Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Frozen Romania II, o poveste de film începută acum cinci ani

Cinci ani de proiecte, mii de kilometri pe drumuri din Europa, scurtmetraje de călătorie în patru ţări şi o evadare nocturnă unică prin Bucureşti, mai multe proiecte comerciale spectaculoase – colaborarea dintre "Traveller’s tales" şi BMW Group este marcată de un nou film în România şi ultima întâlnire cu legendarul motor M50d, dar şi de un proiect care va fi prezentat pe platformele de social media BMW.

G05
·
X5
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~133,84 KB)
  
Photos(37x, ~46,95 MB)

Cele două proiecte:
Frozen Romania II
BMW X5 Never Stop

 

Bucureşti. Pe 16 martie, 2016, cu exact cinci ani în urmă, cuplul creativ "Traveller’s  tales", adică Stanly & Katya, lansa primul lor proiect de călătorii, Frozen Romania. A fost o călătorie cu X6 M50d prin România spulberată de viscol şi acoperită de iarna grea. Rezultatul acestei călătorii a fost un prim scurtmetraj care s-a bucurat de un succes internaţional deosebit, fiind prezentat într-un comunicat de presă internaţional BMW Group şi pe pagina oficială www.bmw-m.com.

Au urmat o serie de aventuri prin Europa, în Scoţia, Portugalia şi Norvegia. Dar şi proiecte comerciale cu BMW Group România, un proiect internaţional cu MINI Electric, dar şi o serie de scurtmetraje pentru Concursul de Eleganţă Sinaia 2017, lansarea naţională de presă BMW Seria 2 Gran Coupé şi proiectul #NightDrive sau testul de presă al proiectului Vitesco Technologies MINI Electric Racing.

La exact cinci ani de la lansarea primului proiect, Traveller’s tales se întoarce în România cu al cincilea scurtmetraj de călătorie - Frozen Romania II. Pentru această experienţă, echipa a folosit, încă o dată, legendarul motor M50d, acum la retragerea istorică de pe piaţă a acestui propulsor cu adevărat unic. Cu patru turbine şi acum 400 CP şi 760 Nm, M50d va rămâne cel mai puternic diesel de 3 litri construit vreodată, stabilind recordul absolut în ceea ce priveşte raportul putere-cilindree şi cuplu-cilindree pentru un motor alimentat cu motorină. De această dată a echipat un BMW X5 cu suspensie pneumatică, oferind ingredientele perfecte pentru o înfruntare cu iarna în munţii din România: putere şi tracţiune, dar şi eficienţă şi autonomie excelente, capacităţi de off-road pentru drumuri acoperite de zăpadă, dar şi spaţiu şi confort pentru cele 10 zile de aventură.

Obiectivul principal al călătoriei din acest an a fost cel mai emblematic drum din România - Transfăgăraşan - şi, cu un set de lentile speciale, vânătoarea de stele pe cerul înstelat de noapte. Ca de fiecare dată, natura a oferit multe momente imprevizibile, dar minunate, precum şi multe provocări.

"Când am plecat în călătorie, începând cu Munţii Bucegi, ne aşteptam să avem o experiență oarecum similară cu prima noastră excursie de iarnă de acum cinci ani. Am fost surprinși de cât de diferite erau lucrurile de data aceasta! Unele dintre locații erau greu de recunoscut și, din cauza vremii deosebite, cu vânturi extrem de puternice și schimbări bruşte de temperatură în acest an, au existat multe avalanșe, ceea ce face ca în unele locații să se ajungă destul de greu.

Chiar dacă legendarul Transfăgărășan este închis pentru iarnă (și cea mai mare parte a anului, sincer), l-am vizitat oricum, deoarece arată uimitor şi enigmatic în acest sezon. Puteți ghici liniile asfaltului și vă puteți aminti toate emoțiile drumului într-o lumină nouă. Trecerea pe jos a tunelului închis, la 2 km altitudine, a fost o experiență specială - puteți simți aproape fantomele mașinilor care trec prin întuneric, agitaţia nebună din vară. Dar traficul respectiv este la cel puțin cinci luni distanță. Cu această cantitate de zăpadă, la fel ca multe alte locații înzăpezite pe care le-am întâlnit, acest drum este bun numai dacă schiezi, faci snowboard... sau zbori", povestesc Stanly & Katya.

Ingredientul esenţial în aventura cinematografică a Traveller’s  tales au fost, bineînţeles, lentilele. "Pentru a captura imaginile călătoriei aveți nevoie de un set de instrumente pe care vă puteţi baza, care conturează şi dau valoare personajelor pe care le urmărim. Mereu în mişcare, aveţi nevoie de un kit de calitate, care este compact şi flexibil în același timp. Fiind o echipă de doi, ne-am bucurat de combinația unică a acelor calități cu un set de lentile Leitz Cine M 0.8, Noctilux-M 50mm f / 0.95 fiind monstrul nostru «bokeh*» cu ochi care străpung întunericul", explică cei doi.

Alături de Frozen Romania II, Traveller’s  tales a produs în ultima aventură şi un film de prezentare a BMW X5, care va fi prezentat într-o campanie specială pe canalele social media BMW România şi pe ecrane din showroomurile BMW din toată ţara. "BMW X5 este cel mai important model al mărcii pe piaţa locală. Ne bucurăm să îl putem prezenta clienţilor noştri şi dintr-o perspectivă personală, plină de emoţie, a unor profesionişti de film. Poveste de succes a BMW X5 în România, dar şi colaborarea noastră specială cu Traveller’s  tales poate fi rezumată prin acelaşi slogan puternic – «Never stop». Mergem mai departe împreună, suntem de neoprit", explică Andreea Ciglenean, Marketing Manager BMW România

"Stanly şi Katya comprimă poveşti puternice în scurtmetrajele lor. Au un talent uimitor să încarce filmele lor de călătorie cu atmosfera, căldura, experienţele şi aventurilor lor. Este o mare bucurie să putem lucra împreună. Sunt convins că aceştia sunt doar primii cinci ani dintr-un şir lung de proiecte şi descoperiri comune - noi ajungem să cunoaştem locurile vizitate de ei, iar Stanly şi Katya - sper - să descopere multe modele BMW şi MINI fascinante şi de acum înainte", explică Alex Şeremet, Corporate Communication Manager BMW România.

Cinci ani de proiecte şi aventuri de film
De la primul proiect, din iarna anului 2016, Traveller’s  tales au adunat un şir lung de colaborări cu BMW Group la nivel naţional şi internaţional. Mai jos le găsiţi pe cele mai importante.

Primul proiect Stanly şi Katya a fost "Frozen Romania", comunicat pentru prima dată pe 16 martie 2016 - o explorare a României, îngheţată de temperaturi extreme şi acoperită de viscol, cu un suveran BMW X6 M50d.
Frozen Romania
Comunicatul de presă internaţional
Comunicatul de presă în limba română

În vara lui 2017, echipa a fost prezentă la poate cea mai spectaculoasă ediţie a Concursului de Eleganţă de la Sinaia, care a marcat prezenţa unei maşini de curse BMW legendare, revenită în România după 77 de ani de la ultima participare, şi un tur internaţional de modele clasice BMW prin România.
Transfăgărşan
Castelul Bran şi Castelul Cantacuzino
Concursul de Eleganţă de la Sinaia

În 2018, explorările au continuat cu o aventură în căutarea castelelor din Scoţia, acoperită de un val surprinzător de ninsori. Partenerul de aventură a fost un BMW Seria 4.
The Scotland Colors
Comunicatul de presă

Finalul verii lui 2018 a adus evadarea la soare în sudul Portugaliei, savurând oceanul, natura Parcului Sintra-Cascais şi oraşe cu multe legende, toate explorate cu un BMW X3.
Discover Portugal
Comunicatul de presă

În toamna anului 2019, Stanly şi Katya au fost alături de echipa internaţională MINI într-o aventură pe Transfăgăraşan înainte de lansarea oficială a MINI Cooper SE
Comunicatul de presă internaţional şi filmul
Comunicatul de presă în limba română

Începutul anului 2020 i-a găsit pe Stanly şi Katya într-o aventură în Norvegia, cu legendarul Atlantic Ocean Road
Beautiful Norway
Comunicat de presă

Cu doar săptămâni înainte de intrarea naţională în carantină, la final de februarie 2020, Stanly şi Katya au fost alături într-o abordare inedită de prezentare BMW Seria 2 Gran Coupé alături de Michelin România - o explorare a Bucureştiului noaptea - cu proiectul #NightDrive şi promisiunea "We will #nightdrive again".
#nightdrive
Comunicat de presă

Anul 2020 s-a încheiat cu o prezentare în premieră mondială - primul MINI electric de competiţie a fost pregătit chiar în România, iar Stanly şi Katya au spus povestea prezentării de presă.
Vitesco Technologies MINI Electric Racing
Comunicat de presă

BMW şi propulsoarele diesel
Colaborarea cu echipa Traveller’s tales are cinci ani de tradiţie. BMW are o istorie de aproape 40 de ani de motoare diesel de excepție şi povestea continuă.

Primul model BMW alimentat cu motorină din istorie a fost prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt din 1983. BMW 524td era prezentat cu mândrie ca cel mai rapid sedan diesel din lume. Propulsorul cu şase cilindri în linie, cu o capacitate de 2,4 litri, dezvolta 115 CP (85 kW) şi un cuplu maxim de 210 Nm. A urmat o lungă serie de modele diesel care au setat mereu standardele de performanţă şi au confirmat imaginea BMW ca producătorul unora dintre cele mai spectaculoase motoare pentru automobile, indiferent de combustibilul folosit. În 2016, la 33 de ani după debutul 524td, BMW prezenta noul BMW Seria 7 750d xDrive şi 750Ld xDrive. Faţă de propulsorul prezentat în 1983, noul diesel de trei litri, cu şase cilindri în linie, oferea 400 CP (294 kW) şi un cuplu impresionant care urca până la 760 Nm. Acesta a fost primul şi singurul motor diesel din lume care dispune de patru turbocompresoare, o soluţie rezervată până atunci exclusiv pentru hypercars.

Raportul fără egal între cilindree şi putere şi cuplu, un etalon mondial absolut pentru un diesel, a însemnat că performanţele asigurate într-o configuraţie cu şase cilindri în linie erau greu de egalat chiar şi de versiunile V8 oferite de competiţie. Beneficiile, alături de performanţele remarcabile de acceleraţie şi consum, au fost, mulţumită unei mase mai mică în comparaţie cu un V8, şi o distribuţie excelentă a greutăţii între punţi, pentru o agilitate tipică BMW.

Oferta de propulsoare diesel BMW rămâne una foarte atractivă. Acum, performanţele şi eficienţa sunt completate de un control perfect al emisiilor, cu două sisteme catalitice, dintre care unul pe bază de AdBlue. Nivelul de eficienţă este acum completat la toate modelele diesel de un sistem cu două turbine de dimensiuni diferite şi un sistem mild-hybrid 48V.

Modelele diesel BMW sunt pregătită cu adevărat pentru anii care vor veni şi poate pentru o nouă aventură Stanly şi Katya.

--
(*) Bokeh este o tehnică de fotografie sau filmare, care presupune crearea unui efect de "blur" al unor puncte de lumină care nu sunt în focus. Denumirea provine de la cuvântul japonez boke care se traduce prin "ceaţă".

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

ANNUAL CONFERENCE.

Munich. 17 and 18 March 2021.

Here you can see the live webcasts of the Annual Conference 2021 with the Media Day and the Analyst and Investor Day.

 

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare