Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

BMW Group şi Mercedes-Benz Mobility intenţionează să vândă joint-venture-ul de car-sharing SHARE NOW către Stellantis

Doi piloni puternici: BMW Group şi Mercedes-Benz Mobility dezvoltă în continuare joint-venture-urile de mobilitate într-o manieră ţintită. +++ Consolidarea mobilităţii multiple: FREE NOW, ca aplicaţie principală de mobilitate multiplă în Europa, va continua să crească. +++ Joint-venture-ul pentru servicii de încărcare electrică, CHARGE NOW, plănuieşte noi cooperări. +++ Joint-venture-urile de mobilitate au avut cu 30% mai multe tranzacţii în primul trimestru al anului 2022 comparativ cu acelaşi trimestru al anului precedent.

SHARE NOW
·
Cifre şi informaţii corporate
·
Corporativ
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, 173,03 KB)
  
Photos(2x, 2,88 MB)

Bucureşti/Stuttgart/München. Mercedes-Benz Mobility şi BMW Group intenţionează să vândă joint-venture-ul SHARE NOW către Stellantis. Recent, cele trei companii au semnat un acord în acest sens şi au convenit să nu dezvăluie detaliile tranzacţiei. De asemenea, aceasta este supusă aprobării de către autorităţile antitrust relevante.

 

Vânzarea filialei de car-sharing contribuie la realinierea societăţilor joint-venture-urilor de mobilitate: în viitor, acţionarii intenţionează să se concentreze pe două domenii centrale de afaceri cu potenţial ridicat de creştere: mobilitatea digitală multiplă (FREE NOW) şi serviciile digitale legate de încărcarea automobilelor electrice (CHARGE NOW).

 

Gero Götzenberger, director de strategie şi investiţii la Mercedes-Benz Mobility: "Suntem mândri că am înfiinţat segmentul de car-sharing în sistem free-floating cu car2go. Deşi Mercedes-Benz se va concentra mai mult pe afacerea sa de bază în segmentul de lux, car-sharing va rămâne o parte importantă a mobilităţii urbane şi un element esenţial în oferta de mobilitate la FREE NOW. Cu FREE NOW şi CHARGE NOW, ne concentrăm pe două segmente de creştere care vor continua să ofere clienţilor noştri întreaga gamă de servicii de mobilitate în viitor şi sprijină extinderea mobilităţii electrice."

 

Rainer Feurer, director de investiţii corporate la BMW Group, adaugă: "Joint-venture-urile de mobilitate au fost pionieri în Europa - FREE NOW şi CHARGE NOW au avut mare succes în construirea unei platforme software pentru cât mai mulţi jucători în segmentele respective. Cu aplicaţiile FREE NOW şi CHARGE NOW, dorim să oferim clienţilor noştri o gamă completă şi largă de servicii digitale. Noua orientare ne permite să ne extindem activităţile mai rapid şi astfel să obţinem o creştere profitabilă în continuare în cel mai scurt timp posibil."

 

FREE NOW este un pionier al mobilităţii multimodale cu platforma sa digitală Mobility-as-a-Service - astăzi, compania oferă acces la aproape 180.000 de automobile în peste 150 de oraşe în aplicaţia FREE NOW prin intermediul reţelei sale de parteneri. Cu un singur clic, utilizatorii pot ajunge la cea mai mare selecţie de vehicule din Europa, de la scutere electrice la biciclete electrice, mopede electrice şi car sharing până la taxiuri şi automobile cu şofer. Astfel, FREE NOW îndeplineşte nevoia de a putea alege liber cea mai bună cale de a ajunge de la A la B cu o aplicaţie de mobilitate. Integrarea tot mai mare a transportului public şi implementarea unui buget de mobilitate anul trecut demonstrează perspectiva de creştere vizată a aplicaţiei de mobilitate multimodală.

 

În 2021, FREE NOW a înregistrat cifre puternice de creştere în sectorul multimodal - şi anume trotinete electrice, biciclete electrice, mopede electrice şi car-sharing - şi a reuşit aproape să tripleze numărul de tranzacţii faţă de anul precedent, în ciuda pandemiei. În acest an, FREE NOW îşi extinde şi mai mult oferta de mobilitate multiplă - şi în domeniul car-sharing: automobilele SIXT share, Miles şi SHARE NOW pot fi rezervate prin intermediul aplicaţiei. Un total de 10 parteneri de mobilitate noi vor fi integraţi pe platformă în 2022, creând noi opţiuni de mobilitate pentru utilizatorii actualii (56,8 milioane). În primul trimestru al anului 2022, tranzacţiile FREE NOW au crescut cu un total de 31,4% faţă de acelaşi trimestru al anului precedent, arătând o tendinţă de creştere puternică.

 

Digital Charging Solutions GmbH (DCS), care se află în spatele mărcii CHARGE NOW, reuneşte conducători de automobile electrice şi operatori de staţii de încărcare din 31 de ţări europene. Liderul de piaţă oferă servicii digitale ca soluţii white label (produse sau servicii care au fost concepute şi aprobate de o companie, astfel încât să poată fi vândute unui concern), de la acces vast la infrastructura de încărcare a peste 300.000 de puncte de încărcare din Europa până la facturarea completă. În prezent, DCS acoperă mai mult de 85% din serviciile de încărcare din Europa - mai mult decât orice alt furnizor. De asemenea, prin CHARGE NOW for Business, DCS oferă software-ul de vârf pentru gestionarea flotelor de maşini electrice. Compania beneficiază de cererea tot mai mare de mobilitate electrică. Intrarea bp ca al treilea acţionar în 2021 consolidează DCS pentru a valorifica pe deplin potenţialul de creştere suplimentară. Acordul de cooperare cu HERE, platforma pentru date şi tehnologie location based în primul trimestru al anului 2022, precum şi parteneriatul cu smart şi ABB-E-Mobility înainte de premiera smart #1 electric subliniază impulsul puternic a DCS.

 

În primele trei luni ale anului, joint-venture-urile de mobilitate şi-au dezvoltat constant produsele şi au implicat alţi parteneri. La 42,3 milioane, tranzacţiile au fost cu aproape 30% mai mari decât în trimestrul anterior (32,6 milioane).

 

Extinderea SHARE NOW în principalul furnizor de car-sharing din Europa

SHARE NOW a fost înfiinţată în 2019 de către pionierii serviciilor de car-sharing în sistem free-floating şi combină ADN-ul car2go, care a fost dezvoltat de fosta Daimler AG, şi DriveNow, oferta BMW Group. Împreună, ambii acţionari au transformat SHARE NOW în lider de piaţă în Europa şi l-au dezvoltat continuu, inclusiv noi oferte precum car-sharing pe termen lung.

 

Odată cu achiziţionarea SHARE NOW, filiala de mobilitate a Stellantis, Free2move, ar avea oportunitatea de a extinde suplimentar oferta de car-sharing în Europa şi, astfel, de a răspunde nevoilor diverse de mobilitate ale clienţilor săi.

 

 

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm contactaţi:

BMW Group România

Alexandru Şeremet

Tel.: +40-726-266-224

E-mail: alexandru.seremet@bmwgroup.com

 

 

BMW Group

Datorită celor patru mărci ale sale - BMW, MINI, Rolls-Royce şi BMW Motorrad -, BMW Group este liderul mondial al constructorilor premium de automobile şi motociclete şi oferă servicii financiare şi de mobilitate premium. Reţeaua de producţie a BMW Group cuprinde 31 de facilităţi de producţie şi asamblare în 15 ţări; compania are o reţea globală de vânzări în peste 140 de ţări. În 2021, BMW Group a vândut, la nivel mondial, peste 2,5 milioane de automobile şi peste 194.000 de motociclete. În anul fiscal 2021, profitul brut a fost de 16,1 miliarde de euro, iar veniturile au fost de 111,2 miliarde de euro. La 31 decembrie 2021, BMW Group dispunea de o forţă de muncă de 118.909 de angajaţi. Dintotdeauna, succesul BMW Group s-a bazat pe gândirea pe termen lung şi pe acţiunea responsabilă. Compania stabileşte traseul pentru viitor încă dintr-o fază incipientă şi în mod constant face ca dezvoltarea sustenabilă şi gestiunea eficientă a resurselor să fie o piesă centrală a direcţiei sale strategice, de la lanţul de aprovizionare, trecând prin producţie, până la finalul fazei de utilizare a tuturor produselor sale.

 

www.bmwgroup.com; www.bmw.ro

Facebook: http://www.facebook.com/BMW.Romania

Twitter: http://twitter.com/bmwromania

YouTube: http://www.youtube.com/bmwgroupromania

Instagram: http://www.instagram.com/bmwromania

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmwromania

Site de presă: press.bmwgroup.com/romania

 

Mercedes-Benz Mobility pe scurt

Cu aproximativ 10.000 de angajaţi, Mercedes-Benz Mobility AG este specializată în servicii financiare şi de mobilitate. Produsele variază de la finanţare, leasing, abonamente de automobile, închiriere şi management de flote până la servicii digitale de încărcare şi plăţi, precum şi servicii inovatoare de asigurare şi mobilitate. Mercedes-Benz Mobility este o divizie a Mercedes-Benz Group AG, care include şi producătorul de automobile Mercedes-Benz AG, unul dintre cei mai mari furnizori de automobile şi autoutilitare premium şi de lux. Mercedes-Benz Group AG este una dintre cele mai de succes companii de automobile din lume. În calitate de furnizor de servicii financiare, Mercedes-Benz Mobility sprijină vânzările mărcilor de automobile ale Mercedes-Benz Group în întreaga lume. În Germania, Mercedes-Benz Bank AG, ca parte a Mercedes-Benz Mobility AG, este una dintre principalele bănci de finanţare a automobilelor şi oferă flexibilitate financiară pentru aproximativ un milion de clienţi. Ofertele flexibile de mobilitate, cum ar fi abonamentul Mercedes-Benz Rent sau EQ, permit un acces simplu şi flexibil la mobilitate electrică, completând portofoliul de servicii. Prin filiala sa Athlon, Mercedes-Benz Mobility este prezentă în Europa în gestionarea operaţională de flote şi în leasingul de automobile şi este responsabilă pentru aproximativ 400.000 de automobile. În plus, investiţiile Mercedes-Benz Mobility pe piaţa serviciilor de mobilitate urbană: joint-venture-urile FREE NOW, REACH NOW, SHARE NOW şi CHARGE NOW combină soluţii pentru ride-hailing şi mobilitate multimodală, car-sharing şi încărcarea automobilelor electrice. În acelaşi timp, portofoliul include şi StarRides - un joint-venture pentru servicii de transport cu limuzine din China - şi participarea la serviciul de şofer Blacklane din Berlin. În 2021, Mercedes-Benz Mobility a finanţat sau a închiriat aproximativ fiecare al doilea automobil al Mercedes-Benz Group vândut în întreaga lume. Aceasta corespunde unui volum contractual de 133,7 miliarde de euro. Segmentul de afaceri a generat vânzări de 27,9 miliarde € în 2021 şi a atins EBIT ajustat de 3,4 miliarde €. Mercedes-Benz Mobility operează în 36 de ţări.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. 11 May 2022

Here you can watch the webcast of the public part of the 102 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare