Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Cele mai bune rezultate din acest sezon - două clasări în puncte pentru Maximilian Günther la Rome E-Prix

Odată cu cele două manşe de pe circuitul stradal din Roma (Italia), Maximilian Günther (Germania) a dovedit că rămâne unul dintre principalii piloţi ai Campionatului Mondial FIA Formula E ABB şi a punctat în ambele manşe ale Rome E-Prix. Pe de altă parte, Jack Dennis (Marea Britanie) a fost eroul unui accident serios în antrenamentele de sâmbătă, din care a scăpat fără urmări. Weekendul roman a însemnat şi debutul noului Safety Car al competiţiei de monoposturi electrice, MINI Electric Pacesetter inspired by JCW.

BMW Motorsport
·
FIA Formula E
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~159,43 KB)
  
Photos(57x, ~77,01 MB)

Bucureşti/Roma. Odată cu cele două manşe de pe circuitul stradal din Roma (Italia), Maximilian Günther (Germania) a dovedit că rămâne unul dintre principalii piloţi ai Campionatului Mondial FIA Formula E ABB şi a punctat în ambele manşe ale Rome E-Prix. Pe de altă parte, Jack Dennis (Marea Britanie) a fost eroul unui accident serios în antrenamentele de sâmbătă, din care a scăpat fără urmări. Duminică, el a absentat din calificări ca urmare a unei probleme tehnice a monopostului, dar a recuperat locuri importante şi a încheiat al 13-lea. Weekendul roman a însemnat şi debutul noului Safety Car al competiţiei de monoposturi electrice, MINI Electric Pacesetter inspired by JCW.

Cursa 1: Ziua a început înfiorător pentru Dennis şi BMW i Andretti Motorsport Team. La finalul sesiunii de antrenamente a avut loc un accident spectaculos în care a fost implicat Dennis, într-un moment în care piloţii exersau starturile de cursă. Oliver Turvey (Marea Britanie, NIO) a intrat în monoposturile care staţionau, ceea ce a cauzat daune serioase monopostului BMW iFE.21. Din fericire, toţi piloţii au scăpat fără probleme din incident. Echipa a reuşit să repare maşina lui Dennis în timp pentru calificări, dar debutantul în Formula E a absentat din întreaga sesiune secundă a antrenamentelor. El a obţinut locul al 19-lea pe grilă, în timp ce coechipierul Maximilian Günther a reuşit a şasea performanţă şi a intrat în Super Pole. O penalizare impusă după accidentul său de la Diriyah (Arabia Saudită) l-a făcut să ia startul în cursă de pe poziţia a 11-a.

După aversele de ploaie, Rome E-Prix a început pe un circuit umed, în urma noului Safety Car din FIA Formula E, MINI Electric Pacesetter inspired by JCW. Odată ce piloţii au putut rula la turaţie maximă, Günther a rămas implicat în duelurile pentru un loc în Top 10, trecând linia de sosire pe poziţia a noua, în ciuda unei răsuciri după un contact cu António Félix da Costa (Portugalia, DS Techeetah). Dennis a abandonat timpuriu după o coliziune cu Nick Cassidy (Noua Zeelandă, Envision Virgin Racing), pentru care nu a purtat nici o vină. Înainte de final, evenimentele s-au precipitat pe circuit, astfel că manşa s-a încheiat în regim de Safety Car după accidentul lui Stoffel Vandoorne (Belgia, Mercedes). Victoria i-a revenit lui Jean-Éric Vergne (Franţa, DS Techeetah).

Declaraţii după cursa 1 de la Roma:

Roger Griffiths (director de echipă BMW i Andretti Motorsport): "A fost o zi plină de evenimente şi dificilă pentru echipa noastră. A început cu un accident serios pentru Jake Dennis la sfârşitul primelor antrenamente libere. A fost lovit puternic din spate în timp ce staţiona. Maşina a fost grav avariată şi, deşi echipa a făcut o treabă fantastică pentru a o repara, a pierdut mult timp de pregătire înainte de calificare, ceea ce s-a reflectat în rezultat. Maximilian Günther a reuşit o performanţă bună pentru a ajunge în Super Pole. A avut norocul să poată continua după răsucirea din timpul cursei. Clasarea pe poziţia a noua şi obţinerea a două puncte înseamnă un premiu de consolare pentru noi. Din păcate, Jake a avut mai mult ghinion şi s-a retras cu daune ale suspensiei după un accident. Desigur, speram să obţinem mai mult de două puncte şi suntem dezamăgiţi de rezultat."

Maximilian Günther (#28 BMW iFE.21, grilă: locul 11, cursă: locul 9): "La început, pista era umedă şi foarte alunecoasă, iar cursa era haotică. Eram cu toţii foarte apropiaţi şi practic era vorba despre introducerea ATTACK MODES în momentul potrivit. Simt că nu am obţinut optimul din asta. Puţin mai târziu am avut un incident important. Eu şi António Félix da Costa ne-am atins uşor, am ieşit larg, m-am răsucit, am lovit peretele, dar din fericire am ţinut maşina în mişcare, pierzând doar câteva poziţii. În general, este bine să mai scoţi câteva puncte după o astfel de cursă. Acum trebuie să analizăm ce putem îmbunătăţi pentru viitor."

Jake Dennis (#27 BMW iFE.21, grilă: locul 19, cursă: abandon): "O zi de uitat, ca să fiu sincer. Cursa a fost destul de haotică, dar la început am câştigat câteva poziţii. Apoi am ajuns să mă ciocnesc cu Nick Cassidy care m-a împins în perete. Nu am mai putut face nimic, doar să mă retrag. Este frustrant că acest lucru sa întâmplat de două ori în două curse acum. Trebuie doar să uit de astăzi, să merg mai departe şi să sper că voi fi puţin mai norocos."

Cursa 2: Cu pista încă umedă, cursa a început în spatele MINI Electric Pacesetter inspired by JCW, la fel ca manşa de sâmbătă. Maşina a fost rechemată din nou pe pistă în timpul cursei.

În calificări, Günther a intrat în Super Pole pentru a doua oară consecutiv cu BMW iFE.21. A început cursa de pe locul al cincilea. Günther a fost implicat într-o serie de bătălii pe circuit şi în mod constant a fost pe locurile al patrulea, al cincilea sau al şaselea. O greşeală făcută în timpul activării ATTACK MODE a însemnat că a trecut în cele din urmă linia de sosire pe poziţia a şasea. Totuşi, o penalizare acordată unuia dintre rivalii săi a însemnat că ulterior a fost promovat pe locul al cincilea.

Dennis a fost oprit de o problemă tehnică în calificări şi, prin urmare, a trebuit să înceapă cursa de la coada grilei. A făcut o cursă solidă şi fără greşeli, care i-a permis să urce 10 poziţii, până pe locul al 13-lea. De asemenea, a obţinut al treilea cel mai rapid tur al cursei, într-un timp de 1:41,369.

Următoarele curse sunt programate la 24 şi 25 aprilie la Valencia (Spania).

Declaraţii după cursa 2 de la Roma:

Roger Griffiths (director de echipă BMW i Andretti Motorsport): "A fost un weekend mixt în standuri. Se pare că ghinionul nu a ajuns încă la sfârşit pentru Jake Dennis. Încă investigăm problema care l-a împiedicat să iasă în calificări. Cel puţin a terminat cursa, a câştigat multă experienţă şi a acumulat ceva kilometri. Maximilian Günther a intrat în Super Pole de două ori la rând. Acesta este un bun pas înainte. În cursă a reuşit să rămână în grupul fruntaş. Din păcate, o buclă ratată în zona de activare a ATTACK MODE ne-a costat şansa unui podium. În cele din urmă a obţinut câteva puncte bune care ajută pe termen lung în campionat."

Maximilian Günther (#28 BMW iFE.21, grilă: locul 5, cursă: locul 5): "A fost o cursă pozitivă. Am gestionat-o bine şi m-am simţit bine în maşină. Ne-am luptat pentru o poziţie în Top 5 tot timpul. Aş spune că momentul decisiv a fost activarea celui de-al doilea ATTACK MODE. Din păcate, am ratat o buclă a zonei de activare şi a trebuit să repet procedura un tur mai târziu. Asta m-a costat şansa unui podium. După aceea, P5 a fost maximum posibil, cred. Nu poţi câştiga fiecare cursă din Formula E, dar este important să marchezi puncte. Asta am făcut astăzi. Una peste alta, un weekend bun pentru noi aici, la Roma. Ne îndreptăm în direcţia cea bună."

Jake Dennis (#27 BMW iFE.21, grilă: locul 23, cursă: locul 13): "A fost păcat că o mică problemă cu maşina m-a oprit în calificări pentru că, având în vedere condiţiile meteorologice îmbunătăţite, aş fi avut o şansă foarte bună să mă aflu în Super Pole. Pierderea acestei oportunităţi a fost dezamăgitor pentru mine şi echipă. Apoi, cursa s-a încheiat practic înainte de a începe cu adevărat, întrucât o maşină din mijlocul plutonului a lăsat cumva un ecart mare şi am fost cu 10 secunde în urmă de la început. Ritmul nostru a fost foarte bun, dar este imposibil să recuperăm 10 secunde în acest pluton. A fost un weekend nefericit, dar vom lua părţile pozitive din el; am fost rapizi în cursă."

Votul FANBOOST
FANBOOST oferă fanilor Formulei E şansa de a-şi vota pilotul favorit şi de a-i acorda un nivel suplimentar de putere în timpul cursei. Cei cinci piloţi cu cele mai multe voturi FANBOOST primesc un supliment de energie de 100 kJ, pe care îl pot utiliza într-o fereastră de timp scurtă în cea de-a doua jumătate a cursei. Fanii îşi pot vota pilotul favorit începând cu patru zile înaintea cursei, iar votul se încheie cu 15 minute înainte de startul manşei. Fiecare fan poate vota o singură dată pe zi. Există două modalităţi de vot: online la fanboost.fiaformulae.com sau prin aplicaţia oficială Formula E.

Flota BMW Group
BMW Group este "Official Vehicle Partner" al Campionatului Mondial FIA Formula E ABB încă de la începutul competiţiei şi va continua să furnizeze o flotă de Safety Cars şi pentru Sezonul 7 al întrecerii de monoposturi electrice. Alături de BMW i8 Roadster Safety Car, care a fost modificat special pentru utilizare pe circuit, MINI Electric Pacesetter inspired by JCW va apărea ca nou Safety Car cu începere de la etapa de la Roma. Dezvoltarea maşinii bazate pe MINI Cooper SE reprezintă o colaborare unică între MINI Design, BMW Motorsport, FIA şi Formula E. Flota include BMW i3s în rol de "Maşină a Directorului de Cursă" (Race Director Car) şi BMW iX3 în rol de "Maşină Medicală" (Medical Car).

Clasamente după etapa 4/8

Piloţi: 1. Sam Bird 43p; 2. Mitch Evans 39p; 3. Robin Frijns 34p; 4. Stoffel Vandoorne 33p; 5. Nyck De Vries 32p; 6. Pascal Wehrlein 32p; 7. Edoardo Mortara 30p; 8. Jean-Éric Vergne 25p; 9. Alexander Sims 24p; 10. António Félix Da Costa 21p; 11. René Rast 21p; 12. Oliver Rowland 15p; 13. Sérgio Sette Câmara 12p; 14. Nico Mueller 12p; 15. Maximilian Guenther 12p; 16. Sébastien Buemi 11p; 17. Oliver Turvey 9p; 18. Lucas Di Grassi 6p; 19. Tom Blomqvist 5p; 20. Alex Lynn 4p; 21. Nick Cassidy 3p; 22. Norman Nato 1p; 23. André Lotterer 0p; 24. Jack Dennis 0p.

Echipe: 1. Jaguar Racing 82p; 2. Mercedes-EQ Formula E Team 65p; 3. DS TECHEETAH 46p; 4. Envision Virgin Racing 37p; 5. TAG Heuer Porsche Formula E Team 32p; 6. ROKiT Venturi Racing 31p; 7. Mahindra Racing 28p; 8. Audi Sport ABT Schaeffler 27p; 9. Nissan e.Dams 26p; 10. Dragon / Penske Autosport 24p; 11. NIO 333 FE Team 14p; 12. BMW i Andretti Motorsport 12p.

Ce urmează
Următoarea etapă din Sezonul 7 al Campionatului Mondial FIA Formula E ABB are loc la 24 aprilie, la Valencia (Spania).

Unde se vede Formula E
Sezonul 2021 al Campionatului Mondial FIA Formula E ABB este transmis în România pe canalul pan-european Eurosport şi prin intermediul platformei Eurosport Player.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING 2021.

Munich, 12 May 2021.

Here you can see the public on-demand webcast of the 101st Annual General Meeting of BMW AG.

 

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare