Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Proiect-pilot: uzina BMW Group din Landshut foloseşte cutii de mâncare reutilizabile durabile

Utilizarea bolurilor de depozitare REBOWL în cantinele companiei. 100% reciclabil, fără BPA şi sigur în cuptorul cu microunde. Abordare holistică pentru mai multă dezvoltare durabilă.

Landshut
·
Leipzig
·
Steyr
·
Mediu
·
BMW Welt, Museum, fabrici
·
Fabrici
·
Dezvoltare durabilă
·
Tehnologie
·
Producţie, reciclare
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~88,81 KB)
  
Photos(7x, ~64,88 MB)

Bucureşti/Landshut. BMW Group urmăreşte dezvoltarea durabilă în fiecare detaliu. În calitate de pionier în industria automobilelor, uzina BMW Group din Landshut va testa, din aprilie, utilizarea cutiilor de mâncare refolosibile de la RECUP GmbH. Un contract corespunzător a fost semnat în martie între BMW Group şi RECUP. Pe lângă cea mai mare fabrică de componente a companiei, cea din Landshut, uzinele BMW Group din Leipzig şi Steyr participă şi ele la faza-pilot.

 

Recipientele pentru alimente cu numele REBOWL sunt fabricate din plastic reciclabil şi contribuie astfel la evitarea deşeurilor de ambalaje. De la mijlocul lunii aprilie, pentru o mică garanţie, angajaţii îşi pot servi mesele în restaurantul companiei de la uzina BMW Group din Landshut într-un REBOWL durabil. Reutilizarea se face direct în restaurantul companiei. Acolo, caserolele sunt curăţate igienic şi pregătite pentru reutilizare. Pe lângă restaurantul companiei de la uzina BMW Group din Landshut, bolurile şi capacele pot fi returnate şi tuturor partenerilor REBOWL din întreaga Germanie.

 

"Pentru noi, dezvoltarea durabilă şi conceptul de premium sunt legate indisolubil. Procedând astfel, urmărim o abordare holistică", explică directorul uzinei, Dr. Stefan Kasperowski. "Pe lângă pachetele noastre cuprinzătoare de măsuri pentru eficienţa energetică şi conservarea resurselor, ne uităm cu mult dincolo de producţie şi căutăm în permanenţă modalităţi de a deveni şi mai durabili. Mai ales în perioadele de pandemie, în care ofertele To-Go sunt din ce în ce mai utilizate în catering, o alternativă durabilă la ambalajele de unică folosinţă este deosebit de importantă pentru noi", spune Kasperowski.

 

"Cutiile de mâncare pot fi refolosite de mai multe ori, sunt potrivite atât pentru preparatele calde, cât şi pentru cele reci şi pot fi transportate etanş", explică Jürgen Molter, director de gastronomie la uzinele BMW Group din Dingolfing, Landshut, Regensburg, Wackersdorf şi Steyr. După o fază extinsă de testare în toamna anului 2020, REBOWL a fost selectat din peste 40 de recipiente pentru alimente. "În faza-pilot extinsă începând cu luna aprilie, acum trebuie să aflăm cât de bine se potriveşte cutia pentru operaţiunile de zi cu zi în alimentaţia companiei şi dacă pot fi incluse alte locaţii", spune Molter. Bolurile reutilizabile de la REBOWL sunt 100% reciclabile, fără A-bisfenol (fără BPA), potrivite pentru microunde şi "fabricate în Germania".

 

Willibald Löw, preşedintele Sindicatului uzinei BMW Group din Landshut, susţine pe deplin utilizarea recipientelor reutilizabile durabile: "Deşeurile de ambalare sunt o problemă importantă. Prin urmare, sunt foarte mulţumit de oferta corespunzătoare a companiei şi că angajaţii de la locaţia Landshut pot aduce o contribuţie importantă la o mai mare dezvoltare durabilă în timp ce iau masa".

 

În plus faţă de recipientele reutilizabile, compania care oferă servicii de catering pentru BMW Group la Landshut este prima locaţie din afara sediului central din München care oferă angajaţilor săi mai multe produse sezoniere din regiune prin proiectul "NAHtürlich". În acest scop, lucrează îndeaproape cu furnizorii regionali de carne şi legume. "Trendurile în nutriţie merg clar în direcţia sezonalităţii şi resurselor regionale. În cadrul companiei de catering BMW Group, lucrăm constant la integrarea alimentelor produse în mod durabil în viaţa de zi cu zi şi la susţinerea producţiei responsabile de produse regionale şi sezoniere", explică Molter.

 

Explicaţie foto: uzina BMW Group din Landshut foloseşte recipiente reutilizabile complet reciclabile în alimentaţia companiei.

 

Uzina BMW Group din Landshut

În uzina BMW Group din Landshut, aproximativ 3.600 de angajaţi produc componente din metal uşor turnat pentru motor, şasiu şi caroserie, piese de exterior din plastic, componente de caroserie din plastic armat cu fibră de carbon (CFRP), piese pentru cockpit şi echipamente, sisteme de propulsie electrice, motoare speciale şi arbori de transmisie. Uzina din Landshut este cea mai mare fabrică de componente a BMW Group din lume şi livrează către toate fabricile de automobile şi motoare ale BMW Group din lumea întreagă - astfel pentru aproape fiecare model BMW, MINI şi Rolls-Royce, dar şi BMW Motorrad. Uzina BMW Group din Landshut înseamnă producţie de componente caracterizată prin digitalizare şi orientată către dezvoltare durabilă, precum şi utilizare responsabilă a resurselor.

 

Cu tehnologii orientate spre viitor, uzina BMW Group din Landshut joacă rolul unui motor de inovaţie în transformarea tehnologică a industriei auto şi a furnizorilor săi. În Centrul de Tehnologie şi Construcţii Uşoare (LuTZ), care este conectat direct la uzină, specialiştii dintr-o gamă largă de discipline promovează în mod activ dezvoltarea durabilă a viitoarelor modele de automobile. Ei sunt implicaţi încă dintr-o fază incipientă în procesele de dezvoltare a automobilelor noi. În regiunea Landshut şi Bavaria Inferioară, uzina BMW Group din Landshut este un angajator responsabil social, inovator şi atractiv. www.bmw-werk-landshut.de

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

ANNUAL CONFERENCE.

Munich. 17 and 18 March 2021.

Here you can see the live webcasts of the Annual Conference 2021 with the Media Day and the Analyst and Investor Day.

 

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare