Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

JEFF KOONS X BMW. Artistul creează o ediţie specială a BMW Seria 8 Gran Coupé

Faimosul artist revine alături de BMW! Jeff Koons, împreună cu Oliver Zipse, preşedintele Consiliului de Administraţie al BMW AG, au anunţat astăzi că artistul va crea o ediţie specială a modelului M850i xDrive Gran Coupé. Seria 8 Gran Coupé va fi de vânzare într-o ediţie de colecţie foarte limitată, după premiera sa mondială de la Frieze Los Angeles, în februarie 2022. În 2010, artistul american a creat deja un BMW M3 GT2 Art Car unic, care a participat la cursa de 24 de ore de la Le Mans.

Corporativ
·
Teme culturale
 

Bucureşti/München. Faimosul artist revine alături de BMW! Jeff Koons, împreună cu Oliver Zipse, preşedintele Consiliului de Administraţie al BMW AG, au anunţat astăzi că artistul va crea o ediţie specială a modelului M850i xDrive Gran Coupé. Luxosul Seria 8 Gran Coupé va fi de vânzare într-o ediţie de colecţie foarte limitată, după premiera sa mondială de la Frieze Los Angeles, în februarie 2022. În 2010, artistul american a creat deja un BMW M3 GT2 Art Car unic, care a participat la cursa de 24 de ore de la Le Mans. În acelaşi an, cântăreţul rock Bono de la U2 a scris, într-un editorial pentru New York Times, că Jeff Koons ar trebui să aibă un rol în proiectarea automobilului viitorului. BMW şi Koons au continuat discuţia şi sunt au plăcerea să anunţe ultima lor colaborare la invitaţia Angelika Nollert, directorul Neue Sammlung (Muzeul de Design) la Pinakothek der Moderne din München.

Jeff Koons, artist: "Sunt foarte încântat şi onorat de oportunitatea de a lucra din nou cu BMW şi de a crea un automobil special. Mă gândeam foarte intens la asta: Care este esenţa Seria 8 Gran Coupé? Care este esenţa puterii? Cum să creezi ceva care să exemplifice toată energia BMW Seria 8, care să poată atinge şi elementul uman? Din nou, este doar o oportunitate minunată de a lucra din nou ca parte a familiei BMW."

"Sunt foarte mândru să anunţ un nou parteneriat cu Jeff Koons. Şi permiteţi-mi să spun: îmi place ceea ce propune! Seria 8 Gran Coupé este foarte aproape de inimile noastre, iar designul maşinii lui Jeff este plin de bucurie şi pasiune. Încă de când ne-am relansat colaborarea, Jeff a spus că este mândru că a revenit în familia BMW. Zeci de ingineri şi designeri au dat totul pentru a sărbători parteneriatul nostru şi pentru a-i realiza viziunea. Bine ai revenit, Jeff Koons!", a declarat Oliver Zipse, preşedintele Consiliului de Administraţie al BMW AG.

Adrian van Hooydonk, directorul BMW Group Design: "În 2021, sărbătorim 50 de ani de implicare culturală în întreaga lume. Ne plac artele şi vocile îndrăzneţe ale vremurilor noastre. Pasiunea noastră este emoţia şi a putea colabora din nou cu Jeff Koons a fost o sursă extraordinară de inspiraţie. Cu ce artist mai bun să colaborezi la Seria 8 Gran Coupé? Designul auto se inspiră din artă şi inginerie şi transformă acest lucru în experienţe extrem de emoţionale. O nouă colaborare cu Jeff Koons pentru a crea ceva cu adevărat special este o mare plăcere. El este unul dintre cei mai mari artişti ai vremurilor noastre şi unul dintre cei mai inspiraţionali şi mai atrăgători oameni cu care să lucrezi."

În prezent, automobilele sunt produse în secret la uzina BMW Group din Dingolfing, în Bavaria. În timpul unui eveniment de seară exclusiv la Pinakothek der Moderne, principalul muzeu de artă contemporană din München şi cu câteva zile înainte de deschiderea IAA MOBILITY 2021, Jeff Koons şi Oliver Zipse au dezvăluit primele detalii ale Seria 8 Gran Coupé al artistului .

THE 8 X JEFF KOONS este întruchiparea preciziei, rafinamentului şi a măiestriei, cu o vopsea multistrat care are nevoie de 285 de ore pentru a fi aplicată pe fiecare maşină. Designul expresiv şi atrăgător combină 11 culori de exterior diferite, de la albastru la argintiu, dar şi de la galben la negru. Doar două automobile vor fi produse în fiecare săptămână. Interiorul multicolor este alcătuit din materiale de înaltă calitate, piele fină şi capac al suportului pentru pahare cu o emblemă dedicată ediţiei şi semnătura gravată a artistului. Scaunele sunt alcătuite din culorile roşu şi albastru atractive ale diviziei de performanţă a companiei, BMW M. În ansamblu, designul energic şi puternic include atât elemente pop art, cât şi modele geometrice care aduc un omagiu contururilor şi formei complexe ale sportivului Seria 8 Gran Coupé.

BMW 850i a fost primul model al Seria 8 lansat în 1990 şi a fost sărbătorit ca creând o nouă perspectivă de progres în lumea auto avansată, făcând apel la cunoscătorul care recunoaşte eleganţa şi performanţa ca fiind amestecul final de perfecţiune. În februarie 2022, BMW va prezenta ediţia specială by Jeff Koons. Cu ocazia anunţului de la München, la Pinakothek der Moderne sunt expuse atât modelul Art Car al lui Koons, cât şi cele ale lui Alexander Calder, Andy Warhol, Roy Lichtenstein, Robert Rauschenberg, John Baldessari şi Esther Mahlangu, prezentând angajamentul BMW la nivel mondial faţă de artă timp de o jumătate de secol.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare