Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

BMW Group este membru fondator al Consorţiului pentru Tehnologia şi Utilizarea Calcului Cuantic (QUTAC)

+++ Consortium of leading corporations creates demand for quantum computing +++

Tehnologie
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~98,79 KB)
  
Photos(1x, ~2,55 MB)

Related Links.

Bucureşti/Berlin/München. Zece companii germane de vârf înfiinţează împreună Quantum Technology and Application Consortium (QUTAC / Consorţiul pentru Tehnologia şi Utilizarea Calcului Cuantic). Scopul consorţiului nou înfiinţat este de a dezvolta în continuare fundamentele pentru calculatoarele cuantice în aplicaţii industriale utilizabile.

 

Oliver Zipse, preşedinte al Consiliului de Administraţie al BMW AG: "Procesarea cuantică este una dintre cele mai promiţătoare tehnologii viitoare şi poate revoluţiona domeniil de la cercetarea materialelor la condusul autonom. Germania şi Europa au nevoie de un ecosistem puternic de calcul cuantic pentru a fi la vârf cu tehnologia şi pentru a rămâne competitive la nivel global. Prin QUTAC punem bazele unui ecosistem de succes care ne va permite să profităm la maximum de marele potenţial al calculului cuantic."

 

Mai exact, QUTAC va contribui la introducerea pe piaţă a aplicaţiilor relevante pentru domenii pentru industria tehnologică, chimică şi farmaceutică, asigurări şi auto. Acest lucru este destinat să creeze baza pentru o industrializare de succes pentru calculatoare cuantice în Germania şi Europa. În momentul înfiinţării sale, consorţiul include BASF, BMW Group, Boehringer Ingelheim, Bosch, Infineon, Merck, Munich Re, SAP, Siemens şi Volkswagen.

 

Piatra de temelie pentru un ecosistem de calcul cuantic cu succes comercial

"În pachetul Stimulus and Future, guvernul german a dat un impuls important dezvoltării computerelor cuantice. Lucrând împreună cu companii şi start-up-uri vom identifica, vom dezvolta, vom testa şi vom împărtăşi aplicaţii. Există multe domenii extrem de interesante - de exemplu, logistică, transport, produse chimice şi sectorul financiar. Aşadar, sunt încântat că QUTAC a reunit atât de multe companii de top pentru a ajuta Germania să avanseze în acest domeniu-cheie", spune Peter Altmaier, ministrul federal pentru Afaceri Economice şi Energie, subliniind importanţa acestei alianţe.

 

Anja Karliczek, ministrul federal al Educaţiei şi Cercetării, salută, de asemenea, înfiinţarea QUTAC: "Germania şi Europa trebuie să devină lideri în tehnologia cuantică şi apoi să rămână la vârf. Ceea ce ne dorim este prima poziţie la nivel tehnologic. Pentru a realiza acest lucru, trebuie să ne bazăm pe punctele noastre forte. Aceştia sunt cercetătorii noştri de top, cu ideile lor excelente, pe de o parte şi industria noastră puternică, pe de altă parte. Ambele părţi trebuie să coopereze într-un mod optim. Atunci vom obţine cele mai bune rezultate. Prin urmare, finanţăm companii şi cercetări de vârf în cadrul programului-cadru pentru tehnologiile cuantice".

 

Companiile participante consideră că un ecosistem de calcul cuantic puternic economic şi rezistent din Germania şi Europa este crucial pentru promovarea industrializării de succes şi a suveranităţii digitale în acest domeniu. Viziunea QUTAC este de a conduce un astfel de ecosistem de calcul cuantic.

 

Promovarea în comun a economiei tehnologice cuantice europene

QUTAC se consideră o platformă de acţiune. Consorţiul promovează aplicaţiile pentru utilizarea comercială a acestei tehnologii, care sunt necesare în companiile membre. Procedând astfel, creează cerere industrială: membrii includ o secţiune largă a economiei germane - astfel aplicaţiile identificate, dezvoltate şi testate în cadrul consorţiului sunt tendinţe pentru întregi industrii. Prin orientarea sa, QUTAC ocupă o poziţie importantă în peisajul existent al instituţiilor legate de tehnologia cuantică.

 

Cercul actual de 10 membri permite un schimb pragmatic şi o luare rapidă de decizii pentru a dezvolta soluţii practice pe termen scurt şi mediu. Rezultatele sunt destinate să fie benefice tuturor participanţilor la ecosistem. În documentul său de poziţie, QUTAC stabileşte paşi specifici: în primul rând, trebuie identificată nevoia de procesare cuantică în economia germană pentru a crea baza pentru un portofoliu de aplicaţii transindustriale. În prezent sunt identificate posibile aplicaţii şi se evaluează potenţialul lor de implementare industrială. Aceste aplicaţii de referinţă vor fi implementate în comun şi dezvoltate în continuare dincolo de graniţele consorţiului. Rezultatele sunt publicate pe platforma centrală la www.qutac.de.

 

Despre QUTAC

În Consorţiul pentru Tehnologia şi Utilizarea Calcului Cuantic (QUTAC), unele dintre cele mai mari grupuri germane din afaceri şi industrie şi-au unit forţele pentru a duce calculul cuantic la nivelul aplicaţiilor industriale pe scară largă. Membrii fondatori ai QUTAC includ BASF, BMW Group, Boehringer Ingelheim, Bosch, Infineon, Merck, Munich Re, SAP, Siemens şi Volkswagen. În cadrul diferitelor proiecte de dezvoltare, membrii conduc în mod decisiv primele aplicaţii practice în domeniul calculului cuantic în industriile lor respective şi, de asemenea, între sectoare. Obiectivul consorţiului este de a identifica, de a dezvolta, de a testa şi de a împărtăşi aplicaţii pentru calculul cuantic şi de a identifica nevoile de finanţare.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

OUR ALL-NEW FULLY ELECTRIC TRIO.

01 June 2021. Here you can see the webcast of the event "Our all-new fully electric trio: BMW iX, BMW i4 and the first fully electric BMW M".

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare