Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Road Atlanta, Spartanburg, Sebring: BMW Junior Team a terminat turul SUA cu o cursă de 24 de ore cu BMW M4 GT3 – moment românesc în timpul vizitei internaţionale

Dan Harper, Max Hesse şi Neil Verhagen au încheiat al doilea an ca BMW Junior Team cu o călătorie prin SUA. +++ Program divers în timpul vizitei la Petit Le Mans, tur al uzinei BMW Group din Spartanburg, vizită acasă la Neil Verhagen şi apariţie în cursă cu noul BMW M4 GT3 la Sebring. La Spartanburg echipa a vizitat şi BMW Car Club of America Foundation şi au admirat alături de Jochen Neerpasch lucrarea Blue Hero, creată de Adrian Mitu. +++ BMW M4 GT3 face un debut de succes în SUA la Sebring, cu un test în condiţii de cursă - piloţii americani, inclusiv Bill Auberlen, impresionaţi de noul avanpost GT al BMW Motorsport. +++ Echipa de dezvoltare predă BMW M4 GT3 echipelor BMW M Motorsport din America de Nord.

Adrian Mitu
·
BMW M Motorsport
·
GT Racing
·
Motorsport Juniors
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, 896,6 KB)
  
Photos(46x, 237,51 MB)

Bucureşti/Sebring. BMW M Motorsport şi BMW Junior Team au încheiat două săptămâni pline de evenimente în America de Nord cu cursa de 24 de ore de la Sebring (SUA). Dan Harper (Marea Britanie), Max Hesse (Germania) şi Neil Verhagen (SUA) au început cu o vizită la BMW Team RLL la Petit Le Mans, Road Atlanta (SUA). A urmat un tur al uzinei BMW Group din Spartanburg (SUA), o vizită acasă la familia lui Verhagen, iar apoi cursa de test cu noul BMW M4 GT3 pe Sebring International Raceway, unde Hesse şi Verhagen au concurat alături de piloţii americani Bill Auberlen, Robby Foley şi James Clay. Cursa din Seria Creventic 24H a servit drept test final pentru noua maşină pe unul dintre cele mai dure circuite din lume. BMW M Motorsport a folosit weekendul şi pentru a preda noul BMW M4 GT3 de la echipa de teste de la BMW Team RMG către echipelor nord-americane.

 

BMW Junior Team în turneu

Pentru Harper, Hesse şi Verhagen, călătoria în SUA a început cu finala sezonului din IMSA WeatherTech SportsCar Championship, unde au însoţit piloţii oficiali BMW şi BMW Team RLL pe parcursul weekendululi, au participat la întâlniri importante şi au experimentat îndeaproape procesele într-un program BMW M Motorsport. "Am învăţat foarte multe în colaborarea cu BMW Team RLL şi piloţii oficiali BMW", a spus Hesse. "În plus, a fost plăcut să fiu implicat în cursa de rămas bun pentru BMW M8 GTE şi să încerc atmosfera de la Road Atlanta."

 

Aceasta a fost urmată de o excursie la cea mai mare uzină BMW Group din lume, la Spartanburg, unde BMW Junior Team a obţinut informaţii importante despre producţia modelelor BMW X. "Deoarece reprezentăm BMW ca piloţi, a fost grozav pentru noi să vedem cum funcţionează producţia în cea mai mare fabrică din lume, la Spartanburg", a spus Verhagen. "Este uriaşă şi am văzut doar o mică parte din ea. Sperăm că vom reveni cândva şi vom descoperi şi alte zone. A fost cu adevărat fascinant."

 

Harper, Hesse şi Verhagen, împreună cu mentorul lor Jochen Neerpasch, care a însoţit BMW Junior Team pe toată durata călătoriei, au vizitat apoi Fundaţia BMW Car Club of America, care deţine o expoziţie fascinantă de automobile BMW şi alte obiecte de colecţie BMW. Cei trei juniori au descoperit şi lucrarea de artă Blue Hero, realizată de artistul român Adrian Mitu şi dedicată carierei lui Jochen Neerpasch în motorsport. Lucrearea a fost lansată în România în anul 2018 şi acum se regăseşte în colecţia BMW Car Club of America Foundation alături de o serie de lucrări extinse ale lui Adrian. Seara, grupul a petrecut la grătar cu familia lui Verhagen, care locuieşte în Mooresville (SUA), lângă Spartanburg.

 

Pentru Neerpasch şi juniori, călătoria în SUA a marcat sfârşitul a doi ani de colaborare. "Până acum, băieţii au depăşit aşteptările pe care le aveam de la ei la început, care oricum erau destul de mari", a spus Neerpasch. "Tot ceea ce le lipseşte este experienţa. Ei stabilesc deja timpi pe tur ca cei ai piloţilor de top. Au nevoie de mai multe participări în curse şi sunt sigur că le vor primi în sezonul viitor."

 

Harper a fost, de asemenea, pozitiv în evaluarea timpului petrecut până acum ca junior BMW: "Am parcurs un drum lung de la prima cursă NLS acum aproape doi ani. Este incredibil cât de multe am învăţat în acea perioadă - atât ca piloţi de curse, cât şi ca oameni. Antrenamentul nostru este greu, dar dă roade. Cred că rezultatele noastre cu BMW M6 GT3 din acest sezon au dovedit acest lucru."

 

Test în condiţii de cursă pentru BMW M4 GT3 la Sebring

Weekendul trecut a fost doar despre BMW M4 GT3 - nu numai pentru BMW Junior Team, ci şi pentru BMW M Motorsport. Cursa de 24 de ore de la Sebring a fost ultimul test de anduranţă pentru maşină, înainte de a porni în căutarea victoriilor şi a titlurilor din ianuarie 2022. Când va face acest lucru, va fi în mâinile echipelor private BMW M Motorsport, dintre care unele au sediul în America de Nord.

 

Din acest motiv, BMW M Motorsport a profitat de Sebring pentru a preda BMW M4 GT3 de la echipa de teste, BMW Team RMG, către echipele din SUA, care vor folosi maşina în sezonul viitor. Inginerii şi mecanicii de la BMW Teams RMG şi RLL au lucrat împreună pentru participarea la Sebring. Echipele Turner Motorsport şi BimmerWorld Racing au fost implicate şi ele prin piloţii Bill Auberlen, Robby Foley şi James Clay şi au câştigat o experienţă valoroasă cu noua maşină.

 

Învăţarea comună a început cu teste în timpul săptămânii şi a culminat odată cu cursa de 24 de ore pe unul dintre cele mai grele circuite din lume, cu nenumărate denivelări care au testat maşina. După două reparaţii, în urma coliziunilor, şi câteva probleme minore în timpul cursei, BMW M4 GT3 a trecut linia de sosire după 457 de tururi. Hesse şi Verhagen au fost cei doi juniori care au luat parte la cursă. Harper a fost implicat doar în teste, el fiind clasificat ca pilot Gold, categorie din care poate fi înscris doar unul per echipaj. Pilotul Gold pentru această cursă a fost Auberlen. "Circuitul este diferit de cele cu care suntem familiarizaţi în Europa", a spus Hesse, rezumând testul în condiţii de cursă. "Din păcate, au avut loc două incidente în cursă, care s-au soldat cu reparaţii lungi. În afară de asta, BMW M4 GT3 s-a descurcat foarte bine. Faptul că am concurat aici a reprezentat o experienţă valoroasă."

 

Piloţii americani au tras o concluzie pozitivă. "Prima impresie a BMW M4 GT3 este că arată fantastic", a spus Auberlen. "Apoi l-am condus şi pot spune că este mult mai bun la orice capitol decât BMW M6 GT3. Cu o cursă de 24 de ore la Sebring, am supus BMW M4 GT3 la cea mai grea încercare imaginabilă."

 

Foley a comentat: "O maşină fantastică. Poţi simţi imediat cei doi ani de dezvoltare care au fost investiţi în BMW M4 GT3. Sistemele din interior, cu care lucrează pilotul, reprezintă un mare pas înainte faţă de BMW M6 GT3. Maşina este foarte uşor de utilizat".

 

Acest lucru a fost susţinut de Clay, care a pilotat o maşină de curse GT3 pentru prima dată la Sebring: "Având în vedere că BMW M4 GT3 este mult mai rapid decât maşinile GT4 pe care le-am pilotat anterior, mi s-a părut foarte uşor să mă adaptez la maşină, deoarece maşina este foarte bine gândită şi uşor de manevrat. M-am putut concentra pe deplin asupra pilotajului".

 

BMW M4 GT3 va participa la prima sa cursă sub culorile echipelor BMW M Motorsport în ianuarie 2022, la cele 24 de ore din Dubai (Emiratele Arabe Unite). Aceasta va fi urmată de cursa de 24 de ore de la Daytona (SUA), la sfârşitul lunii. Programul detaliat de curse pentru echipa BMW Junior va fi anunţat la o dată ulterioară.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare