Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

BMW SIM Racing şi-a încununat campionii şi prezintă noi funcţii inovatoare la finala sezonului

Sâmbătă şi duminică, BMW SIM Racing a transmis cea de-a treia ediţie a BMW SIM Live în direct de la BMW Welt din Munchen (Germania). Acesta a fost marea finală a sezonului de sim racing, la evenimentul care a debutat în 2019.

Esports
·
BMW M Motorsport
·
Sim Racing
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~1,17 MB)
  
Photos(30x, ~115,86 MB)

Bucureşti/München. Sâmbătă şi duminică, BMW SIM Racing a transmis cea de-a treia ediţie a BMW SIM Live în direct de la BMW Welt din Munchen (Germania). Acesta a fost marea finală a sezonului de sim racing, la evenimentul care a debutat în 2019. Pentru prima dată, cursele finale din BMW SIM Cups au avut loc pe cele trei platforme majore de simulare, iRacing, rFactor 2 şi Assetto. Corsa Competizione. Titlurile au revenit lui Joshua Rogers (Australia, BMW SIM GT Cup, iRacing), Erhan Jajovski (Macedonia, BMW SIM M2 CS Racing Cup, rFactor 2) şi Nils Naujoks (Germania, BMW SIM Time Attack, Assetto Corsa Competizione). Un fond total de premii de aproape 90.000 de euro a fost pus în joc în weekend, însă accentul celor două zile s-a concentrat şi pe sezonul BMW SIM Racing 2022 şi pe câteva inovaţii tehnologice fascinante - inclusiv o platformă de mişcare complet nouă în colaborare cu D- BOX şi RaceX, precum şi un volan entry-level conceput cu Fanatec.

"De două ori este o repetiţie, de trei ori este o tradiţie", a spus Pia Schörner, directorul departamentului de jocuri şi sponsorizare al BMW Group. "Este exact ceea ce ne-am dorit să realizăm când am început să ne implicăm în comunitatea de sim racing şi Esports. Dorim să fim un partener de încredere şi pe termen lung - şi asta suntem. Evenimente precum BMW SIM Live reprezintă un element-cheie în acest sens. Felicitări tuturor câştigătorilor finalei BMW SIM Cup!"

FINALELE BMW SIM CUP

Sâmbătă, seara de deschidere a BMW SIM Live a fost rezervată finalelor BMW SIM Time Attack pe Assetto Corsa Competizione şi BMW SIM M2 CS Racing Cup pe rFactor 2. Ambele curse au însemnat confruntări între cei 12 piloţi care se calificaseră pentru finală pe parcursul sezonului. Duminică seara, elita curselor sim şi-a încoronat campionul în BMW SIM GT Cup pe platforma iRacing. 23 de piloţi s-au luptat pentru victorie în două curse - mai întâi cu BMW M8 GTE virtual şi apoi cu BMW M4 GT3. Trofeele pentru toţi cei trei campioni BMW SIM Cup au fost proiectate de BMW Group Designworks şi sunt realizate din materiale durabile, în conformitate cu abordarea "designului circular". La BMW Group, acest lucru se bazează pe cele patru principii: RE:THINK, RE:DUCE, RE:USE şi RE:CYCLE.

BMW SIM Time Attack

Nils Naujoks a fost câştigător după 20 de minute de cursă în BMW M4 GT4 pe circuitul digital Silverstone, fiind recompensat cu un premiu de 8.000 de euro. Locul al doilea şi 4.000 de euro au revenit lui Daniel Savini (Italia), iar locul al treilea şi 2.000 de euro lui Tobias Pfeffer (Germania).

Nils Naujoks a declarat: "Aceasta a fost recompensa pentru toată munca grea din săptămâna în care am pregătit această cursă. Chiar mă simt ca acasă pe Assetto Corsa Competizione. Am fost puţin agitat în calificări şi, de asemenea, înainte de start, dar cursa în sine a decurs foarte bine".

BMW SIM M2 CS Racing Cup

13 rivali au concurat unul împotriva celuilalt în BMW M2 CS Racing pe circuitul virtual Spa-Francorchamps. Erhan Jajovski a fost câştigător după o luptă dramatică care a durat până la ultimul viraj. Cu această victorie, el şi-a apărat cu succes titlul de anul trecut şi şi-a asigurat un premiu de 6.000 de euro. Marcell Csincszik (Ungaria) a trebuit să se recunoască învins la limită, dar terminând pe locul al doilea a fost răsplătit cu un premiu de 3.000 de euro. Locul al treilea şi 1.500 de euro au revenit lui Jiri Toman (Cehia).

Erhan Jajovski a declarat: "De-a lungul sezonului între mine şi Marcell a fost o diferenţă foarte mică şi aşa a fost şi în această cursă finală. Am fost surprins că nu m-a atacat mai devreme în cursă, deoarece am fost întotdeauna foarte aproape unul de celălalt. Până la urmă am avut noroc, cred. Am apărat foarte bine trasa interioară în virajul final şi sunt foarte fericit de victoria mea".

BMW SIM GT Cup

Venit de pe locul al cincilea pe grilă după prima cursă a serii, cu BMW M8 GTE pe Sebring International Raceway, care a determinat poziţiile de start pentru cursa principală de pe varianta virtuală a Red Bull Ring, campionul en-titre Joshua Rogers a trecut vijelios cu BMW M4 GT3 prin pluton şi a obţinut atât victoria, cât şi 25.000 de dolari. Poziţia a doua i-a revenit coechipierului său de la Coanda Simsport, Charlie Collins (Marea Britanie), care a primit un cec de 15.000 de dolari pentru succesul său. Pilotul echipei Redline, Diogo Pinto (Portugalia), a terminat pe locul al treilea şi a câştigat 7.500 de dolari.

Joshua Rogers a declarat: "Eram foarte nervos înainte de cursă, mai ales că poziţia noastră de start nu era ideală. Pentru mine, să vin devreme la pit stop a avut sens, pentru a nu avea probleme şi pentru a obţine puţin aer curat după aceea. Acest undercut a funcţionat în cele din urmă. Am forţat mult până când am putut vedea că strategia mea dă roade, de îndată ce ceilalţi au efectuat pit stopurile. Apoi am câştigat mult mai multă încredere".

--

TEHNOLOGIA BMW SIM: PLATFORMĂ BMW HAPTIC ŞI VOLAN FANATEC CSL BMW

Marea inovaţie tehnologică pentru sezonul viitor este platforma haptică BMW, pe care BMW SIM Racing a dezvoltat-o în colaborare cu D-BOX şi RaceX. Cunoştinţele exclusive ale simulatorului de curse profesional de la BMW Motorsport sunt încorporate în platforma mobilă pentru sim riguri. Tehnologia BMW SIM cu motion cueing, în special, duce calitatea platformei haptice BMW la un nou nivel. "Motion cueing" (indicii de mişcare) este o traducere a valorilor dinamice de pilotaj care decurg din mediul de simulare în "indicii" - stimuli transformaţi care oferă pilotului, cât mai precis şi realist posibil, informaţii despre ceea ce face maşina virtuală în acel moment", a declarat Rudolf Dittrich, directorul BMW SIM Technology. "Pe scurt, cu cât indiciul de mişcare este mai bun, cu atât sim racerul simte mai realist mişcările platformei haptice. Acest lucru nu numai că îmbunătăţeşte considerabil experienţa de pilotaj - aşa-numita imersiune -, dar ajută şi la conduszl automobilului la limită şi la dezvoltarea mai precisă a configuraţiei maşinii."

Sébastien Mailhot, director executiv al D-BOX Technologies Inc., a declarat: "D-BOX se mândreşte cu crearea singurei experienţe de feedback haptic de înaltă fidelitate din lume, demnă de aprobarea oficială a FIA. Combinat cu atenţia de neegalat a BMW pentru detalii şi cunoştinţe, am reuşit să facem răspunsul şi mai exact, ceea ce ne-a permis să creăm cea mai precisă experienţă de sim racing, rivalizând cu ceea ce doar simulatoarele de multe milioane de dolari sunt capabile să facă astăzi".

Richard Schouteren, director executiv al SIM-LAB B.V., a adăugat: "Suntem mândri că BMW a ales cadrul nostru RaceX ca bază pentru această nouă platformă de mişcare. Parteneriatul nostru de lungă durată cu D-BOX, completat de software-ul profesional de simulare sport al BMW, face din aceasta o călătorie fără precedent pentru comunitatea e-racing".

Pe lângă platforma haptică BMW, BMW SIM Racing a fost implicată şi într-un alt proiect hardware. Împreună cu Fanatec, vine cu un volan entry-level de sim racing care oferă noilor veniţi în sport cea mai înaltă calitate posibilă la un preţ atractiv de 139,95 euro. Volanul se numeşte Fanatec CSL BMW şi este disponibil acum în magazinul online Fanatec. Acest produs atestă încă o dată principiul BMW SIM Racing nu numai de a sprijini şi promova sim racingul de nivel înalt, ci şi de a oferi oricărui pasionat de curse digitale oportunitatea de a experimenta această disciplină Esports.

--

ŞTIRI BMW SIM RACING

La fel ca la primele două evenimente, BMW Esports a folosit din nou BMW SIM Live pentru a-şi prezenta programul pentru sezonul următor, pentru a prezenta ştiri despre proiectul de sim racing BMW şi pentru a inspira cu inovaţii tehnologice.

Cupe, echipe şi maşini

În 2022, victoriile şi titlurile sunt din nou în joc în BMW SIM GT Cup şi BMW SIM Time Attack. Acum, BMW M4 GT3 este singura maşină din BMW SIM GT Cup pe iRacing. BMW SIM Time Attack pe Assetto Corsa Competizione oferă întreaga gamă de maşini virtuale BMW M Motorsport - de la BMW M2 CS Racing şi BMW M4 GT4 până la BMW M4 GT3. Nou în program este BMW SIM Trophy, în care piloţii din întreaga lume pot câştiga trofee în diferite maşini şi pe diferite platforme, care apoi este prezentat la BMW SIM Live 2022.

BMW Team Redline, BMW Team BS+COMPETITION şi BMW Team G2 Esports se vor alinia în 2022 ca echipe BMW SIM Racing la evenimentele majore pe diferite platforme.

BMW M4 GT3 virtual, care a avut un mare succes pe iRacing în 2021, va fi disponibil şi pe Assetto Corsa Competizione din 24 noiembrie şi în jocul mobil Real Racing 3 în 2022. Va exista o maşină complet nouă pe rFactor 2 în 2022, BMW Formula Pro. BMW este primul producător care a prezentat un concept iniţial pentru un design special de maşină pentru acest campionat virtual. Zonele libere ale maşinii BMW Formula Pro au fost proiectate de BMW Group Designworks. "În lumea virtuală, designerii au libertatea de a prezenta lucruri care până acum erau imposibile din punct de vedere fizic", a declarat Michael Scully, director auto global la BMW Group Designworks, descriind atractivitatea acestei sarcini.

Despre BMW Esports

BMW colaborează din 2020cu cinci dintre cele mai bune echipe din lume ca partener în jocul clasic League of Legends. Cloud 9, FNATIC, FunPlus Phoenix, G2 Esports şi T1 reprezintă culorile BMW în cele mai mari evenimente din industrie. Punctul culminant al primului sezon de colaborare din 2020 a fost Worlds, în care G2 esports şi FNATIC au ajuns în faza eliminatorie a finalei în lupta celor mai bune echipe din lume. G2 Esports a ajuns chiar în semifinale. Începând cu 2021, specialiştii Dota 2, OG Esports, sunt o nouă completare a formulei "United in Rivalry". Implicarea în Esports oferă BMW puncte de contact complet noi cu o comunitate dinamică, în creştere rapidă; făcând Esports un domeniu important de viitor pentru activităţile de marketing ale BMW. BMW are reprezentanţi proeminenţi în sim racing şi a integrat BMW SIM Racing în programul său de curse ca pilon de sine stătător. BMW SIM Cups atrag cei mai buni sim raceri din lume, care luptă pentru victorii, titluri şi premii atractive în bani în maşini de curse BMW virtuale. Echipele BMW SIM Racing au participat pentru prima dată în 2021. BS+COMPETITION, G2 Esports, Team GB şi Team Redline au reprezintat BMW pe diverse platforme de simulare.

Despre D-BOX

D-BOX creează şi redefineşte experienţe de divertisment realiste, captivante, mişcând corpul şi stârnind imaginaţia prin efecte: mişcare, vibraţie şi textură. D-BOX a colaborat cu unele dintre cele mai bune companii din lume pentru a oferi noi modalităţi de a îmbunătăţi poveştile grozave. Fie că este vorba de filme, jocuri video, muzică, relaxare, aplicaţii de realitate virtuală, divertisment tematic sau simulare profesională, D-BOX creează un sentiment de prezenţă care face viaţa să rezoneze ca niciodată. D-BOX Technologies Inc. (TSX: DBO) are sediul în Montreal, cu birouri în Los Angeles (SUA) şi Beijing (China). Pentru mai multe informaţii accesaţi D-BOX.com.

Despre SIM-LAB

SIM-LAB B.V. este un important producător de hardware de înaltă calitate legat de sim racing. Motivaţia SIM-LAB este de a îmbunătăţi experienţele de curse virtuale cu soluţii fără compromisuri care depăşesc limitele e-sports. Cu facilităţi interne de inginerie şi producţie, combinăm designul olandez cu măiestria de vârf. Cadrul RaceX este compus din tuburi de aluminiu cu diametrul de 50 mm, sudate între ele, formând un cadru extrem de rigid dintr-o singură bucată. Asamblarea cockpitului se face în câteva momente prin ataşarea panoului pentru volan şi a pedalierului. Datorită alegerii materialului, subcadrul din tuburi de aluminiu cântăreşte opt kilograme, ceea ce îl face platforma perfectă pentru soluţia de mişcare BMW.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

MINI CONCEPT ACEMAN.

Here you can see the world premiere of the MINI Concept Aceman.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare