Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Revoluţie, nu evoluţie: BMW Group va reduce semnificativ amprenta de carbon până în 2030 folosind materiale inovatoare

+++ Măsuri pentru atingerea obiectivului de 1,5 grade: BMW Group susţine materiale durabile, inovatoare şi o economie circulară +++ Ratele mai mari de reciclare şi înlocuirea materialelor pentru reducerea mai rapidă a emisiilor de CO2 din ciclul de viaţă până în 2030 +++ Cercetarea materialelor inovatoare şi colaborările sunt factorii-cheie în combaterea schimbărilor climatice +++

Mediu
·
Dezvoltare durabilă
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, 94,81 KB)
  
Photos(10x, 97,17 MB)

Bucureşti/München. BMW Group îşi intensifică lupta împotriva schimbărilor climatice cu o strategie unică de dezvoltare durabilă şi obiective de CO2 clar definite, aşa cum a anunţat Oliver Zipse, preşedintele Consiliului de Administraţie al BMW AG, la un eveniment de presă de la München.

Principalul obiectiv al strategiei de pionierat a companiei este, pe de o parte, reducerea drastică a CO2 pe automobil până în 2030. Pe de altă parte, odată cu introducerea "Neue Klasse", BMW Group va promova masiv utilizarea materialului secundar şi principiile de avangardă ale economiei circulare. BMW Group se angajează pentru o cale mai durabilă, cu obiectivul de a limita încălzirea globală la 1,5 grade C.

Îndeplinirea tuturor obiectivelor climatice este strâns legată de cercetarea şi dezvoltarea materialelor durabile. BMW Group crede că doar o abordare completă a utilizării materialelor dovedite şi noi poate reduce permanent emisiile de CO2. Din acest motiv, BMW Group îşi concentrează eforturile de cercetare şi dezvoltare pe materii prime compatibile cu mediul. În acelaşi timp, accelerează orientarea către crearea unei pieţe a materialelor secundare şi lucrează cu companii start-up selectate şi furnizori de materiale cu experienţă pentru a dezvolta materiale de pionierat.

"Stabilim noi standarde pentru o calitate premium durabilă - regândind materialele şi concentrându-ne mai mult decât oricând asupra alternativelor eficiente din punct de vedere al resurselor şi a materialelor regenerabile cu o capacitate puternică de dezmembrare", a declarat Dr. Stefan Floeck, director Dezvoltare Caroserii, Exterior, Interior, responsabil pentru Linia de Produs MINI, clasa compactă BMW de la 1 septembrie. "Urmăm o cale consecventă către dezvoltarea completă de produse durabile, utilizarea responsabilă a resurselor şi transformarea într-o economie circulară."

Materiale inovatoare pentru un obiectiv durabil

Atât pentru interior, cât şi pentru exterior, utilizarea materialelor inteligente şi durabile constituie baza pentru construcţia de maşini eficiente din punct de vedere al resurselor. BMW Group a definit grupuri de materiale cu proprietăţi durabile care stabilesc noi standarde şi acoperă toate cele patru dimensiuni ale economiei circulare: RE:THINK, RE:DUCE, RE:USE şi RE:CYCLE.

Integrarea materiilor prime naturale

BMW Group foloseşte materii prime regenerabile în automobilele sale de câţiva ani acum - de exemplu, în panourile decorative ale uşilor, unde un covor din fibră naturală este asociat cu o matrice de plastic pentru a oferi stabilitatea necesară. Materiile prime regenerabile, cum ar fi fibrele naturale, sunt nu doar cu 30% mai uşoare decât alternativele din plastic, ci intră şi în calculul CO2 cu o valoare negativă, deoarece absorb CO2 şi eliberează oxigen în faza de creştere.

În semn de recunoaştere a acestui potenţial, BMW Group şi partenerii săi au dezvoltat în mod sistematic utilizarea fibrelor precum cânepa, kenaf şi in, oferindu-le structuri de reţea din fibră naturală. Datorită acestor structuri de susţinere, este posibilă menţinerea proprietăţilor lor mecanice şi evitarea masei suplimentare prin reducerea cantităţii de material necesare.

Lemnul poate fi folosit ca materie primă regenerabilă în multe domenii diferite de aplicare. BMW Group desfăşoară cercetări şi privind spumele de lemn cu caracter de pionierat, cu o structură cu pori deschişi, formată din particule de lemn măcinate fin. Rezistenţa spumelor provine din propriile forţe de legătură ale lemnului, care fac posibilă renunţarea la adezivi sintetici. Prin urmare, spumele constau din materii prime 100% regenerabile şi ar putea înlocui spumele acustice în viitor.

Materiale plastice reciclate: inteligente şi ecologice

BMW Group foloseşte deja până la 100% plastic reciclat în componentele sale termoplastice şi lucrează cu producătorii de plastic, cu caracter de pionierat, pentru a dezvolta în continuare materiale plastice reciclate şi bioplastice cu o amprentă de carbon semnificativ mai mică. În plus faţă de plasticele reciclate, compania foloseşte şi materiale plastice bio şi materiale plastice armate cu fibre naturale precum celuloză, cânepă, lemn sau bambus pentru a reduce procentul de materiale plastice primare pe bază de ulei. Obiectivul este ca până în 2030 să se utilizez termoplastice cu o medie de 40% material reciclat.

Piele inovatoare din surse noi

Noile alternative de piele vegană şi eficientă din punct de vedere al resurselor reprezintă un alt element important al cercetării BMW Group. Pielea sintetică cu materii prime cu bază bio, materiale textile din poliester reciclat 100% şi particule din plută permit reducerea emisiilor de CO2 cu până la 45% comparativ cu pielea sintetică din PVC din zilele noastre. În colaborare cu compania start-up Adriano di Marti S.A. de C.V., BMW Group cercetează un material durabil pe bază de cactus. Deserttex™ este fabricat din fibre de cactus pulverizate cu o matrice de poliuretan cu bază bio. O altă alternativă promiţătoare la piele este Mirum™ complet reciclabil, care imită toate proprietăţile pielii, firelor şi spumelor tradiţionale. Participaţia în compania start-up Natural Fiber Welding făcută de BMW Group deschide noi posibilităţi pentru dezvoltarea şi implementarea opţiunilor de material pe bază de plante.

Textile - reinventate şi 100% reciclabile

Ca parte a activităţilor sale de cercetare şi dezvoltare, BMW Group lucrează la materiale inovatoare cu potenţial de utilizare în viitoarele automobile. Acestea includ variante textile sintetice, care sunt utilizate în cea mai mare parte pentru husele scaunelor. Au o amprentă de carbon redusă şi pot fi fabricate din material reciclat 100%. Datorită compoziţiei lor, pot fi reintroduse în mod repetat în ciclu şi reutilizate de mai multe ori pe parcursul ciclului de viaţă al produsului. BMW Group îşi propune să utilizeze mai multe monomateriale, în loc de abordări multimateriale, multistratificate,. În scaune, de exemplu, capacul şi spuma de sub acesta sunt fabricate în prezent din diferite materiale. Acestea nu pot fi nici separate uşor, nici reciclate împreună pentru a crea un nou material care poate fi utilizat în automobile. De asemenea, diferitele elemente de legătură dintre materiale, cum ar fi adezivii şi firele, joacă un rol în acest sens. Dacă ambele părţi sunt realizate din acelaşi material, este posibil ca acestea să fie reciclate în cadrul economiei circulare. BMW Group foloseşte şi noi tehnici pentru a conferi textilelor un aspect nou, utilizând structuri 3D, aplicaţii, şabloane şi elemente grafice şi lucrează la un nou mix de materiale pentru introducerea în serie.

Cu acestea şi multe alte măsuri inovatoare, BMW Group încearcă să atragă atenţia generală privind materialele durabile şi să ofere o perspectivă transparentă asupra abordării sale circulare către un viitor durabil - cu obiectivul de a reduce emisiile de CO2 ale ciclului de viaţă cu peste 40% până în 2030.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare