Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

BMW M Motorsport a prezentat BMW M4 GT3 la Nürburgring: prima cursă de test urmează în curând

Cortina este ridicată pentru BMW M4 GT3 în noul său design BMW M Motorsport: înaintea cursei de 24 de ore de la Nürburgring (Germania), noul vârf de lance BMW pentru competiţii GT a fost dezvăluit în noul design, anunţând faza finală a testării. BMW M4 GT3 va disputa prima sa cursă la 26 iunie, în etapa a patra a Nürburgring Endurance Series (NLS).

Automotive
·
Motorsport Cars
·
BMW Motorsport
·
GT Racing
·
Customer Racing
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(2x, ~2,78 MB)
  
Photos(51x, ~466,13 MB)

Bucureşti/München. Cortina este ridicată pentru BMW M4 GT3 în noul său design BMW M Motorsport: înaintea cursei de 24 de ore de la Nürburgring (Germania), noul vârf de lance BMW pentru competiţii GT a fost dezvăluit în noul design, anunţând faza finală a testării. BMW M4 GT3 va disputa prima sa cursă la 26 iunie, în etapa a patra a Nürburgring Endurance Series (NLS). Preţul de achiziţie al maşinii, care a suferit îmbunătăţiri semnificative în ceea ce priveşte pilotajul, eficienţa costurilor şi funcţionarea, va fi de 415.000 euro (net). Ataşat acestui comunicat de presă şi în BMW Group PressClub regăsiţi Media Guide cu date şi informaţii detaliate despre dezvoltarea BMW M4 GT3.

"Activitatea de dezvoltare a BMW M4 GT3 este acum în ultima linie dreaptă, iar cursa de 24 de ore de la Nürburgring este scena perfectă pe care prezintăm maşina în designul BMW M Motorsport şi astfel să deschidem faza finală care va duce la primele apariţii în curse", a declarat Markus Flasch, directorul executiv BMW M GmbH. "Noul BMW M4 Competition oferă baza perfectă pentru BMW M4 GT3, al cărui motor a fost proiectat de la început pentru a fi utilizat pe circuite. Acest lucru subliniază modul în care dezvoltarea automobilelor de serie şi a maşinilor de curse merg întotdeauna mână în mână la BMW M GmbH. Noua maşină oferă tehnologie de ultimă generaţie, datorită partenerilor noştri tehnologici. Sunt printre cei mai buni în domeniile lor şi suntem încântaţi că ne susţin în dezvoltarea BMW M4 GT3 prin cunoştinţele şi domeniile lor de competenţă specifice. Aceasta este baza perfectă pentru o nouă maşină de curse de succes."

De la începutul anului 2020, BMW M4 GT3 a trecut prin numeroase etape de dezvoltare. Practic, acest lucru a început cu simulări CAD şi CFD şi a continuat cu utilizarea unui motor pe bancul de teste, asamblarea şasiului de teste şi activitatea în tunelul aerodinamic. O etapă importantă a fost lansarea din 18 iulie 2020. A fost urmată de numeroase teste pe diferite circuite, la care mulţi piloţi oficiali BMW au adus contribuţii valoroase. În decembrie 2020, la BMW SIM Live Event, Philipp Eng (Austria) a demonstrat volanul pentru BMW M4 GT3, care a fost dezvoltat împreună cu FANATEC. Este primul volan din lume care poate fi utilizat fără modificări atât într-o maşină de curse reală, cât şi într-un simulator.

În 2021, testele au continuat la Monteblanco (Spania), Almeria (Spania) şi pe bucla Nordschleife de la Nürburgring (Germania). În prezent, maşina a acumulat peste 14.000 de kilometri de teste - echivalentul a peste 70 de ore de circuit. De-a lungul acestei faze, inginerii BMW M Motorsport au muncit din greu pentru a îmbunătăţi pilotajul şi fiabilitatea maşinii pentru a fi pregătită pentru curse. Obiectivul: reducerea semnificativă a costurilor ciclului de viaţă şi a cheltuielilor de întreţinere în comparaţie cu predecesorul său. După lansarea şi debutul în cursă în iunie, BMW M4 GT3 va fi supus mai multor teste şi apariţii în cursă înainte de a fi livrat primilor clienţi, care vor concura cu maşina în întreaga lume în 2022.

Cele mai mari îmbunătăţiri în comparaţie cu predecesorul său, BMW M6 GT3, sunt în trei domenii: manevrabilitate, rentabilitate şi funcţionare. Echipamentul de manevrare şi cockpitul BMW M4 GT3 sunt mai confortabile pentru piloţii amatori, în timp ce maşina este mai blândă cu anvelopele şi oferă o consistenţă mai mare. Costurile mult mai reduse ale ciclului de viaţă şi intervalele de întreţinere mai lungi pentru motor şi transmisie sunt factori economici vitali. Utilizarea maşinii a fost mult uşurată prin faptul că multe setări de bază pot fi configurate direct prin volan, fără a fi necesară conectarea unui laptop extern.

Preţul de achiziţie al BMW M4 GT3 începe de la 415.000 € (net) - cu 4.000 de euro mai puţin decât preţul predecesorului său, BMW M6 GT3, şi aproximativ acelaşi cu cel al concurenţilor săi. "Competition Package" este disponibil ca opţiune din fabrică, la un cost suplimentar. Acesta include dotări opţionale utile, integrate şi testate special pentru utilizarea în cursele de anduranţă. Ca opţiune specială, pachetul include o zi de antrenament exclusiv într-un simulator BMW M4 GT3 intern.

Comparaţie între BMW M4 GT3 şi BMW M6 GT3:

Dimensiuni

 

BMW M4 GT3

BMW M6 GT3

Lungime

5.020 mm

4.975 mm

Lăţime

2.040 mm

2.046 mm

Înălţime

1.308 mm (variabilă)

1.308 mm (variabilă)

Ampatament

2,917 mm

2,901 mm

Dimensiunea roţilor

12.5 x 18 ţoli, faţă

13 x 18 ţoli, spate

13 x 18 ţoli, faţă

13 x 18 ţoli, spate

Date tehnice

 

BMW M4 GT3

BMW M6 GT3

Motor

P58, 3,0 litri, şase cilindri în linie

M TwinPower Turbo

P63, 4,4 l, V8

M TwinPower Turbo

Capacitate

2.993 cm3

4.399 cm3

Putere

până la 590 CP

până la 580 CP

Putere specifică

197 CP/l

132 CP/l

Transmisie

Cutie de viteze Xtrac, 6 trepte

Cutie de viteze Ricardo, 6 trepte

Ambreiaj

Electrohidraulic

HidraulicArticle Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

IAA MOBILITY 2021.

Here you can see our on demand webcasts from the IAA Mobility 2021, with the BMW Group Keynote, the Analyst and Investor Evening Event and the discussion forum "The car as the engine of the circular economy?".

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare