Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

RE:DESIGN iX – BMW iX transformat prin artă

BMW Slovenia a oferit tinerilor aritşti oportunitatea de a de a se exprima folosind BMW iX drept “pânză”.

i20
·
BMW iX
·
BMW i
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~729,36 KB)
  
Photos(66x, ~220,73 MB)

Bucureşti/Ljubljana. La cea de-a 50-a aniversare a implicării artistice a BMW Group, BMW Slovenia a oferit tinerilor artişti oportunitatea de a interpreta artistic exteriorul BMW iX, un model durabil şi avansat din punct de vedere tehnologic. Cea mai bună interpretare a conexiunii dintre dezvoltare durabilă, artă şi mobilitate a fost realizată de Urban Klinkon, masterand la Academia de Arte Frumoase şi Design. Prezentarea BMW iX cu viziunea sa de deghizare artistică a avut loc la evenimentul de închidere de la Cukrarna.

 

BMW Group este activ în multe domenii culturale. Cu respect reciproc şi curiozitate, BMW leagă oamenii prin culturi din întreaga lume - atât fizic, cât şi virtual. La aniversarea a 50 de ani de la integrarea BMW Group cu arta la scară globală, BMW Slovenia a anunţat, în decembrie 2021, un concurs pentru artiştii cu vârsta de până la 35 de ani pentru a dezvolta o viziune artistică a dezvoltării durabile şi a mobilităţii, care va fi aplicată pe exteriorul modelului electric BMW iX. Inspiraţia pentru creaţie a fost împărtăşită şi de membrii juriului, inclusiv Domagoj Dukec, directorul BMW Design, care a subliniat: "Combinarea artei şi a tehnologiei sunt două componente unice care pot crea o experienţă interesantă şi incitantă".

 

Interpretarea artistică a BMW iX a fost realizată de 17 artişti. Cele mai bune soluţii creative au fost căutate de un juriu de experţi format din Domagoj Dukec, directorul BMW Design, Alenka Gregorič, curator de artă contemporană şi director artistic al Cukrarna şi Galerija Tobačna, Miran Mohar, artist de renume internaţional, membru IRWIN şi prodecan al Academiei de Arte Vizuale şi Design AVA, Kristina Rutar, artist şi profesor adjunct la ALUO, şi Maša Gala, artist vizual, pictor academic şi membru KD 3kolektiv.

 

Cea mai bună idee pentru exteriorul automobilului a fost prezentată de Urban Klinkon, masterand la Academia de Arte Frumoase şi Design din Ljubljana, cu lucrarea Sketch. Tânărul artist a adoptat o abordare foarte fresh pentru a proiecta opera de artă pentru competiţie. El a creat un model dinamic care foloseşte culori primare, puternice, aplicate sub forma unor linii trasate cu multă energie.

 

Urban Klinkon, autorul viziunii artistice câştigătoare a BMW iX, a declarat: "Să lucrez cu un brand global precum BMW este o oportunitate extraordinară de care am profitat cu entuziasm. Înţeleg dezvoltarea durabilă ca o tendinţă de a menţine eternitatea, precum şi natura, viaţa şi lumea din jurul nostru, unde fiecare pas, acţiune, chiar şi mişcare în expresia artistică contează. Prin urmare. m-am întors la elementele de bază şi am vrut să le fac mai semnificative. Am pornit de la trei culori de bază - galben, roşu şi albastru - şi o idee artistică de bază - o linie, care a căpătat mai mult sens şi viaţă nouă cu fiecare mişcare ulterioară. Aşadar, am combinat un automobil high-tech care permite o mobilitate durabilă, nu numai pentru conducătorul său, ci şi pentru mine ca artist căruia i s-a oferit ocazia să se exprime. Am numit interpretarea mea artistică o Schiţă, deoarece reprezintă începutul unei călătorii extraordinare şi viziunea mea despre împletirea artei, tehnologiei şi dezvoltării durabile. Sunt extrem de încântat că propunerea mea a fost învingătoare. Sunt sigur că acest succes îmi va deschide o nouă uşă în călătoria mea artistică şi aştept cu nerăbdare noi oportunităţi".

 

Pe lângă propunerea câştigătoare, BMW Slovenia a premiat şi artiştii de pe locurile al doilea şi al treilea. Locul al doilea i-a revenit ideii prezentate de Monika Slemc, cu un master în pictură. Tânărul artist s-a inspirat din natură, peisajul ei şi dezvoltarea durabilă a acesteia. Opera de artă creată pe tema competiţiei este o imagine manipulată, o grafică digitală care provine din imaginea fotografică reală a peisajului prin care circulă automobilul. Imaginea a fost manipulată de autor într-o imagine abstractă care asociază şi conectează temele de viteză, mobilitate, mişcare, dezvoltare şi sustenabilitate. Pentru a-şi stimula în continuare creaţia artistică, autorul a primit un premiu în valoare de 500 de euro.

 

Juriul de specialitate a acordat locul al treilea lui Bor Jarh, un designer industrial. Întreaga compoziţie provine din cadrul mai larg al mediului natural şi se bazează pe materiale ecologice. Combină ideile unei economii circulare şi importanţa dezvoltării durabile a întregului lanţ de valori. Opera de artă din prima fază a abordării designului este o animaţie care urmăreşte bine subiectele apelului şi conectează iniţial arta şi progresul tehnologic. Artistul clasat pe locul al treilea a primit şi un premiu în valoare de 500 de euro.

 

Directorul BMW Design, Domagoj Dukec, a fost şi el impresionat de ideile pregătite foarte bine: "BMW iX împleteşte perfect arta şi tehnologia. Le-am propus tinerilor artişti o provocare solicitantă de a împărtăşi interpretările lor asupra interacţiunii acestor două subiecte. Proiectele prezentate nu numai că au subliniat caracterul puternic al BMW iX, ci au convins şi prin creativitate unică".

 

Ideea câştigătoare a competiţiei Re:design a fost prezentată la evenimentul de închidere de la Cukrarna, în Ljubljana. La masa rotundă, membrii juriului Domagoj Dukec, Miran Mohar, Kristina Rutar, Maša Gala şi Alenka Gregorič au rezumat importanţa împletirii artei, dezvoltării durabile şi tehnologiei şi de a oferi oportunităţi tinerilor artişti. Automobilul, care prin aspectul său subliniază importanţa dezvoltării durabile, poate fi văzut pe drumurile din Slovenia în zilele următoare. Re:design iX va fi disponibil la reprezentanţele BMW şi la diferite evenimente în lunile următoare.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. 11 May 2022

Here you can watch the webcast of the public part of the 102 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare