Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Cel mai rapid pilot în calificările MotoGP: Fabio Quartararo câştigă râvnitul BMW M Award pentru al doilea an consecutiv

Cel mai rapid pilot din calificările sezonului MotoGP 2021 este din nou Fabio Quartararo. Francezul, care a încheiat disputa pentru titlul de campion mondial încă din luna octombrie, a câştigat anul acesta râvnitul BMW M Award pentru al doilea sezon la rând. Premiul este o componentă integrantă a activităţilor BMW M în calitate de "Official Car of MotoGP" şi a fost prezentat pentru a 19-a oară în 2021.

Automobile BMW M
·
Official Car of MotoGP
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, 868,6 KB)
  
Photos(24x, 435,59 MB)

Bucureşti/Valencia. Cel mai rapid pilot din calificările sezonului MotoGP 2021 este din nou Fabio Quartararo. Francezul, care a încheiat disputa pentru titlul de campion mondial încă din luna octombrie, a câştigat anul acesta râvnitul BMW M Award pentru al doilea sezon la rând. Premiul este o componentă integrantă a activităţilor BMW M în calitate de "Official Car of MotoGP" şi a fost prezentat pentru a 19-a oară în 2021. Premiul pentru câştigător este în mod tradiţional un automobil de înaltă performanţă de la BMW M - anul acesta noul BMW M5 CS în culoarea Brands Hatch Grey metalizat. Maşina acordată ca premiu a fost prezentată în ultimul weekend de curse al sezonului, la Valencia, de Franciscus van Meel, director executiv al BMW M GmbH, şi de Carmelo Ezpeleta, director executiv al deţinătorului drepturilor pentru MotoGP, Dorna Sports.

După ce a câştigat BMW M Award pentru prima dată în 2020, Quartararo a fost din nou imbatabil în această competiţie specială. Francezul şi-a asigurat pole position de cinci ori în acest sezon în drumul său spre câştigarea primului său titlu în Campionatul Mondial MotoGP. În total, a strâns 318 puncte pentru clasamentul BMW M Award şi a încheiat sezonul cu 15 puncte în faţa celui mai apropiat rival al său.

Sâmbătă, Quartararo a primit noul său BMW M5 CS după ultima sesiune de calificări a sezonului. Predarea oficială de către Franciscus van Meel şi Carmelo Ezpeleta a avut loc în MotoGP VIP Village de pe "Circuit Ricardo Tormo” din Valencia.

"BMW M Award este de mare importanţă pentru noi. MotoGP este apogeul curselor de motociclism şi este foarte important pentru noi să recunoaştem performanţele remarcabile ale piloţilor MotoGP pe parcursul sezonului", a spus van Meel. "În fiecare weekend de cursă, ne impresionează prin performanţe uluitoare pe circuit. MotoGP reuneşte cei mai buni piloţi de motociclete din lume - iar BMW M Award este recompensa potrivită pentru cel mai rapid dintre ei. Pentru a doua oară consecutiv, acesta este Fabio Quartararo. El şi-a arătat încă o dată priceperea şi viteza în acest sezon, câştigând în mod meritat titlul de campion mondial şi, de asemenea, a fost din nou într-o clasă proprie în cadrul BMW M Award. Suntem încântaţi să-i oferim BMW M5 CS în semn de recunoaştere a performanţelor sale din calificări. Felicitări, Fabio - pentru titlul de campion mondial şi pentru câştigarea din nou a BMW M Award. Al 23-lea sezon al nostru în calitate de «Official Car of MotoGP» se apropie de sfârşit aici, la Valencia, iar acum aşteptăm cu nerăbdare 2022. Va fi un an special pentru noi la BMW M, deoarece vom sărbători cea de-a 50-a aniversare - iar planurile sunt deja făcute pentru un moment culminant aniversar în MotoGP."

"BMW M Award a fost o parte importantă a MotoGP din 2003, iar ceremonia de decernare de sâmbătă după-amiază, la finalul sezonului, este o tradiţie frumoasă", a spus Ezpeleta. "BMW M GmbH vine cu ceva special în fiecare an când selectează maşina oferită ca premiu. Acest lucru arată cât de mult sunt preţuite performanţele piloţilor noştri şi cât de important este parteneriatul cu MotoGP. Acesta a fost deja al 23-lea sezon împreună în această colaborare strânsă şi pe termen lung. Prin BMW M5 CS, BMW M GmbH a oferit din nou o maşină fantastică. Felicitări noului nostru campion mondial, Fabio Quartararo, pentru a doua victorie consecutivă în BMW M Award. Ne-a încântat încă o dată cu performanţele sale extraordinare din acest an. Sunt sigur că se va distra foarte mult cu BMW M5 CS."

"A fost un sezon fantastic pentru mine, câştigând primul meu titlul de campion mondial MotoGP, iar al doilea BMW M Award este cireaşa de pe tort la sfârşitul acestui an special", a spus câştigătorul Quartararo. „Sunt încântat că am câştigat din nou BMW M Award în 2021, după ce am triumfat în premieră anul trecut. Îmi place foarte mult să conduc BMW M2 CS de la BMW M Award 2020 şi trebuie să spun că noul BMW M5 CS mi-a atras, evident, atenţia de îndată ce a fost prezentat ca maşina oferită în acest an. Chiar şi din exterior poţi vedea câtă putere şi performanţă are. Este fantastic că l-am câştigat şi că îl pot lua acasă. Mulţumim foarte mult celor de la BMW M GmbH, care s-au implicat în MotoGP de atâţia ani şi care evidenţiază şi recunosc performanţele noastre ca piloţi prin BMW M Award."

BMW M5 CS este noul vârf al gamei de modele de înaltă performanţă de la BMW M şi, prin motorul V8 de 4,4 litri care generează 467 kW/635 CP, este cea mai puternică maşină din istoria companiei. Noul BMW M5 CS sprintează de la 0 la 100 km/h în doar 3,0 secunde şi de la 0 la 200 km/h în 10,3 secunde. Viteza maximă este limitată electronic la 305 km/h. Motorul de înaltă performanţă este combinat cu o transmisie M Steptronic cu opt trepte, cu Drivelogic, şi utilizează sistemul de tracţiune integrală M xDrive, care oferă şi un mod 2WD pentru tracţiunea spate pură, pentru transferul puterii către şosea. Cu BMW M5 CS, BMW M GmbH s-a concentrat constant pe un design uşor, cu multe componente realizate din plastic armat cu carbon (CFRP). Exemple în acest sens includ capota, spliterul faţă, capacele oglinzilor exterioare, spoilerul spate, difuzorul spate, capacul compartimentului motor M Power şi amortizorul de admisie. De asemenea, şasiul a fost adaptat la masa maşinii, care este mai uşoară decât alte modele M5, cu arcuri rafinate ale lagărului pe punţile faţă şi spate şi un control mai rafinat al amortizării. Multe detalii ale noului BMW M5 CS sunt un tribut adus asocierii strânse dintre BMW M GmbH şi motorsport.

BMW M Award este un pilon important al implicării BMW M ca "Official Car of MotoGP". Din 2003, pilotul MotoGP cu cele mai bune rezultate în calificări a fost recompensat la finalul sezonului cu un automobil de înaltă performanţă exclusiv. La fel ca în cazul sistemului de punctaj pentru cursă, piloţii primesc bonificaţii pentru poziţiile lor în calificări la fiecare weekend de Grand Prix. Deţinătorul recordului pentru BMW M Award este Marc Márquez, care a câştigat de şapte ori la rând. Valentino Rossi şi Casey Stoner au câte trei victorii în BMW M Award. Fabio Quartararo şi Jorge Lorenzo şi-au trecut numele pe lista câştigătorilor în câte două ocazii, în timp ce Sete Gibernau şi Nicky Hayden au primit premiul câte o dată.

Pentru mai multe informaţii despre BMW M GmbH şi implicarea ca "Official Car of MotoGP", accesaţi: www.bmw-m.com.

BMW M GmbH

BMW M GmbH este o filială deţinută în totalitate de BMW AG. Prin produsele şi serviciile în domenii de activitate precum automobilele BMW M, BMW Individual, pachetele şi opţiunile M Sport, BMW Driving Experience, precum şi automobilele de intervenţii şi operaţiuni, compania se adresează clienţilor cu cerinţe deosebite în privinţa performanţelor, exclusivităţii şi personalizării automobilelor deţinute. Având sediul la München, compania a fost fondată în 1972 ca BMW Motorsport GmbH. De atunci, litera M a devenit sinonimul internaţional al succesului în motorsport şi al fascinaţiei pentru automobilele de înaltă performanţă destinate utilizării în traficul cotidian.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare