Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Investiţii noi în soluţii rapide de printare rapidă 3D prin BMW i Ventures

BMW i Ventures conduce runda de finanţare iniţială a companiei de imprimare 3D Rapid Liquid Print

BMW i Ventures
·
Tehnologie
·
BMW i
·
Producţie, reciclare
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~118,01 KB)
  
Photos(1x, ~131 KB)

Related Links.

Bucureşti/Mountan View. BMW i Ventures a anunţat o investiţie principală în runda de finanţare iniţială a Rapid Liquid Print (RLP), care foloseşte beneficiile imprimării 3D la elastomeri printr-o tehnologie revoluţionară de imprimare cu gel care utilizează materiale standard în industrie, cum ar fi cauciuc moale, silicon şi spume, pentru a produce fără reutilare sau postprocesare produse moi, flexibile. De asemenea, MassMutual participă la rundă prin Fondul MM Catalyst (MMCF).

 

RLP are o licenţă exclusivă de la MIT pentru tehnologia dezvoltată iniţial în Laboratorul de Autoasamblare al MIT. Echipa a perfecţionat un nou proces de imprimare în care un obiect lichid este "desenat" în 3D într-o suspensie de gel. Obiectul se întăreşte în timpul imprimării şi apoi este gata de utilizare cu o postprocesare minimă. În câteva minute, RLP produce obiecte la scară mare din materiale de înaltă calitate, cum ar fi cauciuc, spume şi materiale plastice. Imprimarea 3D tradiţională este restricţionată de viteze mici, volume limitate de construcţie şi calitate slabă a materialului, ceea ce o face nefiabilă ca proces de producţie obişnuit. RLP schimbă regulile jocului prin posibilitate de a crea produse la scară largă, elastomerice, etanşe la aer şi de înaltă calitate în câteva minute.

 

"Tehnologia revoluţionară a RLP transformă spaţiul de imprimare 3D, permiţând imprimarea rapidă a structurilor elastomerice de orice dimensiune şi complexitate", a declarat Marcus Behrendt, partener şi director executiv la BMW i Ventures. "Cu sprijinul BMW i Ventures, echipa RLP poate continua să-şi demonstreze angajamentul de a crea produse elastomerice de înaltă calitate, la preţ redus."

 

Echipa experimentată a RLP include fondatorul şi directorul executiv Schendy Kernizan, care anterior a condus şi a gestionat cercetători şi studenţi la Laboratorul de Autoasamblare al MIT pentru a livra proiecte pentru Google, BMW şi Steelcase. În plus, cofondatorul şi directorul tehnic executiv Bjørn Sparrman a gestionat operaţiunile tehnice la Laboratorul de Autoasamblare MIT şi, de la începutul tehnologiei de imprimare 3D a RLP, a condus misiunea de dezvoltare a acesteia. Celor doi li se alătură cofondatorii suplimentari Skylar Tibbits şi Jared Laucks - ambii directori la Laboratorul de Autoasamblare al MIT.

 

"Am petrecut ani perfecţionând tehnologia noastră şi construind un produs care rezolvă dificultăţile cu care se confruntă industria imprimării 3D. RLP elimină limitele de design, poate imprima obiecte la scară largă şi mai multe simultan şi este mai rapidă decât orice altă soluţie de pe piaţă", a declarat Kernizan. "Cu această finanţare de la BMW i Ventures şi MM Catalyst Fund ne vom accelera capacitatea de a oferi o mare varietate de soluţii pe o piaţă mai largă."

 

"MMCF a fost atras de tehnologia unică Rapid Liquid Print, procesul de producţie extrem de adaptabil şi echipa de conducere impresionantă", a declarat Liz Roberts, director MassMutual pentru investiţii de impact. "Suntem încântaţi să sprijinim RLP alături de BMW i Ventures, deoarece RLP revoluţionează procesul de imprimare 3D şi continuă să crească şi să-şi ofere capacităţile inovatoare unor clienţi noi."

 

RLP va folosi noile fonduri pentru a-şi dezvolta soluţiile de imprimare 3D pentru a se extinde la clienţii existenţi şi la noi clienţi cu aplicaţii şi materiale suplimentare.

 

Despre BMW i Ventures

BMW i Ventures este fondul de investiţii al BMW, care investeşte cu succes bani şi resurse în companii start-up din domeniile transportului, producţiei, lanţului de aprovizionare şi dezvoltării durabile. Fondul a făcut numeroase investiţii de succes de-a lungul anilor în companii precum CelLink, Chargepoint, Urgent.ly, Proterra, PureCycle, Solid Power, Tekion, Turntide, Xometry şi multe altele. BMW i Ventures investeşte în toate etapele, de la bază până la companii în creştere, cu accent pe Series A/B.

 

Despre RLP

Rapid Liquid Print (RLP) oferă o nouă clasă de imprimante 3D pentru elastomeri, care realizează produse la scară mare, de înaltă rezoluţie, moi şi extensibile în câteva minute, cu materiale industriale de cea mai înaltă calitate. Echipa, cu experienţă în producţia aditivă, tehnici noi de fabricaţie şi dezvoltarea de maşini de producţie inovatoare, lucrează direct cu companii din întreaga lume, ce sunt lideri în industrie, în aplicaţii inclusiv componente auto, aviaţie, mobilier, bunuri de uz casnic şi dispozitive medicale.

 

Despre MMCF

MM Catalyst Fund LLC (MMCF) este un angajament de investiţii de 50 de milioane de dolari din partea Massachusetts Mutual Life Insurance Company (MassMutual) alocat afacerilor din Massachusetts. Fondul este împărţit în mod egal între două obiective: o parte de creştere comunitară, de 25 de milioane de dolari, pentru a viza investiţiile de capital şi datorii în afaceri deţinute, fondate sau gestionate de afroamericani în Massachusetts; şi o parte de tehnologie, de 25 de milioane de dolari, pentru a viza investiţiile de capital în companii de tehnologie din Massachusetts, cu sediul în afara Bostonului. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi https://www.massmutual.com/catalyst.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. 11 May 2022

Here you can watch the webcast of the public part of the 102 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare