Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

BMW Group şi Telekom integrează reţeaua 5G şi Personal eSIM într-un automobil

+++ BMW iX, primul automobil premium cu 5G +++ Deutsche Telekom introduce primul contract de telefonie mobilă pentru un Personal eSIM în maşină +++

Tehnologie
·
BMW i
·
Corporativ
·
BMW ConnectedDrive
·
Sistem de propulsie alternativă, mobilitatea viitorului
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, 83,35 KB)
  
Photos(2x, 15,19 MB)

Bucureşti/München/Bonn. Cu BMW iX, BMW Group este primul producător premium care integrează standardul 5G într-un automobil de producţie disponibil la nivel global, iar Deutsche Telekom oferă prima conectivitate 5G corespunzătoare pentru un astfel de automobil. Personal eSIM poate fi prelungit şi activat cu uşurinţă printr-un contract existent cu opţiunea MobilityConnect. Acest lucru face din automobil un alt dispozitiv interconectat pentru clienţi, precum un smartwatch. Ei beneficiază de lăţimea de bandă ridicată şi latenţa redusă a 5G. Automobilul oferă calitate telefonică semnificativ îmbunătăţită* şi permite un hotspot WiFi 5G* pentru până la 10 dispozitive din automobil. Personal eSIM activ este legat direct de BMW ID al clientului. Poate fi utilizat în alte automobile activate, inclusiv funcţiile corespunzătoare.

Mobilitatea intră pentru prima dată în era 5G
Noul standard de frecvenţă 5G va creşte semnificativ opţiunile de transmisie a datelor comparativ cu standardul anterior. Acest lucru va crea noi aplicaţii bazate pe date şi va creşte de multe ori calitatea aplicaţiilor existente. Pentru mobilitate, aceasta înseamnă o extindere vastă a serviciilor bazate pe date în domeniile divertismentului şi infotainmentului, condusului autonom şi asistat şi, mai presus de toate, siguranţei rutiere. Standardul 5G este un accelerator decisiv pentru inovaţiile viitoare în mobilitate şi alte domenii de aplicare.

Deutsche Telekom şi BMW Group folosesc Personal eSIM şi MobilityConnect pentru a conecta automobilul şi clientul cu telefonia mobilă bazată pe 5G pentru prima dată. În plus, clienţii Telekom îşi pot extinde pentru prima dată contractul de telefonie mobilă existent în maşina lor.

Personal eSIM, hotspot "Dual-SIM-Dual-Active" şi WLAN reale
BMW iX este avanpostul tehnologic al BMW Group şi reprezintă o premieră mondială reală în conectivitate. 5G şi eSIM sunt utilizate aici pentru prima dată într-un automobil de producţie.

În plus faţă de eSIM standard integrat în automobil, va fi integrat un Personal eSIM suplimentar, aşa cum este cunoscut anterior de la dispozitivele inteligente, cum ar fi o tabletă sau un smartwatch. Tehnologia de telefonie mobilă instalată în automobil permite ambelor eSIM să fie active simultan cu 5G cu întreaga gamă de servicii (Dual-SIM-Dual-Active). Sistemul multiaerian al BMW iX, special dezvoltat pentru 5G, direcţionează semnalul radio de la antenele multibandă optimizate pentru performanţă direct la sistemul de infotainment al automobilului printr-o conexiune Gigabit Ethernet. În viitor, toţi pasagerii vor beneficia de o calitate îmbunătăţită a conexiunii şi de o creştere a fluxului de date, deoarece un hotspot WLAN* poate fi activat în automobil prin intermediul Personal eSIM, permiţând ca până la 10 dispozitive finale să navigheze sau să transmită la viteză 5G. În acelaşi timp, nu mai este necesar să rezervaţi un serviciu suplimentar sau un tarif separat pentru telefonul mobil pentru automobil pentru un hotspot. eSIM al automobilului poate fi activat cu uşurinţă cu opţiunea MobilityConnect prin contractul de telefonie mobilă Telekom pe care clientul îl are deja.

"Dintotdeauna, BMW a fost un pionier în conectivitatea de mobilitate. Am instalat prima cartelă SIM într-un automobil încă din 1997. Cu Personal eSIM5G, integrăm un nivel complet nou de conectivitate pentru clienţii noştri în maşină, în cooperare cu Deutsche Telekom", declară Stephan Durach, vicepreşedinte executiv al BMW Group pentru Dezvoltare şi Operaţiuni de Companie Conectată.

Telekom introduce primul opţiune de frecvenţă 5G pentru automobile
În premieră, Telekom introduce o opţiune de tarif special pentru conectivitate integrată în automobil. Când BMW iX este disponibil pe piaţă, clienţii Telekom îşi pot prelungi contractul de telefonie mobilă cu opţiunea MobilityConnect pentru a include BMW iX - şi ulterior alte modele BMW activate - pentru 9,95 euro pe lună.

"Telekom este cel mai important furnizor de conectivitate din Germania - atât ca reţea mobilă, cât şi fixă. Cu noua noastră opţiune de telefonie mobilă MobilityConnect, în premieră introducem reţeaua 5G într-un automobil ca echipare standard. Cea mai bună reţea 5G a noastră face posibilă conectivitatea premium ca la BMW iX. Astfel, creăm aplicaţii complet noi pentru clienţii Telekom în domeniile divertismentului şi infotainmentului şi permitem creşterea conectivităţii maşiniiW, explică André Almeida, director general Telekom Germania pentru clienţi persoane fizice.

Rezervare simplă prin aplicaţie
Rezervarea poate fi începută cu uşurinţă în automobil, iar clientul este ghidat pas cu pas de aplicaţia My BMW sau centrul de relaţii cu clienţii Telekom până la încheierea contractului. Când rezervaţi opţiunea de tarif, eSIM este activat pentru automobil. După o perioadă contractuală minimă de un an, opţiunea de tarif poate fi anulată în orice zi. Astfel, familiile pot rezerva, de exemplu, serviciile digitale în scurt timp pentru următoarea călătorie cu maşina. Anul viitor, tariful telefoniei mobile pentru maşini va fi disponibil şi la alte modele BMW. Încă din acest an ar trebui să fie posibilă rezervarea opţiunii de telefonie mobilă pentru maşină şi pentru alte modele de automobil.

Personal eSIM poate fi transferat către alte automobile activate
Odată ce Personal eSIM a fost activat folosind opţiunea MobilityCOnnect, setările personale ale conducătoruluo nu sunt stocate doar în automobil, ci şi cu BMW ID. Astfel, clienţii pot transfera setările Personal eSIM către alte automobile activate prin activarea BMW ID. Activarea Personal eSIM în automobil se efectuează automat odată cu autentificarea cu BMW ID şi este disponibilă imediat. Astfel, clienţii transformă fiecare BMW capabil 5G (automobil de închiriat sau împrumutat) în dispozitivul lor conectat.

* Disponibil probabil de la sfârşitul anului 2021. Disponibilitatea poate varia în funcţie de piaţă şi de furnizorul de telefonie mobilă al clientului.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare