Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

#MIMI Vitesco Technologies MINI Electric – prima maşină electrică de competiţie care susţine campania "Vaccinare în viteza a șasea", pe 17-18 iunie la Târgu Mureş

La 19 iunie, MINI Electric Racing marchează o nouă premieră – este pilotat de Preşedintele Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, Norris Măgeanu, în deschiderea etapei de Super Rally Târgu Mureş. „O formulă de susţinere pentru motorsportul electric care ne onorează”,

MINI Electric Racing
·
MIMI
·
MIMIRacing
·
Vitesco Technologies
·
Automobile Bavaria
·
Michelin
·
BCR - George
·
Renovatio
·
FRAS
·
Norris Măgeanu
·
Federaţia Română de Automobilsim Sportiv
·
MINI Electric
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~91,49 KB)
  
Photos(8x, ~50,11 MB)

Automobilism Sportiv, "Vaccinare în viteza a șasea". Evenimentul, lansat de Consiliul Județean Mureș, Transilvania Motor Ring în parteneriat cu Federația Română de Automobilism Sportiv și Instituția Prefectului – Județul Mureș, va avea loc la 17 și 18 iunie 2021, între orele 10.00 şi 20.00 la Transilvania Motor Ring, localitatea Cerghid 1 G. Cei care se vor vaccina la centrul organizat la circuit cu vaccinul Johnson&Johnson vor beneficia de o tură de circuit alături de echipajele care se pregătesc pentru weekendul de competiții de la Târgu Mureş, care va include a doua etapă a campionatului Super Rally, dar şi campionatul de autovehicule istorice Romanian Retro Racing şi campionatul Romanian Endurance Series.

 

Ulterior, sâmbătă, 19 iunie, MINI Electric Racing va maraca  o nouă premieră. Norris Măgeanu, Preşedintele Fereaţiei Româane de Automobilism Sportiv, va pilota modelul de curse în deschiderea etapei de Super Rally de la Târgu Mureş. Este un demers simbolic, menit să arate angajamentul FRAS pentru dezvoltarea a noi formule şi direcţii în motorsport. De altfel Federaţia a marcat în ultimii ani mai multe premiere cu automobile electrice, iar MINI Electric Racing a fost unii din eroii acestor reuşite.

 

"Am urmărit încă de la început proiectul Mini Racing Electric și am apreciat și susținut din poziția de președinte al federației fiecare pas făcut de Alex Șeremet și BMW România, alături de partenerii săi. Cumva natural, deși nu am mai pilotat mașini de competiție de când sunt în fruntea federației, în acest weekend voi duce la un nivel mai personal susținerea proiectului și voi fi pilotul MINI-ului, atât pe circuit, în timpul campaniei de vaccinare, cât și în centrul municipiului Târgu Mureș, la etapa de Super Rally."

 

"Aventura noastră electrică este una de pionierat adevărat. Fără susţinerea partenerilor noştri, Vitesco Technologies, Automobile Bavaria, Michelin, BCR – George şi Renovatio, proiectul nu era posibil. Ne dorim ca experienţa acumulată împreună să facă motorsportul electric mai simplu şi mai accesibil. Federaţia Română de Automobilism Sportiv a înţeles încă de la început demersul nostru şi a arătat multă deschidere. Faptul că Norris Măgeanu va pilota Mini Electric Racing ne onorează şi ne dă încredere că putem construi mari mai departe", explică Alexandru Şeremet, Corporate Communication Manager BMW Group România.

 

#MIMIRacing

 

 

Despre MINI Electric Racing

 

Parteneri:

Vitesco Technologies – partener tehnologic.

Automobile Bavaria – partener de pregătire service.

Hashtag Motorsport – asistenţă service.

Michelin – Pneuri.
BCR – George – Pentru cea mai rapidă galerie de artă din lume.

Renovatio – Soluţii de încărcare oriunde în România.

MINI Electric Racing susţine Fundaţia Motivaion.

Optimizare continuă alături de partneri

Alături de partenerul cel mai important, Vitesco Technologies, proiectul acumulează etapă de etapă tot mai multă experienţă care poate fi valorificată pentru optimizarea automobilului cu susţinerea echipei Automobile Bavaria. Pneurile Michelin pun cuplul instantaneu al modelului electric pe asfalt, fie că este vorba de soluţii de stradă, pentru evenimente demonstrative, cu excelentul Michelin Pilot Sport 4, sau soluţii de competiţie Michelin Sport. Proiectul este alimentat de fiecare dată de eforturile Renovatio, cea mai mare reţea de staţii de încărcare din România. Ca de obicei, Hashtag Motorsport asigură asistenţa de service la toate competiţiile la care participă MIMI.

 

Cea mai rapidă galerie de artă din lume

MIMI va fi singurul automobil electric prezent la experienţă şi, alături de serviciul George al BCR, va fi şi singurul proiect de artă de pe circuit. "Cea mai rapidă galerie de artă din lume" foloseşte pentru decorarea acoperişului lucrări de artă create de ilustratori români pentru brandul George al BCR, într-un proiect coordonat de One Night Gallery. Încă o dată, lucrarea prezentată va fi "Summertime", creată în 2019 de artista Alina Marinescu, o compoziţie inspirată de amintirea toropelii zilelor interminabile de vară care în acest an încă se lasă aşteptate. Lucrarea este ca o invitaţie la visare şi relaxare, ca un reminder să ne bucuram de prezent cu toate mijloacele pe care le avem la îndemână.

 

După ce la Mangalia Super Rally, Ciprian Lupu a scris istorie ca unul din primii piloţi în scaun rulant care au concurat vreodată cu un automobil electric, MIMI poartă cu mândrie logo-ul Motivation pe parbriz.

 

Alături de fundaţia Motivation
Fundaţia Motivation România este o organizaţie nonguvernamentală, nonprofit, creată în 1995 pentru a veni în sprijinul copiilor şi adulţilor cu dizabilităţi. Serviciile pe care le oferă acoperă o gamă largă de nevoi, de la evaluare şi echipament adaptat pentru diferite tipuri de dizabilităţi motorii la recuperare activă şi instruire pentru viaţă independentă alături de un instructor în scaun rulant, sport adaptat, consultanţă pentru accesibilizarea spaţiilor şi angajare. Până în prezent, Motivation a redat libertatea de mişcare şi speranţa într-o viaţă împlinită pentru mai mult de 25.800 de persoane cu dizabilităţi din România.

 

Din anul 2017, Fundaţia Motivation România derulează campania de informare şi conştientizare #PeBune?, care are drept scop eliberarea locurilor de parcarea dedicate persoanelor cu dizabilităţi şi ocupate abuziv. Mesajul central al campaniei este "Persoanele cu dizabilităţi NU ÎŞI DORESC loc de parcare dedicat, însă AU NEVOIE de el.", tocmai pentru a arăta diferenţa între un moft şi o nevoie reală. Susţinătorii campaniei pot da acest mesaj mai departe prin distribuirea de pliante informative sau prin afişarea de autocolante pe maşinile personale. De asemenea, marile magazine sau administratorii de parcări pot deveni parteneri ai campaniei prin afişarea mesajului la locurile de parcare dedicate persoanelor cu dizabilităţi. Mai multe informaţii pe www.motivation.ro.

 

"Pentru noi, Ciprian este un erou adevărat, ne inspiră prin forţa lui de a depăşi dificultăţi şi de a-şi urmări visul. Este o mare bucurie că am putut să colaborăm şi sperăm să găsim şi alte pretexte în viitor", explică Alex Şeremet.

 

 

MINI Cooper SE

Noul MINI Cooper SE, produs la uzina mărcii din Oxford (Marea Britanie), a debutat pe piaţă în luna martie 2020. Modelul este susţinut de o baterie cu o capacitate netă de 28,9 kWh şi asigură o autonomie de 235-270 km măsurată conform standardelor WLTP corelată la valori NEDC. Motorul electric oferă 135 kW/184 CP şi 270 Nm, asigurând o acceleraţie 0-100 km/h în numai 7,3 secunde.

 

Cu o masă la gol de 1.365 de kilograme, modelul cu propulsie pur electrică este mai greu cu doar 145 de kilograme faţă de MINI Cooper S (3 uşi) cu transmisie Steptronic. Bateria este integrată în podeaua noului model, astfel încât spaţiul interior şi pentru bagaje nu este afectat.

 

Cu un centru de greutate care este mai coborât cu cel puţin 30 de milimetri faţă de MINI Cooper S, distribuţia optimă a maselor ajută noul MINI Cooper SE să obţină un nivel de dinamică în viraje care este unic în segmentul automobilelor mici. Performanţele dinamice sunt susţinute şi de noul sistem ABR pentru controlul patinării roţilor faţă, care debutează astfel la marca MINI. Acest sistem de control al patinării, conceput special pentru livrarea spontană a puterii oferită de motoarele electrice, duce la calităţi superioare de condus în orice condiţii de drum. Pentru răspuns de până la trei ori mai rapid faţă de unul convenţional, o unitate de control specială, amplasată în zona punţii faţă, este dedicată funcţiilor ABR. Acest lucru optimizează perceptibil tracţiunea la demaraj şi stabilitatea la condus atât în modul de generare a energiei la frânare, cât şi la accelerare la ieşirea din virajele strânse.

 

Vitesco Technologies MINI Electric Racing "MIMI" #37

Modelul de bază: MINI Cooper SE

Motor electric sincron

Putere maximă: 135 kW/184 CP

Cuplu maxim: 270 Nm de la 0 rpm

Putere maximă la recuperare: 50 kW

Baterie: Capacitate brută 32,6 kWh/ capacitate netă 28,9 kWh, 12 module în T integrate în podea, producător celule CATL.

 

Modificări (în acest moment):

eliminare scaune, capitonaje, airbaguri;

roll-cage produs de service omologat FRAS;

scaune sport Sparco FIA 2019;

centuri de siguranţă în 6 puncte cu FIA SPARCO (HANS), OMP Suport lateral scaun 380 mm;

jante 17" Team Dynamics Pro Race (folosite în MINI Challenge);

pneuri Michelin;

alte elemente de siguranţă: stingător de incendiu manual 2 kg RRS FIA;

stingător de incendiu AUTOMAT FIA;

suspensii KW Suspension dedicate MINI Cooper SE, V3, cu reglaj individual compresie şi detentă;

distanţiere de roată pentru mărire ecartament.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

OUR ALL-NEW FULLY ELECTRIC TRIO.

01 June 2021. Here you can see the webcast of the event "Our all-new fully electric trio: BMW iX, BMW i4 and the first fully electric BMW M".

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare