Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Înapoi în clasa principală: BMW M Motorsport confirmă că va concura în categoria LMDh din sezonul 2023

BMW M Motorsport revine în cursele internaţionale de prototipuri. Joi s-a confirmat că un prototip LMDh este dezvoltat pentru a fi utilizat în seria IMSA din America de Nord. Începând cu sezonul 2023, această maşină va permite BMW M Motorsport să concureze pentru victorie în clasamentul general al unor curse clasice prestigioase precum Daytona, Sebring şi Road Atlanta (toate din SUA).

Automotive
·
BMW Motorsport
·
IMSA Series
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~487,21 KB)
  
Photos(1x, ~1,27 MB)

Bucureşti/München. BMW M Motorsport revine în cursele internaţionale de prototipuri. Joi s-a confirmat că un prototip LMDh este dezvoltat pentru a fi utilizat în seria IMSA din America de Nord. Începând cu sezonul 2023, această maşină va permite BMW M Motorsport să concureze pentru victorie în clasamentul general al unor curse clasice prestigioase precum Daytona, Sebring şi Road Atlanta (toate din SUA).

"BMW s-a întors pe scena mare a motorsportului", a declarat Markus Flasch, directorul executiv al BMW M GmbH. "Intrând în clasa LMDh, BMW M Motorsport îndeplineşte condiţiile prealabile pentru a obţine, din 2023, victoria în clasamentul general al celor mai emblematice curse de anduranţă din lume. Ne vom concentra pe deplin pe abordarea acestei provocări. Există un spirit de optimism general. BMW are o istorie de succes în cursele de prototipuri - victoria de la Le Mans din 1999 a fost de neuitat. Reluarea acestei poveşti într-un prototip modern cu M Power îi va încânta pe fanii BMW M Motorsport. Conceptul LMDh garantează controlul maxim al costurilor şi oferă o gamă largă de aplicaţii posibile, inclusiv seria IMSA din America de Nord, o piaţă extrem de importantă pentru BMW M. Suntem cu toţii nerăbdători să participăm în categoria LMDh cu un sistem de echipă compact şi extrem de eficient."

Mike Krack, directorul BMW M Motorsport, este responsabil pentru dezvoltarea, testarea şi apariţiile în curse ale noii maşini. El a adăugat: "Toată lumea din echipa noastră de motorsport împărtăşeşte aceeaşi motivaţie: vrem să ne testăm împotriva celor mai puternici adversari de pe circuit - şi să sărbătorim victorii pentru BMW. Ca atare, proiectul LMDh este o adevărată afacere de suflet pentru noi şi exact noua provocare la care speram. Ne aşteaptă un proiect extrem de interesant. Să te poţi implica în bătălia pentru victoria la general la Daytona şi Sebring este o motivaţie masivă. Ne aşteaptă un volum imens de multă, dar nerăbdarea este imensă".

Reglementările pentru prototipurile LMDh stipulează că au atât un motor termic, cât şi un motor electric. În timp ce fiecare producător îşi poate dezvolta propriul motor termic, motorul electric şi bateria, precum şi transmisia sunt componente standard. De asemenea, şasiul este construit de un partener extern. O implicare oficială a BMW M Motorsport, cu două maşini, este planificată din sezonul IMSA 2023. Echipa oficială şi formula de piloţi pentru cele două prototipuri LMDh vor fi anunţate la o dată ulterioară.

Ultima mare victorie pentru un prototip BMW a fost în 1999, când BMW V12 LMR a câştigat cursa de 24 de ore de la Le Mans (Franţa). În acelaşi sezon, maşina a câştigat şi cele 12 ore de Sebring din SUA.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

IAA MOBILITY 2021.

Here you can see our on demand webcasts from the IAA Mobility 2021, with the BMW Group Keynote, the Analyst and Investor Evening Event and the discussion forum "The car as the engine of the circular economy?".

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare