Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

BMW Group investeşte în tehnologie inovatoare pentru extracţia eficientă şi durabilă a litiului

Noul proces de la Lilac Solutions se concentrează pe extracţie durabilă, eficienţă şi costuri.

Lithium
·
Rohstoffe
·
E-Mobilität
·
Ressourcen
·
BMW i Ventures
·
Startup
·
Umwelt- und Sozialstandards
·
Mediu
·
Cifre şi informaţii corporate
·
Tehnologie
·
Corporativ
·
Dezvoltare durabilă
·
Electrification
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, 96,3 KB)
  
Photos(5x, 38,61 MB)

Bucureşti/München. BMW Group îşi intensifică expansiunea mobilităţii electrice şi va pune aproximativ 10 milioane de automobile complet electrice pe şosele în următorii zece ani. Până în 2030 se aşteaptă ca cel puţin jumătate din vânzările globale ale BMW Group să provină de la automobile complet electrice. Acest lucru va creşte, de asemenea, nevoia de litiu, o materie primă importantă pentru producerea celulelor de baterii.

 

Pentru a promova extracţia litiului, ecologică şi eficientă din punct de vedere al resurselor, BMW Group investeşte, prin fondul său de investiţii, BMW i Ventures, într-un proces inovator dezvoltat de compania start-up americană Lilac Solutions. Lilac Solutions a dezvoltat şi a patentat o tehnologie de schimb ionic care va îmbunătăţi semnificativ eficienţa, costurile şi dezvoltarea durabilă prin extragerea litiului din resursele din depozite naturale de apă sărată.

 

"Tehnologiile inovatoare oferă un acces mai bun, mai durabil şi mai eficient la materiile prime. Investind în companii start-up, accelerăm dezvoltarea noilor tehnologii, stimulăm concurenţa şi oferim un impuls care va facilita accesul companiilor tinere pe piaţă", a declarat Wolfgang Obermaier, vicepreşedinte executiv BMW Group pentru bunuri şi servicii indirecte, materii prime, parteneri de producţie. "Investind în Lilac Solutions, susţinem progresul tehnologic în domeniul extracţiei litiului, cu accent pe metode responsabile şi durabile."

 

Lilac Solutions a dezvoltat o nouă tehnologie de schimb ionic pentru a face mineritul litiului din resurse de saramură mai eficient şi mai rentabil. Compania caută să reducă semnificativ impactul asupra mediului în comparaţie cu metodele convenţionale, protejând în acelaşi timp comunităţile locale şi ecosistemele. Tehnologia a fost deja dovedită în testele-pilot iniţiale şi acum trebuie să demonstreze că poate fi scalată şi industrializată pe termen mediu. Procesul ar putea fi utilizat ulterior cu saramuri din întreaga lume, chiar dacă acestea au un conţinut redus de litiu.

 

BMW Group oferă producătorilor de baterii litiu extras responsabil

BMW Group a făcut ca dezvoltarea durabilă şi eficienţa resurselor să fie esenţiale pentru direcţia strategică a companiei. Aici, un aspect-cheie este respectarea standardelor de mediu şi sociale din lanţul de aprovizionare. Eliminarea încălcărilor drepturilor omului şi a standardelor de mediu prezintă o provocare specială în cazul materiilor prime critice - cum este cazul litiului. Prin urmare, pentru această materie primă, BMW Group Purchasing a implementat măsuri suplimentare, astfel că se aprovizionează cu litiu direct din mine şi îl pune la dispoziţia furnizorilor de baterii. În acest fel, compania creează o transparenţă completă cu privire la originea şi metodele de exploatare a materialului.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare