Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

BMW Group extinde folosirea inteligenţei artificiale pentru confidenţialitatea datelor în producţie cu algoritmi inovatori de anonimizare

Inovaţie AI pentru confidenţialitatea datelor, prin estomparea automată a imaginii unor obiecte sau oameni din fotografii sau filme. +++ BMW Group face publici algoritmii de anonimizare AI. +++ AI fără cod: utilizatorii fără abilităţi de programare pot crea aplicaţii AI, inclusiv pentru confidenţialitatea datelor, într-un timp scurt.

Tehnologie
·
Corporativ
·
BMW Welt, Museum, fabrici
·
Fabrici
·
Internet, E-Business

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~101,11 KB)
  
Photos(4x, ~14,45 MB)

Related Links.

Bucureşti/München. BMW Group publică o soluţie de anonimizare bazată pe inteligenţa artificială (AI) care poate anonima obiecte din fotografii şi filme. Bazându-se pe instrumentul de etichetare BMW Lite, aceşti algoritmi (github.com/BMW-InnovationLab) asigură protecţia informaţiilor relevante: instrumentul software uşor de utilizat foloseşte AI pentru a bloca sau estompa obiecte sau persoane. Granularitatea şi gradul de anonimizare pot fi ajustate intuitiv.

 

"Aplicaţiile AI ne sprijină cu asigurarea calităţii, cum ar fi inspecţia pieselor şi componentelor, precum şi dezvoltarea roboţilor noştri logistici inteligenţi autonomi. Algoritmii de anonimizare AI publicaţi acum asigură, de asemenea, confidenţialitatea optimă a datelor şi protecţia informaţiilor", explică Markus Grüneisl, director pentru sisteme de producţie şi digitalizare în cadrul BMW Group. "Realizarea unei soluţii intuitive de anonimizare a fost un aspect important al dezvoltării pentru noi, pentru a ne asigura că poate fi uşor utilizată pentru o gamă largă de aplicaţii."

 

BMW Group foloseşte inteligenţa artificială pentru detectarea obiectelor în producţie, deoarece oferă un nivel deosebit de ridicat de robusteţe - chiar şi în condiţii limită extrem de variabile. Soluţia de anonimizare lansată recent se bazează şi pe inteligenţa artificială. AI clasifică automat zonele de imagine în funcţie de caracteristicile lor, astfel încât toate zonele care trebuie făcute de nerecunoscut pot fi blocate - de exemplu, atunci când procesăm fotografii din producţie. Pot fi selectate diferite moduri de anonimizare: zonele respective din fotografii sau videoclipuri pot fi blurate, întunecate sau pixelate.

 

Principala tehnologie utilizată este instrumentul de etichetare BMW Lite, care permite utilizatorilor să eticheteze fotografii şi să antreneze AI cu un singur clic. Fiecare etichetă serveşte drept etichetă digitală care descrie informaţiile conţinute în fotografie.

 

Cu AI fără cod, personalul de producţie îşi poate crea propriile soluţii de inteligenţă artificială pentru procesele proprii. Noii algoritmi modulari de anonimizare permit procesarea automată a fotografiilor. În sistemul de producţie BMW, de exemplu, zonele care conţin oameni sunt estompate în mod deliberat. Datorită acestei soluţii de anonimizare bazată pe AI, nu există limitări privind utilizarea sistemelor de procesare a imaginilor.

 

Algoritmii publicaţi sunt disponibili gratuit dezvoltatorilor de software din întreaga lume - astfel încât să poată utiliza algoritmii şi să vizualizeze, să modifice şi să dezvolte în continuare codul sursă. BMW Group va beneficia, de asemenea, de aceste dezvoltări ulterioare. O caracteristică specială a acestui pachet software disponibil acum gratuit este aplicaţia sa simplă bazată pe principiul plug-and-play. Utilizatorul nu necesită abilităţi de programare, hardware specific sau software suplimentar.

 

BMW Group a publicat algoritmi AI selectaţi folosiţi în sistemul de producţie pentru prima dată în 2019. "Cantitatea extraordinară de feedback pe care am primit-o cu privire la algoritmii pe care i-am publicat ne-a copleşit. Comunitatea noastră BMW AI este foarte mulţumită de aprecierea pe care o primim în întreaga lume. Vedem multe alte dezvoltări pe baza codului sursă şi a abordării AI fără cod. Vom continua să urmăm această abordare şi să împărtăşim algoritmii noştri AI fără cod, astfel încât inteligenţa artificială să poată fi accesibilă unei game largi de utilizatori", explică Kai Demtröder, director pentru transformarea datelor şi inteligenţă artificială.

 

BMW Group foloseşte o varietate de aplicaţii din domeniul inteligenţei artificiale (AI) în producţie şi logistică. Tehnologia AI reduce presiunea asupra angajaţilor, scutindu-i de sarcini de control deosebit de monotone sau obositoare.

 

Aplicaţiile AI sunt utilizate în sistemul de producţie BMW Group pentru a recunoaşte şi a clasifica obiectele din imagini. De exemplu, acest lucru asigură că toate vehiculele sunt construite în configuraţia personalizată aşa cum au fost comandate şi că toate componentele sunt în stare impecabilă. Un alt domeniu de aplicare pentru algoritmii de anonimizare este dezvoltarea de roboţi logistici inteligenţi autonomi - STR. Algoritmii de anonimizare simplifică în mod semnificativ dezvoltarea prin utilizarea de imagini reale pentru antrenarea directă a roboţilor. Pentru a face AI accesibilă pentru o gamă largă de utilizatori, programatorii de la TechOffice din München dezvoltă aşa-numita AI fără cod, astfel încât fiecare utilizator să poată instrui un model AI fără să trebuiască să programeze o singură linie de cod software. Numeroase aplicaţii au fost deja realizate în sistemul de producţie BMW cu ajutorul acestei opţiuni de autoservire AI.

 

Informaţii suplimentare sunt disponibile la: https://github.com/BMW-InnovationLab.

 

Centru de competenţă pentru întreaga companie: "Project AI"

"Project AI" a fost lansat în 2018 pentru a se asigura că tehnologiile AI sunt aplicate într-un mod etic şi eficient. Acesta serveşte drept centrul de competenţă al BMW Group pentru analiza datelor şi învăţarea automată şi asigură partajarea rapidă a cunoştinţelor şi tehnologiei în întreaga companie. Prin urmare, Project AI joacă un rol-cheie în transformarea digitală în creştere a BMW Group şi sprijină dezvoltarea şi scalarea eficientă a datelor inteligente şi a tehnologiilor AI.

 

Printre altele, a fost dezvoltată o platformă de portofoliu care creează transparenţă în aplicarea la nivel de companie a tehnologiilor care iau decizii bazate pe date. Acest aşa-numit portofoliu D³ (Data-Driven Decisions / decizii bazate pe date) cuprinde în prezent aproximativ 500 de aplicaţii - dintre care peste 70 au fost deja puse la dispoziţie pentru funcţionare regulată.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING 2021.

Munich. 12 May - 10:00 CEST.

Here you can see the public transmission of the 101st Annual General Meeting of BMW AG.

 

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare