 (miliarde €)

1,680

1,408

19,3

Venituri per acţiune (ordinară/preferenţială) (€)

2,53/2,54

2,09/2,10

21,1/21,0

1 În legătură cu o revizuire a vânzărilor sale şi a practicilor de raportare aferente, BMW Group a examinat datele anterioare privind livrările de automobile şi a stabilit că anumite livrări nu au fost raportate în perioadele corecte. Informaţii suplimentare pot fi găsite în Raportul Anual 2019 al BMW Group, la pagina 54. Ca o actualizare a informaţiilor oferite acolo, BMW Group a revizuit datele privind livrările de automobile retrospectiv începând din 2015 în cele mai importante 16 pieţe ale sale.

 

 

 

GLOSAR - explicarea principalelor indici de performanţă

 

Livrări către clienţi

Un automobil nou sau folosit va fi înregistrat ca livrare odată ce este înmânat utilizatorului final (care include şi deţinătorii de leasing din contracte cu BMW Financial Services). În SUA şi Canada, utilizatorii finali includ (1) dealerii atunci când desemnează un automobil ca înlocuitor de service sau maşină demo şi (2) dealerii şi alte terţe părţi când cumpără un automobil de companie la licitaţie şi dealerii când cumpără automobile direct de la BMW Group. Livrările pot fi făcute de BMW AG, de una dintre subsidiarele sale internaţionale, un dealer BMW Group sau dealeri terţi independenţi. Marea majoritate a livrărilor - şi, prin urmare, raportarea livrărilor către BMW Group - este făcută de dealeri terţi independenţi. Livrările retail de automobile într-o anumită perioadă de raportare nu se corelează direct cu veniturile pe care BMW Group le recunoaşte pentru acea perioadă de raportare.

 

EBIT

Profit anterior exerciţiului financiar. Profitul anterior exerciţiului financiar cuprinde veniturile, mai puţin costurile de vânzări, cheltuielile de vânzări şi administrative şi valoarea netă a altor venituri şi cheltuieli operaţionale.

 

Marja EBIT

Profit/pierdere anterior exerciţiului financiar ca procent din venituri.

 

EBT

EBIT plus rezultat financiar.

 

 

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

ANNUAL CONFERENCE.

Munich. 17 and 18 March 2021.

Here you can see the live webcasts of the Annual Conference 2021 with the Media Day and the Analyst and Investor Day.

 

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare