Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

#RacingMIMI – pilotată de Norris Măgeanu, preşedintele FRAS, în deschiderea etapei de Super Rally de la Târgu Mureş: „Agilitatea în viraje este fantastică!”

MINI Electric Racing a marcat o nouă premieră – a fost pilotat de Preşedintele Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, Norris Măgeanu, în deschiderea etapei de Super Rally Târgu Mureş.

F56
·
#RacingMIMI
·
MINI Electric Racing
·
Vitesco Technologies
·
Automobile Bavaria
·
Michelin
·
BCR - George
·
Renovatio
·
MINI Electric
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

MINI Electric Racing a marcat o nouă premieră – a fost pilotat de Preşedintele Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, Norris Măgeanu, în deschiderea etapei de Super Rally Târgu Mureş.

"Acest tip de competiţie are un plus, permite prezenţa tuturor tipurilor de maşini, nu doar cele de raliuri sau de viteză în coastă. Avem toate tipurile de automobile, de aceea spectatorii au ocazia să vadă de la maşini de formulă, maşini de tip Radical, la maşini tip GT. Şi eu marchez o premieră cu un MINI Electric, care este prima maşină electrică de competiţii a mărcii din lume. Am fost prima ţară care a pus rollbar şi am construit această maşină pentru competiţii. Este extrem de rapidă şi, mai mult decât atât, motoarele electrice au o creştere liniară a vitezei, de la 0 la 150 km/h, viteza maximă care se atinge pe traseu aici, cresc foarte repede în viteză, singura încercare cu care ne luptăm un pic este încercarea de a evita supraîncălzirea bateriilor. Dincolo de asta, agilitatea în viraje este fantastică, dacă poate să dezvolte puterea fără restricţii, maşina poate urca sus în campionat”, a explicat Norris Măgeanu, Preşedintele Federaţiei de Automobilism.


„Îi mulţumim lui Norris pentru susţinerea arătată proiectului şi deschiderea pentru modelele electrice. Mulţumită deschiderii federaţiei şi câtorva pionier, România este una din primele ţări care a făcut paşi reali în motorsportul electric.

Ne mândrim foarte mult cu proiectul nostru. Asta pentru că avem deja o bază excelentă în MINI Cooper SE, maşina alergând fără mari modificări în competiţii. Alături de partenerii noştri, în special cu Vitesco Technologies şi Automobile Bavaria, lucrăm la optimizări pentru a creşte performanţele în regim de curse. Dar vrem să le facem în siguranţă, pas cu pas - eeste un teritoriu absolut nou şi necesită timp”, explică Alex Şeremet, Corporate Communication Manager BMW Group România.


În acest weekend MIMI revine în Camionatul Naţional de Viteză în Coastă, la Reşiţa, pilotată de Dominic Marcu, care participă la un sezon întreg cu acest model.

 

#RacingMIMI

 

Despre MINI Electric Racing

Parteneri:

Vitesco Technologies – partener tehnologic.

Automobile Bavaria – partener de pregătire service.

Hashtag Motorsport – asistenţă service.

Michelin – Pneuri.
BCR – George – Pentru cea mai rapidă galerie de artă din lume.

Renovatio – Soluţii de încărcare oriunde în România.

MINI Electric Racing susţine Fundaţia Motivaion.

Optimizare continuă alături de partneri

Alături de partenerul cel mai important, Vitesco Technologies, proiectul acumulează etapă de etapă tot mai multă experienţă care poate fi valorificată pentru optimizarea automobilului cu susţinerea echipei Automobile Bavaria. Pneurile Michelin pun cuplul instantaneu al modelului electric pe asfalt, fie că este vorba de soluţii de stradă, pentru evenimente demonstrative, cu excelentul Michelin Pilot Sport 4, sau soluţii de competiţie Michelin Sport. Proiectul este alimentat de fiecare dată de eforturile Renovatio, cea mai mare reţea de staţii de încărcare din România. Ca de obicei, Hashtag Motorsport asigură asistenţa de service la toate competiţiile la care participă MIMI.

 

Cea mai rapidă galerie de artă din lume

MIMI va fi singurul automobil electric prezent la experienţă şi, alături de serviciul George al BCR, va fi şi singurul proiect de artă de pe circuit. "Cea mai rapidă galerie de artă din lume" foloseşte pentru decorarea acoperişului lucrări de artă create de ilustratori români pentru brandul George al BCR, într-un proiect coordonat de One Night Gallery. Încă o dată, lucrarea prezentată va fi "Summertime", creată în 2019 de artista Alina Marinescu, o compoziţie inspirată de amintirea toropelii zilelor interminabile de vară care în acest an încă se lasă aşteptate. Lucrarea este ca o invitaţie la visare şi relaxare, ca un reminder să ne bucuram de prezent cu toate mijloacele pe care le avem la îndemână.

 

După ce la Mangalia Super Rally, Ciprian Lupu a scris istorie ca unul din primii piloţi în scaun rulant care au concurat vreodată cu un automobil electric, MIMI poartă cu mândrie logo-ul Motivation pe parbriz.

 

Alături de fundaţia Motivation
Fundaţia Motivation România este o organizaţie nonguvernamentală, nonprofit, creată în 1995 pentru a veni în sprijinul copiilor şi adulţilor cu dizabilităţi. Serviciile pe care le oferă acoperă o gamă largă de nevoi, de la evaluare şi echipament adaptat pentru diferite tipuri de dizabilităţi motorii la recuperare activă şi instruire pentru viaţă independentă alături de un instructor în scaun rulant, sport adaptat, consultanţă pentru accesibilizarea spaţiilor şi angajare. Până în prezent, Motivation a redat libertatea de mişcare şi speranţa într-o viaţă împlinită pentru mai mult de 25.800 de persoane cu dizabilităţi din România.

 

Din anul 2017, Fundaţia Motivation România derulează campania de informare şi conştientizare #PeBune?, care are drept scop eliberarea locurilor de parcarea dedicate persoanelor cu dizabilităţi şi ocupate abuziv. Mesajul central al campaniei este "Persoanele cu dizabilităţi NU ÎŞI DORESC loc de parcare dedicat, însă AU NEVOIE de el.", tocmai pentru a arăta diferenţa între un moft şi o nevoie reală. Susţinătorii campaniei pot da acest mesaj mai departe prin distribuirea de pliante informative sau prin afişarea de autocolante pe maşinile personale. De asemenea, marile magazine sau administratorii de parcări pot deveni parteneri ai campaniei prin afişarea mesajului la locurile de parcare dedicate persoanelor cu dizabilităţi. Mai multe informaţii pe www.motivation.ro.

 

"Pentru noi, Ciprian este un erou adevărat, ne inspiră prin forţa lui de a depăşi dificultăţi şi de a-şi urmări visul. Este o mare bucurie că am putut să colaborăm şi sperăm să găsim şi alte pretexte în viitor", explică Alex Şeremet.

 

 

MINI Cooper SE

Noul MINI Cooper SE, produs la uzina mărcii din Oxford (Marea Britanie), a debutat pe piaţă în luna martie 2020. Modelul este susţinut de o baterie cu o capacitate netă de 28,9 kWh şi asigură o autonomie de 235-270 km măsurată conform standardelor WLTP corelată la valori NEDC. Motorul electric oferă 135 kW/184 CP şi 270 Nm, asigurând o acceleraţie 0-100 km/h în numai 7,3 secunde.

 

Cu o masă la gol de 1.365 de kilograme, modelul cu propulsie pur electrică este mai greu cu doar 145 de kilograme faţă de MINI Cooper S (3 uşi) cu transmisie Steptronic. Bateria este integrată în podeaua noului model, astfel încât spaţiul interior şi pentru bagaje nu este afectat.

 

Cu un centru de greutate care este mai coborât cu cel puţin 30 de milimetri faţă de MINI Cooper S, distribuţia optimă a maselor ajută noul MINI Cooper SE să obţină un nivel de dinamică în viraje care este unic în segmentul automobilelor mici. Performanţele dinamice sunt susţinute şi de noul sistem ABR pentru controlul patinării roţilor faţă, care debutează astfel la marca MINI. Acest sistem de control al patinării, conceput special pentru livrarea spontană a puterii oferită de motoarele electrice, duce la calităţi superioare de condus în orice condiţii de drum. Pentru răspuns de până la trei ori mai rapid faţă de unul convenţional, o unitate de control specială, amplasată în zona punţii faţă, este dedicată funcţiilor ABR. Acest lucru optimizează perceptibil tracţiunea la demaraj şi stabilitatea la condus atât în modul de generare a energiei la frânare, cât şi la accelerare la ieşirea din virajele strânse.

 

Vitesco Technologies MINI Electric Racing "MIMI" #37

Modelul de bază: MINI Cooper SE

Motor electric sincron

Putere maximă: 135 kW/184 CP

Cuplu maxim: 270 Nm de la 0 rpm

Putere maximă la recuperare: 50 kW

Baterie: Capacitate brută 32,6 kWh/ capacitate netă 28,9 kWh, 12 module în T integrate în podea, producător celule CATL.

 

Modificări (în acest moment):

eliminare scaune, capitonaje, airbaguri;

roll-cage produs de service omologat FRAS;

scaune sport Sparco FIA 2019;

centuri de siguranţă în 6 puncte cu FIA SPARCO (HANS), OMP Suport lateral scaun 380 mm;

jante 17" Team Dynamics Pro Race (folosite în MINI Challenge);

pneuri Michelin;

alte elemente de siguranţă: stingător de incendiu manual 2 kg RRS FIA;

stingător de incendiu AUTOMAT FIA;

suspensii KW Suspension dedicate MINI Cooper SE, V3, cu reglaj individual compresie şi detentă;

distanţiere de roată pentru mărire ecartament.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

AUTO CHINA 2024.

Beijing. 24/25 April 2024.

Here you can see the Webcasts of the BMW Group Night and Press Conference at the Auto China 2024.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare