Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

O conversaţie despre motoare BMW M: întâlnire între BMW M4 şi BMW M4 GT3

Videoclipul evidenţiază punctele comune între motorul modelului BMW M4 Competition şi cel al versiunii de curse BMW M4 GT3.

G82
·
Automobile BMW M
·
Coupé
·
M4
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(2x, ~538,39 KB)
  
Videos(1x, ~-1812440064 B)

Bucureşti/München. De la producţia de serie la motorsport şi înapoi: partea a doua. La puţin timp după BMW M Design Talk (filmul aici aici), BMW M GmbH lansează un nou videoclip care prezintă piesa comună a modelului de serie BMW M4 Competition şi a versiunii de curse BMW M4 GT3. În cadrul BMW M4 Engine Talk, Marcus Engelke, project manager sisteme de propulsie BMW M4, şi Ulrich Schulz, directorul de proiectare al sistemului de propulsie la BMW Motorsport, evidenţiază detalii fascinante ale motorului cu şase cilindri dispuşi în linie, cu tehnologie M TwinPower Turbo, care a fost conceput de la început atât pentru modele de serie, cât şi pentru maşini de curse.

 

"510 CP, 650 Nm - acesta este cel mai puternic motor cu şase cilindri dispuşi în linie cu care am echipat vreodată o maşină de producţie", spune Marcus Engelke la începutul videoclipului. "590 CP, 700 Nm - acesta este cel mai puternic motor cu şase dispuşi în linie pe care BMW l-a instalat într-un automobil de curse de pe vremea BMW M1 Group 5", adaugă Ulrich Schulz. Cei doi ingineri continuă să descrie cât de asemănător este motorul BMW M4 Competition cu omologul său din noul vârf de tehnologie BMW M Motorsport. În prezent în ultimul său an de dezvoltare, BMW M4 GT3 va avea misiunea de a ajuta echipele BMW M Motorsport să concureze pentru victorii şi titluri în cursele GT din întreaga lume începând cu 2022.

 

Cu componentele propulsorului de la modelul M de producţie - inclusiv carterul, chiulasa, antrenarea arborelui cotit, arborele cotit şi biela - proiectate şi pentru a oferi performanţe maxime pe circuit, este pregătită deja baza perfectă pentru motorul ce urmează a fi folosit în motorsport. Engelke şi Schulz explorează în detaliu modul în care motorul este poziţionat şi instalat în diferitele maşini şi îşi susţin punctele de vedere prin schiţe uşor de înţeles, prezentate pe un flipchart. Aceasta prezintă o imagine clară a cerinţelor specifice ale motorului de producţie şi celui curse şi modul în care BMW M GmbH a ajuns la misiunea de a face faţă acestor provocări.

 

Pe lângă prezentarea celor două motoare complete, specialiştii folosesc prezentarea video şi pentru a intra în detaliu în componentele individuale - de exemplu, carterul uscat şi supapele de acceleraţie ale motorului de curse şi intercoolerul de la BMW M4 Competition. De asemenea identifică componente identice din cele două propulsoare, cum ar fi biela cu pistoane şi carcasa turbocompresorului - care a fost transferată la maşina de curse în formă nemodificată.

 

"Pe lângă faptul că folosim multe piese asemănătoare, conlucrăm strâns şi la partea de producţie. Motorul complet este asamblat din cel de serie la doar câţiva metri distanţă de aici", spune Markus Engelke, reflectând la locul de naştere al motorului BMW M4 Competition în facilitatea BMW M de pe Preussenstrasse din München. "Am făcut un cerc complet", explică Ulrich Schulz: "BMW M şi BMW Motorsport au o istorie comună şi totul a început la Preussenstrasse".

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

IAA MOBILITY 2021.

Here you can see our on demand webcasts from the IAA Mobility 2021, with the BMW Group Keynote, the Analyst and Investor Evening Event and the discussion forum "The car as the engine of the circular economy?".

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare