Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

MINI Electric Racing – povestea unui sezon complet în anul aniversar Mini Cooper

MINI Electric Racing, primul MINI electric de curse din lume, a încheiat primul sezon complet, adunând 14 curse şi cinci zile de teste pentru presă pe circuitul AMCKart. Proiectul a câştigat fani, un nume – "Racing MIMI" -, noi parteneri şi o echipă de oameni pasionați şi parteneri apropiaţi care au făcut posibilă o aventură extraordinară. Aceasta este povestea unui proiect unic de motorsport în anul aniversării a 60 de ani de Mini Cooper. Aventura în motorsport deschisă de John Cooper au transformat definitiv percepţia asupra mărcii britanice, iar acum povestea sportivităţii este dusă mai departe în format electric de un proiect românesc. Mai mult, MIMI intră în istorie ca una din primele maşini electrice de curse derivată de la o maşină de serie, cu modificări minime.

F56
·
MINI Electric Racing
·
#RacingMIMI
·
Vitesco Technologies
·
Automobile Bavaria
·
Michelin
·
BCR - George
·
Renovatio
·
Engage Engineering
·
MINI Electric
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Bucureşti. 2021 a însemnat pentru Racing MIMI un program plin de proiecte, cu participări în trei competiţii, cu o participare completă în Campionatul Naţional de Viteză în Coastă. De-a lungul sezonului, MIMI a primit o serie de îmbunătăţiri şi noi parteneri care au suţinut proiectul.

 

Într-un sezon complet cu 14 curse în diverse competiţii, din care 8 într-unul din cele mai importante campionate naţionale, dar şi cinci zile de teste de presă pe circuitul AMCKart, MIMI s-a comportat exemplar, fără să întâmpine nici o problemă tehnică. Singurele piese schimbate la maşină în această perioadă au fost un singur set de plăcuţe de frână şi acela unul de serie.

 

Sezonul a debutat cu prima etapă de viteză în coastă, la Cheile Grădiştei. Imediat, MIMI a arătat potenţialul primelor modificări importante pentru competiţie (suspensia KW, reducerea de masă şi structura rigidă a roll-cage). În condiţii meteo dificile, pe alocuri cu ninsoare, Dominic Marcu a reuşit să fie cu 5 secunde mai rapid faţă de testul cu maşina în configuraţie de serie făcut cu un an înainte. Performanţa a poziţionat echipajul pe locul 31 din 46 de participanţi în clasamentul Open. Etapă de etapă, Dominic a luat startul în campionat, acumulând experienţă în provocările aduse de pilotajul electric. Cea mai bună performanţă avea să vină la una din cele mai dificile etape din sezon, una din cele mai lungi şi mai tehnice, disputată încă o dată în condiţii meteo dificile – ploaie şi ceaţă. Aici, Dominic a îmbunătăţit permanent performanţa, urcare de urcare. Cu un timp cumulat de 7:56,388 în cele două manşe de concurs, a încheiat etapa de la Baia Mare pe locul 21 în clasamentul general. A fost o luptă deosebit de strânsă, la numai 0,458 secunde de o clasare în Top 20 şi 1,401 secunde de locul 19. Timpul l-a plasat pe Dominic pe un virtual loc 7 din 15 participanţi la clasa două roţi motorice (automobilul electric nu punctează încă la acest clasament).

 

De-a lungul sezonului, MINI a avut rivali electrici o singură etapă, ultima a sezonului, la Poiana Braşov. Atunci la start a revenit echipajul Kaufland Rally Team, pregătit de COX Motorsport, cu pilotul Sorin Ghişoi la comenzi. După ce în ultimii ani a fost veritabil pionier în motorsportul românesc, cu primul automobil electric aliniat la start – unul construit cu componente împrumutate de la mai multe modele -, Kaufland Rally Team a revenit în campionat tot cu un MINI Electric.

 

O altă competiţie importantă cu prezenţa MINI Electric Racing a fost Campionatul Naţional de Super Rally. Aici, MIMI a fost prezent de două ori. Etapa de la Mamaia a marcat încă o dată un moment istoric, cu participarea unui pilot tetraplegic la comenzile unui model electric. Curajul şi optimismul minunat al lui Ciprian Lupu au marcat cu adevărat întreaga echipă, iar de atunci MIMI poartă cu mare bucurie logoul Fundaţiei Motivation România pe parbriz. Aceasta este o organizaţie nonguvernamentală, nonprofit, creată în 1995 pentru a veni în sprijinul copiilor şi adulţilor cu dizabilităţi. La Târgu Mureş, MIMI l-a avut la comenzi în rol de deschizător chiar pe Norris Măgeanu, președintele Federaţiei Române de Automobilism Sportiv. "Agilitatea în viraje este fantastică, dacă poate să dezvolte puterea fără restricţii, maşina poate urca sus în campionat", avea să declare acesta după experienţă.

 

MIMI a avut şi trei participări în Campionatul Naţional de Super Slalom, o competiţie accesibilă, care permite accesul la start şi automobilelor de serie. Chiar şi în acest context, MIMI a confruntat o competiţie puternică, cu modele pregătite de curse de putere similară, dar masă semnificativ mai redusă sau modele electrice Tesla, cu putere cel puţin dublă. Aici Marian Andrei a obţinut cea mai bună clasare din sezon pentru MIMI într-un clasament general – cu locul al şaptelea din 38 de piloţi înscrişi la start şi cu performanţe similare cu modele cu putere chiar de 3 ori mai mare, demonstrând valoarea agilităţii modelului. Toţi piloţii invitaţi au obţinut performanţe bune şi clasări în partea superioară a clasamentului – Dragoş Craiovan, Cornel Şocariciu, Sebastian Toma, Horia Gheorghe, Mihai Alexandru Hash şi Dr. Josef Reiter, chiar directorul general BMW Group România.

 

MIMI a avut un prim start şi în competiţia "Women Rally", cu Levana Ognean la comenzile de pilot. Este un prim pas în noi colaborări pentru a deschide drumul pentru mai multe prezenţe feminine anul viitor.

 

Eroii Racing MIMI.

Racing MIMI este o poveste de pasiune a celor care s-au adunat în jurul proiectului şi îl susţin cu mult entuziasm – de la piloţi, până la parteneri şi susţinători cu multă pasiune. Le mulţumim tuturor – fără ei proiectul nu ar fi fost niciodată posibil!

 

De-a lungul sezonului, MIMI a primit o serie de îmbunătăţiri şi noi parteneri care au suţinut proiectul. Aceştia s-au alăturat Vitesco Technologies (cu Alina şi Vali), care a monitorizat comportamentul sistemului electric, Automobile Bavaria (cu Lucian şi Laurenţiu), care a asigurat servicii de pregătire a maşinii, Michelin (cu Alina şi Simona), care a oferit pneurile pentru diverse provocări, inclusiv Michelin Pilot Sport 4 pentru competiţiile de bază, BCR George (cu Alex şi Adrian), care a transformat MIMI într-o veritabilă galerie de artă pe roţi, prezentând şase lucrări pe acoperiş, într-un proiect coordonat de One Night Gallery, şi Hashtag Motorsport (cu Vlad), echipa de asistenţă pentru competiţiile importante.

 

Renovatio, cu implicarea Anyei, a devenit furnizorul de energie al proiectului începând cu etapa de coastă de la Râşnov, o provocare importantă în contextul în care consumul pe o urcare de coastă a fost de aproximativ 5 kWh. Astfel, pentru un weekend complet de coastă, consumul MIMI este de aproximativ 40-50 kWh pentru 8 urcări, în contextul în care capacitatea brută a bateriei este de 28,9 kWh. De-a lungul întregului an, MIMI a consumat aproximativ 750 kWh.

 

Ultimul partener important, care a început să se implice în proiect în noiembrie, este Engage Engineering, un preparator de automobile de competiţie coordonat de un inginer de curse cu mare experienţă în România, Horia Platona. Maşinile pregătite de Horia au obţinut în ultimii ani mai multe titluri în Campionatul Naţional de Viteză în Coastă, Campionatul Naţional de Anduranţă pe Circuit sau Campionatul Naţional Rally Raid. Costin Păunescu, unul din mecanicii Engage Engineering. în colaborare cu Vlad, expertul tehnic BMW Group România, va lucra în perioada de iarnă la o serie de optimizări tehnice pentru MIMI, aceste urmând să fie prezentate la o dată ulterioară.

 

John Cooper, o aniversare de 60 de ani şi povestea numărului 37.

În cursele de viteză în coastă, MINI Electric Racing s-a aliniat la start cu numărul 37. Este o referință la trecutul sportiv al mărcii, afirmat de la începutul anilor '60 în raliuri, sub pregătirea legendarului John Cooper.

 

Acesta se orienta către Mini ca platformă sportivă, după ce în 1959 și 1960 crea șasiul câștigător în Formula 1 și punea bazele monopostului modern, cu motor amplasat în spate. Modificările pe care le pregătea pentru modelele Mini aveau să fie cunoscute ca modelele Mini Cooper și ulterior Mini Cooper S. Prima victorie importantă avea să fie obținută în 1962 de Pat Moss, sora legendarului Stirling Moss, în Raliul Lalelelor (Olanda). Cele mai importante victorii Mini aveau să vină la Monte Carlo, în 1964, 1965 și 1967. Prima dintre acestea avea să fie asigurată de pilotul Patrick "Paddy" Hopkirk și navigatorul Henry Liddon. Numărul cu care concurau: 37.

 

Performanța a definit imaginea sportivă MINI pentru totdeauna. În ultimii ani, MINI s-a remarcat pe circuit, așa cum sunt campionatele monomarcă MINI Challenge, și, cel mai important, în Raliul Dakar, unde marca a obținut patru victorii consecutive (2012-2015) și a revenit cu alte două în 2020 şi 2021.

 

 

 

#RacingMIMI

Instagram: https://www.instagram.com/racingMIMI

Facebook: https://www.facebook.com/racingmimi

https://www.mini.ro/ro_RO/home/campaigns/mini-mimi.html

 

Despre MINI Electric Racing

Parteneri:

Vitesco Technologies – partener tehnologic.

Automobile Bavaria – partener de pregătire service.

Hashtag Motorsport – asistenţă service.

Michelin – Pneuri.

BCR – George – Pentru cea mai rapidă galerie de artă din lume.

Renovatio – Soluţii de încărcare oriunde în România.

MINI Electric Racing susţine Fundaţia Motivaion.

Engange Engineering – Pregătire de competiţie.

 

Despre MINI Cooper SE

Noul MINI Cooper SE, produs la uzina mărcii din Oxford (Marea Britanie), a debutat pe piaţă în luna martie 2020. Modelul este susţinut de o baterie cu o capacitate netă de 28,9 kWh şi asigură o autonomie de 235-270 km măsurată conform standardelor WLTP corelată la valori NEDC. Motorul electric oferă 135 kW/184 CP şi 270 Nm, asigurând o acceleraţie 0-100 km/h în numai 7,3 secunde.

 

Cu o masă la gol de 1.365 de kilograme, modelul cu propulsie pur electrică este mai greu cu doar 145 de kilograme faţă de MINI Cooper S (3 uşi) cu transmisie Steptronic. Bateria este integrată în podeaua noului model, astfel încât spaţiul interior şi pentru bagaje nu este afectat.

 

Cu un centru de greutate care este mai coborât cu cel puţin 30 de milimetri faţă de MINI Cooper S, distribuţia optimă a maselor ajută noul MINI Cooper SE să obţină un nivel de dinamică în viraje care este unic în segmentul automobilelor mici. Performanţele dinamice sunt susţinute şi de noul sistem ABR pentru controlul patinării roţilor faţă, care debutează astfel la marca MINI. Acest sistem de control al patinării, conceput special pentru livrarea spontană a puterii oferită de motoarele electrice, duce la calităţi superioare de condus în orice condiţii de drum. Pentru răspuns de până la trei ori mai rapid faţă de unul convenţional, o unitate de control specială, amplasată în zona punţii faţă, este dedicată funcţiilor ABR. Acest lucru optimizează perceptibil tracţiunea la demaraj şi stabilitatea la condus atât în modul de generare a energiei la frânare, cât şi la accelerare la ieşirea din virajele strânse.

 

Vitesco Technologies MINI Electric Racing "MIMI" #37

Modelul de bază: MINI Cooper SE

Motor electric sincron

Putere maximă: 135 kW/184 CP

Cuplu maxim: peste 270 Nm prin modificarea raportului de transmisie cu unul folosit pe BMW i3.

Putere maximă la recuperare: 50 kW

Baterie: Capacitate brută 32,6 kWh/ capacitate netă 28,9 kWh, 12 module în T integrate în podea, producător celule CATL.

 

Modificări (în acest moment):

eliminare scaune, capitonaje, airbaguri;

roll-cage produs de service omologat FRAS;

scaune sport Sparco FIA 2019;

centuri de siguranţă în 6 puncte cu FIA SPARCO (HANS), OMP Suport lateral scaun 380 mm;

jante 17" Team Dynamics Pro Race (folosite în MINI Challenge);

pneuri Michelin;

alte elemente de siguranţă: stingător de incendiu manual 2 kg RRS FIA;

stingător de incendiu AUTOMAT FIA;

suspensii KW Suspension dedicate MINI Cooper SE, V3, cu reglaj individual compresie şi detentă;

distanţiere de roată pentru mărire ecartament;
volan de competiţie Sparco;

raport de transmisie preluat de la BMW i3;

decuplare ABS, DTC (sistemul de control al tractiunii), funcţie de regenerare energie la ridicarea pedalei de acceleraţie.

 

 

Într-un sezon complet cu 14 curse în diverse competiţii, din care 8 într-unul din cele mai importante campionate naţionale, dar şi cinci zile de teste de presă pe circuitul AMCKart, MIMI s-a comportat exemplar, fără să întâmpine nici o problemă tehnică. Singurele piese schimbate la maşină în această perioadă au fost un singur set de plăcuţe de frână şi acela unul de serie.

 

Sezonul a debutat cu prima etapă de viteză în coastă, la Cheile Grădiştei. Imediat, MIMI a arătat potenţialul primelor modificări importante pentru competiţie (suspensia KW, reducerea de masă şi structura rigidă a roll-cage). În condiţii meteo dificile, pe alocuri cu ninsoare, Dominic Marcu a reuşit să fie cu 5 secunde mai rapid faţă de testul cu maşina în configuraţie de serie făcut cu un an înainte. Performanţa a poziţionat echipajul pe locul 31 din 46 de participanţi în clasamentul Open. Etapă de etapă, Dominic a luat startul în campionat, acumulând experienţă în provocările aduse de pilotajul electric. Cea mai bună performanţă avea să vină la una din cele mai dificile etape din sezon, una din cele mai lungi şi mai tehnice, disputată încă o dată în condiţii meteo dificile – ploaie şi ceaţă. Aici, Dominic a îmbunătăţit permanent performanţa, urcare de urcare. Cu un timp cumulat de 7:56,388 în cele două manşe de concurs, a încheiat etapa de la Baia Mare pe locul 21 în clasamentul general. A fost o luptă deosebit de strânsă, la numai 0,458 secunde de o clasare în Top 20 şi 1,401 secunde de locul 19. Timpul îl plasează pe Dominic pe un virtual loc 7 din 15 participanţi la clasa două roţi motorice (automobilul electric nu punctează încă la acest clasament).

 

De-a lungul sezonului, MINI a avut rivali electrici o singură etapă, ultima a sezonului, la Poiana Braşov. Atunci la start a revenit echipajul Kaufland Rally Team, pregătit de COX Motorsport, cu pilotul Sorin Ghişoi la comenzi. După ce în ultimii ani a fost veritabil pionier în motorsportul românesc, cu primul automobil electric aliniat la start – unul construit din combinate de la mai multe modele -, Kaufland Rally Team a revenit în campionat tot cu un MINI Electric.

 

O altă competiţie importantă a fost Campionatul Naţional de Super Rally. Aici, MIMI a fost prezent de două ori. Etapa de la Mamaia a marcat încă o dată un moment istoric – cu participarea unui pilot tetraplegic la comenzile unui model electric. Curajul şi optimismul minunat al lui Ciprian Lupu au marcat cu adevărat întreaga echipă, iar de atunci MIMI poartă cu mare bucurie logoul Fundaţiei Motivation România pe parbriz. Aceasta este o organizaţie nonguvernamentală, nonprofit, creată în 1995 pentru a veni în sprijinul copiilor şi adulţilor cu dizabilităţi. La Târgu Mureş l-a avut la comenzi în rol de deschizător chiar pe Norris Măgeanu, președintele Federaţiei Române de Automobilism Sportiv. "Agilitatea în viraje este fantastică, dacă poate să dezvolte puterea fără restricţii, maşina poate urca sus în campionat", avea să declare acesta după experienţă.

 

MIMI a avut şi trei participări în Campionatul Naţional de Super Slalom, o competiţie accesibilă, care permite accesul la start şi automobilelor de serie. Chiar şi în acest context, MIMI a confruntat o competiţie puternică, cu modele pregătite de curse de putere similară, dar masă semnificativ mai redusă sau modele electrice Tesla, cu putere cel puţin dublă. Aici, Marian Andrei a obţinut cea mai bună clasare din sezon pentru MIMI într-un clasament general – cu locul al şaptelea din 38 de piloţi înscrişi la start şi cu performanţe similare cu modele cu putere chiar de 3 ori mai mare, demonstrând valoarea agilităţii modelului. Toţi piloţii invitaţi au obţinut performanţe bune şi clasări în partea superioară a clasamentului – Dragoş Craiovan, Cornel Şocariciu, Sebastian Toma, Horia Gheorghe, Mihai Alexandru Hash şi Dr. Josef Reiter, chiar directorul general BMW Group România.

 

MIMI a avut un prim start şi în competiţia "Women Rally", cu Levana Ognean la comenzile de pilot. Este un prim pas în noi colaborări pentru a deschide drumul pentru mai multe prezenţe feminine anul viitor.

 

Eroii Racing MIMI.

Racing MIMI este o poveste de pasiune a celor care s-au adunat în jurul proiectului şi îl susţin cu mult entuziasm – de la piloţi, până la parteneri şi susţinători cu multă pasiune. Le mulţumim tuturor – fără ei proiectul nu ar fi fost niciodată posibil.

 

De-a lungul sezonului, MIMI a primit o serie de îmbunătăţiri şi noi parteneri care au suţinut proiectul. Aceştia s-au alăturat Vitesco Technologies (cu Alina şi Vali), care a monitorizat comportamentul sistemului electric, Automobile Bavaria (cu Lucian şi Laurenţiu), care a asigurat servicii de pregătire a maşinii, Michelin (cu Alina şi Simona), care a oferit pneurile pentru diverse provocări, inclusiv Michelin Pilot Sport 4 pentru competiţiile de bază, BCR George (cu Alex şi Adrian), care a transformat MIMI într-o veritabilă galerie de artă pe roţi, prezentând şase lucrări pe acoperiş, într-un proiect coordonat de One Night Gallery, şi Hashtag Motorsport, echipa de asistenţă pentru competiţiile importante.

 

Renovatio, cu implicarea Anyei, a devenit furnizorul de energie al proiectului începând cu etapa de coastă de la Râşnov, o provocare importantă în contextul în care consumul pe o urcare de coastă a fost de aproximativ 5 kWh. Astfel, pentru un weekend complet de coastă, consumul MIMI este de aproximativ 40-50 kWh pentru 8 urcări, în contextul în care capacitatea brută a bateriei este de 28,9 kWh. De-a lungul întregului an, MIMI a consumat aproximativ 750 kWh.

 

Ultimul partener important, care a îmceput să se implice în proiect în noiembrie, este Engage Engineering, un preparator de automobile de competiţie coordonat de un inginer de curse cu mare experienţă în România, Horia Platona. Maşinile pregătite de Horia au obţinut în ultimii ani mai multe titluri în Campionatul Naţional de Viteză în Coastă, Campionatul Naţional de Anduranţă pe Circuit sau Campionatul Naţional Rally Raid. Costin Păunescu, unul din mecanicii Engage Enineering. în colaborare cu Vlad, expertul tehnic BMW Group România, va lucra în perioada de iarnă la o serie de optimizări tehnice care vor fi prezentate ulterior.

 

John Cooper, o aniversare de 60 de ani şi povestea numărului 37.

În cursele de viteză în coastă, MINI Electric Racing s-a aliniat la start cu numărul 37. Este o referință la trecutul sportiv al mărcii, afirmat de la începutul anilor '60 în raliuri, sub pregătirea legendarului John Cooper.

 

Acesta se orienta către Mini ca platformă sportivă, după ce în 1959 și 1960 crea șasiul câștigător în Formula 1 și punea bazele monopostului modern, cu motor amplasat în spate. Modificările pe care le pregătea pentru modelele Mini aveau să fie cunoscute ca modelele Mini Cooper și ulterior Mini Cooper S. Prima victorie importantă avea să fie obținută în 1962 de Pat Moss, sora legendarului Stirling Moss, în Raliul Lalelelor (Olanda). Cele mai importante victorii Mini aveau să vină la Monte Carlo, în 1964, 1965 și 1967. Prima dintre acestea avea să fie asigurată de pilotul Patrick "Paddy" Hopkirk și navigatorul Henry Liddon. Numărul cu care concurau: 37.

 

Performanța a definit imaginea sportivă MINI pentru totdeauna. În ultimii ani, MINI s-a remarcat pe circuit, așa cum sunt campionatele monomarcă MINI Challenge, și, cel mai important, în Raliul Dakar, unde marca a obținut patru victorii consecutive (2012-2015) și a revenit cu alte două în 2020 şi 2021.

 

 

 

#RacingMIMI

Instagram: https://www.instagram.com/racingMIMI

Facebook: https://www.facebook.com/racingmimi

https://www.mini.ro/ro_RO/home/campaigns/mini-mimi.html

 

Despre MINI Electric Racing

Parteneri:

Vitesco Technologies – partener tehnologic.

Automobile Bavaria – partener de pregătire service.

Hashtag Motorsport – asistenţă service.

Michelin – Pneuri.

BCR – George – Pentru cea mai rapidă galerie de artă din lume.

Renovatio – Soluţii de încărcare oriunde în România.

MINI Electric Racing susţine Fundaţia Motivaion.

Engange Engineering – Pregătire de competiţie.

 

Despre MINI Cooper SE

Noul MINI Cooper SE, produs la uzina mărcii din Oxford (Marea Britanie), a debutat pe piaţă în luna martie 2020. Modelul este susţinut de o baterie cu o capacitate netă de 28,9 kWh şi asigură o autonomie de 235-270 km măsurată conform standardelor WLTP corelată la valori NEDC. Motorul electric oferă 135 kW/184 CP şi 270 Nm, asigurând o acceleraţie 0-100 km/h în numai 7,3 secunde.

 

Cu o masă la gol de 1.365 de kilograme, modelul cu propulsie pur electrică este mai greu cu doar 145 de kilograme faţă de MINI Cooper S (3 uşi) cu transmisie Steptronic. Bateria este integrată în podeaua noului model, astfel încât spaţiul interior şi pentru bagaje nu este afectat.

 

Cu un centru de greutate care este mai coborât cu cel puţin 30 de milimetri faţă de MINI Cooper S, distribuţia optimă a maselor ajută noul MINI Cooper SE să obţină un nivel de dinamică în viraje care este unic în segmentul automobilelor mici. Performanţele dinamice sunt susţinute şi de noul sistem ABR pentru controlul patinării roţilor faţă, care debutează astfel la marca MINI. Acest sistem de control al patinării, conceput special pentru livrarea spontană a puterii oferită de motoarele electrice, duce la calităţi superioare de condus în orice condiţii de drum. Pentru răspuns de până la trei ori mai rapid faţă de unul convenţional, o unitate de control specială, amplasată în zona punţii faţă, este dedicată funcţiilor ABR. Acest lucru optimizează perceptibil tracţiunea la demaraj şi stabilitatea la condus atât în modul de generare a energiei la frânare, cât şi la accelerare la ieşirea din virajele strânse.

 

Vitesco Technologies MINI Electric Racing "MIMI" #37

Modelul de bază: MINI Cooper SE

Motor electric sincron

Putere maximă: 135 kW/184 CP

Cuplu maxim: peste 270 Nm prin modificarea raportului de transmisie cu unul folosit pe BMW i3.

Putere maximă la recuperare: 50 kW

Baterie: Capacitate brută 32,6 kWh/ capacitate netă 28,9 kWh, 12 module în T integrate în podea, producător celule CATL.

 

Modificări (în acest moment):

eliminare scaune, capitonaje, airbaguri;

roll-cage produs de service omologat FRAS;

scaune sport Sparco FIA 2019;

centuri de siguranţă în 6 puncte cu FIA SPARCO (HANS), OMP Suport lateral scaun 380 mm;

jante 17" Team Dynamics Pro Race (folosite în MINI Challenge);

pneuri Michelin;

alte elemente de siguranţă: stingător de incendiu manual 2 kg RRS FIA;

stingător de incendiu AUTOMAT FIA;

suspensii KW Suspension dedicate MINI Cooper SE, V3, cu reglaj individual compresie şi detentă;

distanţiere de roată pentru mărire ecartament;
volan de competiţie Sparco;

raport de transmisie preluat de la BMW i3;

decuplare ABS, DTC (sistemul de control al tractiunii), funcţie de regenerare energie la ridicarea pedalei de acceleraţie.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

AUTO CHINA 2024.

Beijing. 24/25 April 2024.

Here you can see the Webcasts of the BMW Group Night and Press Conference at the Auto China 2024.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare