Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Parteneriat cultural între BMW Group şi Muzeul de Arte Frumoase din Leipzig

Redeschidere: mare expoziţie solo a fotografului Andreas Gursky prezintă, printre altele, spectaculoasa "F1 pit stop I".

Corporativ
·
Teme culturale
 

 

Bucureşti/München/Leipzig. Sucursala BMW din Leipzig şi Muzeul de Arte  Frumoase din Leipzig (MdbK) sunt implicate într-un parteneriat cultural de lungă durată. După donaţia colecţiei de fotografii "AutoWerke" din 2005, o expoziţie majoră de patru BMW Art Cars în 2018 şi donaţii continue de artă contemporană începând cu 2012, BMW Group susţine expoziţia individuală majoră "Andreas Gursky", care se deschide pe martie 2021 şi va fi găzduită până pe 22 august 2021. După mai mult de patru luni de închidere, Muzeul de Arte Frumoase din Leipzig se va deschide treptat.

 

Expoziţia individuală a renumitului artist foto Andreas Gursky, născut la Leipzig, este cu siguranţă unică. Opera lui Gursky, care cuprinde până acum peste 200 de lucrări, acoperă construcţii complexe ale realităţii care întotdeauna sunt legate de problemele sociale. Gursky a proiectat selecţia lucrărilor ca o retrospectivă foarte personală. La MdbK, memoria imaginii a înregistrat atât lucrări emblematice mai vechi, cum ar fi "99 Cent" (1999), cât şi lucrări noi care nu au mai fost expuse până acum. Fotografia "F1 Pit Stop I" din 2007 arată o scenă iluminată dramatic în care două echipe de mecanici în uniformă lucrează asupra unor monoposturi de Formula 1 - o echipă în roşu, la dreapta, Ferrari, cealaltă echipă, în alb, la stânga, BMW Motorsport. Deasupra, spectatorii îşi scot camerele din spatele geamurilor întunecate pentru a surprinde momentul.

 

Dr. Stefan Weppelmann, directorul Muzeului de Arte Frumoase Leipzig: "Cu expoziţia despre Andreas Gursky, MdbK subliniază importanţa fotografiei ca producţie de imagine seismografică în prezent. O lungă tradiţie face din Leipzig un oraş al fotografiei. În timp ce imaginea fotografică este întotdeauna conectată la obiectivul camerei, iar fixarea momentului rămâne esenţială, imaginile în sine s-au schimbat enorm din punct de vedere tehnic şi artistic. Formatele mari ale lui Gursky arată în special că imaginile puternice se bazează pe implementarea perfectă din punct de vedere tehnic. Prin urmare, nu este o coincidenţă faptul că BMW Group a fost interesat de expoziţie. Şi în cadrul companiei, viziunea şi cunoştinţele tehnice sunt reciproc dependente. Cu interesul său deosebit pentru fotografie, BMW Group este din nou angajat alături de MdbK. Suntem foarte recunoscători că această cooperare a noastră, de lungă durată şi dovedită, continuă în acest fel."

 

Elmar Kleuter, directorul Asociaţiei filialei din Saxonia şi director al filialei din Leipzig: "Angajamentul de lungă durată al BMW Group faţă de artă şi cultură în Leipzig a fost întotdeauna bine primit de către populaţie şi arată cât de importante sunt acestea în societatea noastră. Oraşul Leipzig este bogat în artişti remarcabili, iar BMW contribuie pentru a face arta lor accesibilă unui public şi mai larg. De mai mulţi ani am avut un parteneriat strâns cu Muzeul de Arte Frumoase din Leipzig ca un loc important pentru educaţia artistică şi suntem foarte încântaţi că vom continua cu o nouă prelungire a contractului."

 

Informaţii suplimentare despre expoziţii pot fi găsite la https://mdbk.de, iar imagini în scop de presă sunt disponibile la https://ldrive.lecos.de/index.php/s/zNr8jRr55nFNktn (parolă: AndreasGursky2020).

 

Ca parte a formatului online interactiv MdbK [insight], custozii expoziţiilor şi invitaţii vor face schimb de idei cu privire la lucrările prezentate şi problemele actuale. Spectatorii sunt implicaţi prin chat şi invitaţi să adreseze propriile întrebări şi comentarii. Formatul MdbK [insight] este susţinut de BMW Group.

 

MdbK [insight] poate fi găsit pe Facebook, Vimeo, Youtube şi Instagram, precum şi pe canalele de social media ale BMW Group Culture: Facebook, Instagram.

 

BMW Group colaborează cu Muzeul de Arte Frumoase din Leipzig de mulţi ani şi sprijină casa într-o mare varietate de moduri.

 

În 2005, colecţia extinsă de fotografii "AutoWerke", cu lucrări ale unor artişti precum Thomas Demand, Thomas Struth, Rineke Dijkstra şi Candida Höfer, a fost donată muzeului. Colecţia include 75 de lucrări foto şi video, create între 1998 şi 2000, de 28 de artişti de renume internaţional. În lucrările lor, ei fac lumină asupra perspectivei lor individuale asupra subiectului automobilului şi mobilităţii.

 

În noiembrie şi decembrie 2018, patru dintre cele 19 BMW Art Cars au fost prezentate în muzeu. Lucrările de artă mobile create între 1986 şi 1995 de Robert Rauschenberg (BMW Art Car # 6, 1986, BMW 635 CSi), A.R. Penck (BMW Art Car # 11, 1991, BMW Z1), Esther Mahlangu (BMW Art Car # 12, 1991, BMW 525i) şi David Hockney (BMW Art Car # 14, 1995, BMW 850 CSi) au demonstrat legătura fascinantă dintre artă şi mobilitate. Pe lângă creaţiile expuse la MdbK, legendara colecţie BMW Art Car reuneşte alte opere de artă auto ale unor artişti renumiţi precum Alexander Calder, Frank Stella, Andy Warhol, Matazo Kayama, Jenny Holzer, Jeff Koons, Ólafur Elíasson şi John Baldessari. În 2018, artista chineză Cao Fei a dus colecţia în secolul XXI cu cel de-al 18-lea BMW Art Car, combinând pentru prima dată automobilul cu un videoclip de augmented reality. Cu ajutorul tuturor celor 17 versiuni miniaturale existente ale celor 19 automobile (nu există miniaturi ale BMW Art Cars create de Ólafur Elíasson şi Cao Fei), vizitatorii MdbK au putut să obţină şi o imagine de ansamblu asupra întregii colecţii.

 

Datorită iniţiativei de a dona opere de artă, numeroase lucrări au fost predate MdbK de către BMW Group de la începutul parteneriatului. De exemplu, sucursala BMW din Leipzig a cumpărat tabloul "1_12 (Omul cu şaperon albastru)" al pictorului Jochen Plogsties pentru colecţia muzeului, iar în 2013 un portret al scriitorului Clemens Meyer realizat de Paule Hammer, tabloul "Corn de cerb" (2007) de Tobias Hild şi în 2014 pictura în format mare "Fără frică" (2014) de Sebastian Gögel. În 2015, "Studio (Remake)" (2014) şi "Seven (Remake)" (2015) au fost predate de Björn Siebert, urmate anul următor de picturile "Funtasies (Trumblr Transparent)" (2013-2016) şi "Fantezii pentru adolescenţi" (Suricat)" (2016) de Marian Luft.

 

Pe lângă Muzeul de Arte Frumoase, filiala BMW şi uzina din Leipzig sunt implicate activ în diverse activităţi culturale din oraş, de exemplu ca parte a Zilelor Jazzului de la Leipzig sau "a cappella - Festivalul Internaţional de Muzică Vocală Leipzig". În sectorul artei contemporane, BMW Group susţine "Programul internaţional de artă LIA - Leipzig" din 2007 prin conferinţe, expoziţii şi patru studiouri de artişti pe locul vechii fabrici de bumbac. Incinta fostei fabrici de bumbac este una dintre cele mai importante locaţii de artă din Leipzig şi se bucură de o reputaţie internaţională, nu în ultimul rând datorită importanţei "Şcolii Leipzig".

 

Muzeul de Arte Frumoase Leipzig

Katharinenstraße 10

04109 Leipzig

T +49 341 21 69 90

F +49 341 21 69 99 99

mdbk@leipzig.de

#MdbKLeipzig

 

Andreas Gursky

25 martie - 22 august 2021

 

Orar:

Luni închis

Marţi, Joi-Duminică: 10.00 - 18.00

Miercuri: 12.00 - 20.00

Sărbători 10.00 - 18.00

 

Pentru a vă proteja împotriva răspândirii coronavirusului (COVID-19), până la o notificare ulterioară, vizitarea MdbK este posibilă numai după rezervarea unui interval de timp şi furnizarea detaliilor de contact. Puteţi rezerva online pe site-ul MdbK (https://mdbk.de). Vă rugăm să purtaţi mască de protecţie pentru gură şi nas în MdbK, păstraţi distanţele minime şi respectaţi instrucţiunile de igienă şi siguranţă.

 

 

 

Angajamentul cultural BMW Group

Staatsoper für Alle Gerhard Richter CORPORATE CITIZENSHIP Bienala Kochi-Muziris BMW Art Cars Bienala de la Berlin Ólafur Elíasson Art Basel Max Hooper Schneider BMW Art Journey DIALOG INTERCULTURAL Art D'Égypte Cao Fei Esther Mahlangu Zaha Hadid Les Rencontres d'Arles Jeff Koons Acute Art Tate Modern CONTINUITATE BMW Open Work by Frieze PARTENERIATE Andy Warhol BMW Guggenheim Lab Samson Young Opera de Stat din Bavaria BMW Welt Jazz Award LIBERTATE CREATIVĂ INTERACŢIUNE Teatrul Balşoi Kyotographie Muzeul Garage de Artă Contemporană Premio de Pintura Paris Photo Lu Yang Art Dubai DEZVOLTARE DURABILĂ Tefaf Teatro alla Scala BMW Classics Jenny Holzer BMW Art Guide by Independent Collectors Leelee Chan Artsy

 

De ce Cultura? De ce nu! Cultura este cunoaştere, un sanctuar al frumuseţii şi profunzimii, al sensului şi al păcii. O evadare care inspiră, departe de agitaţia vieţii de zi cu zi. Liniştită în cel mai bun caz, chiar deranjantă uneori. În calitate de cetăţean corporate, BMW Group ia în serios responsabilitatea socială, ca parte a căreia a fost implicat în sute de iniţiative culturale în întreaga lume timp de o jumătate de secol, atât în artă, muzică şi sunet sau arhitectură, cât şi în design. Ca partener pe termen lung, libertatea creativă este esenţială - şi la fel de esenţială pentru lucrările revoluţionare ca pentru inovaţiile majore în cadrul unei companii precum a noastră.

 

Mai multe informaţii: www.bmwgroup.com/culture şi www.bmwgroup.com/culture/overview

Facebook: https://www.facebook.com/BMWGroupCulture

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroupculture

@BMWGroupCulture

#BMWGroupCulture

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

ANNUAL CONFERENCE.

Munich. 17 and 18 March 2021.

Here you can see the live webcasts of the Annual Conference 2021 with the Media Day and the Analyst and Investor Day.

 

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare