Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Anunţ ad-hoc: eliberarea parţială a provizionului cu privire la procedurile antitrust ale UE

Pe baza progresului procedurilor, BMW AG se aşteaptă, în comparaţie cu declaraţia privind obiecţiunile din 5 aprilie 2019, la o reducere semnificativă a acuzaţiilor Comisiei UE împotriva BMW AG în ceea ce priveşte conţinutul şi durata.

Cifre şi informaţii corporate
·
Corporativ
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, 75,05 KB)
  
Photos(1x, 3,93 MB)

Bucureşti/München. Pe baza progresului procedurilor, BMW AG se aşteaptă, în comparaţie cu declaraţia privind obiecţiunile din 5 aprilie 2019, la o reducere semnificativă a acuzaţiilor Comisiei UE împotriva BMW AG în ceea ce priveşte conţinutul şi durata.

Obiectul procedurii este dacă producătorii germani de automobile au cooperat în grupuri tehnice de lucru pentru a restrânge concurenţa în dezvoltarea şi implementarea tehnologiilor de reducere a emisiilor. Conformitatea legală a automobilelor diesel nu face obiectul procedurii. BMW Group nu este şi nu a fost acuzat de manipulare ilegală a sistemelor de control al emisiilor.

La 5 aprilie 2019, BMW AG a recunoscut un provizion de aproximativ 1,4 miliarde de euro. Pe baza noilor informaţii, BMW AG continuă să considere că este mai probabil să nu se emită o amendă către BMW AG de către Comisia UE. Cu toate acestea, limitarea semnificativă a sferei acuzaţiilor a dus la o reevaluare a provizionului. Această reevaluare va avea ca rezultat un efect pozitiv asupra câştigurilor de aproximativ un miliard de euro în al doilea trimestru al anului 2021.

Acest efect asupra câştigurilor nu este inclus în ghidul actual pentru 2021 şi va duce la o creştere a marjei EBIT pentru segmentul auto cu aproximativ un punct procentual. Previziunea actuală a coridorului în acest sens va fi crescută în consecinţă. BMW Group continuă să se aştepte la o creştere semnificativă a câştigurilor brute ale companiei în exerciţiul financiar curent.

Dacă acuzaţiile sunt reduse semnificativ, aşa cum era de aşteptat, BMW AG nu va contesta în justiţie orice amendă pe care o va primi.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

OUR ALL-NEW FULLY ELECTRIC TRIO.

01 June 2021. Here you can see the webcast of the event "Our all-new fully electric trio: BMW iX, BMW i4 and the first fully electric BMW M".

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare