Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Născut în Mexic: primul exemplar BMW Seria 2 Coupé a fost produs la San Luis Potosi

Noul Seria 2 Coupé va fi produs exclusiv în Mexic pentru piaţa mondială. +++ Investiţie suplimentară de 125 de milioane de dolari în uzina de la San Luis Potosí. +++

G42
·
Coupé
·
Tehnologie
·
Corporativ
·
BMW Welt, Museum, fabrici
·
Fabrici
·
Dezvoltare durabilă
·
Seria 2
·
Producţie, reciclare
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, 108,17 KB)
  
Photos(10x, 176,39 MB)

Related Links.

Bucureşti/San Luis Potosi. Uzina BMW Group din San Luis Potosi a început producţia noului BMW Seria 2 Coupé. Noul compact sport este prima lansare a mărcii complet executată şi pusă în funcţiune în Mexic.

 

Uzina din San Luis Potosi este cea mai nouă din reţeaua globală de producţie a companiei. De la design şi construcţie, uzina a fost concepută pentru a se adapta cu uşurinţă pentru a produce diferite modele. În doar doi ani de când fabrica a început producţia, s-au îmbunătăţit operaţiunile pentru a include fabricarea unui model plug-in hybrid şi pentru a extinde distribuţia pentru a acoperi globul. Cu o investiţie suplimentară de 125 de milioane de dolari, facilităţile au fost îmbunătăţite pentru a încorpora acest al doilea automobil în linia sa de producţie.

 

Harald Gottsche, preşedinte şi director executiv al uzinei BMW Group din San Luis Potosi, a declarat: "La doi ani după începerea operaţiunilor, uzina noastră integrează un nou model în linia sa de producţie. Acest lucru a fost posibil datorită talentului deosebit al echipei din San Luis Potosi. Suntem mândri că putem asambla acest automobil în Mexic exclusiv pentru piaţa mondială. Cu noul Seria 2 Coupé vom arăta capacitatea enormă existentă în această ţară. Sunt convins că aceasta va fi prima dintre multe alte lansări de succes.”

 

Milan Nedeljkovic, membru în Consiliul de Administraţie al BMW AG, responsabil de producţie, a declarat: "Uzina BMW Group din San Luis Potosi se bazează pe experienţa şi cele mai bune practici ale reţelei globale de producţie. Fiind cea mai recentă completare în reţea, aceasta beneficiază de cele mai noi tehnologii inovatoare şi extrem de eficiente, care au contribuit ca locaţia să devină şi una dintre cele mai durabile uzine de producţie ale companiei. Datorită sistemului său flexibil de producţie şi a echipei sale înalt calificate, putem transporta automobilele premium din Mexic în întreaga lume".

 

Născut în Mexic pentru piaţa globală

Noul BMW Seria 2 Coupé este un automobil axat pe excelenţa dinamică. Linia sa atletică şi sofisticată a fost concepută de Jose Casas, un mexican care este astăzi designer senior pentru exterior la BMW Group din München.

 

Odată finalizată etapa de proiectare, divizia Dezvoltare a BMW Group din Germania a colaborat împreună cu Planificarea Producţiei din San Luis Potosi pentru a pregăti noul model pentru lansarea în Mexic.

 

Divizia Achiziţii a jucat, de asemenea, un rol fundamental de la începutul proiectului în selecţia, dezvoltarea şi industrializarea furnizorilor locali, regionali şi globali.

 

Investiţii directe şi adaptări la uzină

O parte din investiţia suplimentară a fost alocată extinderii instalaţiilor existente şi achiziţionării de echipamente suplimentare necesare pentru asamblarea noului model. Aceasta a inclus instalarea unui total de 82 de roboţi noi în secţia de caroserii, în timp ce roboţii existenţi au necesitat o nouă programare pentru a putea manipula piese cu geometrii diferite şi pentru a le suda, nitui şi fixa împreună pentru a combina un mix inteligent de materiale (oţel, oţel de înaltă rezistenţă şi aluminiu) pentru a rezulta o caroserie uşoară, dar extrem de rigidă, care oferă siguranţa, dinamica şi eficienţa pe care clienţii mărcii le aşteaptă.

 

Împreună cu echipa de analiză a materialelor, atelierul de vopsitorie a fost implicat în lansarea a două noi culori specifice pentru BMW Seria 2 Coupé; Brooklyn Grey şi Thundernight Metallic. Acesta din urmă este o culoare nouă în portofoliul BMW Group, exclusiv pentru uzina din San Luis Potosi.

 

În cele din urmă, o parte din investiţie a fost utilizată pentru instruirea personalului din zona de asamblare pentru a lucra cu o caroserie mai scurtă, cu doar două uşi, ceea ce necesită o altă abordare faţă de cele deja existente pe linia de producţie.

 

Compania a anunţat că acest model va începe să fie comercializat spre sfârşitul acestui an în America de Nord şi la începutul anului 2022 în Europa.

 

Reţeaua de producţie BMW Group

Flexibilă şi foarte eficientă, reţeaua de producţie a BMW Group poate reacţiona rapid la pieţele în schimbare şi fluctuaţiile vânzărilor în regiuni. Competenţa în producţie reprezintă o contribuţie principală la rentabilitatea BMW Group.

 

Reţeaua de producţie a BMW Group utilizează o gamă de tehnologii digitale inovatoare şi Industry 4.0 (IoT), inclusiv realitate virtuală, inteligenţă artificială şi aplicaţii de imprimare 3D. Procesele şi structurile standardizate din sistemul de producţie asigură calitate premium constantă şi permit un grad ridicat de personalizare.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare