Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

100 de ani de uzină BMW la München: "Această fabrică este originea noastră. Şi viitorul nostru"

Fabrica principală a BMW Group împlineşte 100 de ani. +++ Zipse: "Întotdeauna au existat oameni care au menţinut această locaţie în funcţiune". +++ Transformată cu succes în iFACTORY. +++ Cerere de anvergură pentru BMW i4. +++ Nedeljković: "Proporţia de automobile electrice fabricate la München va ajunge la 50% până în 2023."

Tehnologie
·
BMW Welt, Museum, fabrici
·
Fabrici
·
Istorie
·
Producţie, reciclare
·
Istorie corporate
·
Munich
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(2x, ~2,14 MB)
  
Photos(54x, ~622,54 MB)

Bucureşti/München. BMW Group sărbătoreşte cea de-a 100-a aniversare a fabricii sale din München. Compania îşi produce produsele sub numele de "Bayerische Motoren Werke" la locaţia din cartierul Milbertshofen din 1922. La un eveniment de marcare a aniversării, directorul executiv Oliver Zipse a subliniat cum: "Uzina noastră de acasă - chiar în inima metropolei care este München - a sfidat trecerea timpului. Pentru că întotdeauna au existat oameni care au ţinut această locaţie în funcţiune, întotdeauna cu instinctul potrivit vremurilor şi, mai ales, cu o viziune clară spre viitor". Primarul Dieter Reiter a vorbit despre un "angajament puternic faţă de München ca centru de afaceri”.

 

Totul a început cu motoare de avioane şi motociclete. Apoi, din 1952, uzina a început să producă automobile, care sunt renumite în întreaga lume, inclusiv emblematicul BMW 507, legende ale curselor precum BMW M3 şi, din 1975, cel mai de succes dintre toate modelele BMW: BMW Seria 3. "Rădăcinile noastre sunt la München. Această uzină este originea noastră. Şi viitorul nostru", a spus Milan Nedeljković, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG, responsabil pentru producţie: "Este o locaţie de producţie de înaltă tehnologie. Aproximativ 900 exemplare BMW de cea mai bună calitate părăsesc această fabrică în fiecare zi. Cinci modele diferite cu toate tipurile de propulsie. Acest lucru demonstrează flexibilitatea ridicată, dar şi amploarea vastă a experienţei şi aptitudinilor oamenilor care lucrează aici. Ei sunt forţa motoare din spatele a tot ceea ce se întâmplă aici".

 

În anul aniversării a 100 de ani, uzina din München demonstrează clar rolul principal pe care îl joacă în era mobilităţii electrice. Modelul electric BMW i4, de exemplu, reprezintă deja un sfert din volumul producţiei - şi este în creştere: "Cererea în rândul clienţilor noştri pentru noul BMW i4 este enormă - aşa că mărim producţia şi mai mult. Anul viitor, fiecare al doilea automobil care părăseşte fabrica din München va fi electric. Urmând planurile actuale, aceasta înseamnă mai mult de 100.000 de BMW i4 din inima oraşului München pentru clienţii din întreaga lume", a anunţat Oliver Zipse, iar Milan Nedeljković a adăugat: "Aceasta înseamnă că, până în 2023, uzina noastră principală va fi atins deja obiectivul global al BMW Group pentru 2030, şi anume să creştem proporţia noastră de automobile electrice la 50%".

 

"Introducerea BMW i4 a fost o performanţă impresionantă de integrare într-un sistem de producţie existent şi demonstrează capacitatea enormă de transformare a uzinei", a adăugat directorul fabricii, Peter Weber. "În mai puţin de cinci ani, am evoluat de la producţia doar de motoare termice la producţia de hibrizi şi i4 electric. Aceasta înseamnă că acum producem cinci modele diferite cu toate tipurile de propulsii diferite pe o singură linie de producţie. Acest lucru arată că această fabrică înţelege cu adevărat transformarea şi este întruchiparea schimbării şi flexibilităţii."

 

Împreună cu Centrul de Cercetare şi Inovaţie (FIZ) al BMW Group, uzina din München a servit întotdeauna ca un centru intern de excelenţă, răspândind cunoştinţele despre procese şi tehnologii, precum şi experienţa acumulată în 100 de ani de producţie de motoare şi automobile către alte fabrici din întreaga lume. Exemple ale acestei forţe inovatoare includ producerea primei serii a modelului electric MINI E, emblematicul BMW Z8 şi ediţia specială electrică a BMW 1602 pentru Jocurile Olimpice de vară din 1972. Ca să nu mai vorbim de Project i, care a culminat cu revoluţionarul BMW i3, a cărui dezvoltare a originat tot de la uzina din München.

 

Poziţia puternică a uzinei din München ca model al reţelei de producţie a BMW Group, acum şi în viitor, este demonstrată de transformarea sa într-o iFACTORY - planul general strategic conceput de BMW Group Production, care pune accent pe "agil", "verde" şi "digital". Nedeljković, membru al Consiliului de Administraţie, responsabil pentru producţie: "BMW iFACTORY reprezintă ceea ce ne propunem cu producţia noastră în viitor şi stabileşte noi standarde. Le implementăm la nivel global, în toate fabricile noastre - aici în München, precum şi în noua noastră fabrică din Debrecen (Ungaria)".

 

Structura fabricii din München este, de asemenea, în curs de transformare. Locul fostului atelier de vopsitorie este transformat într-o nouă unitate de construcţie a caroseriilor, iar din 2024, pe locul actualei fabrici de motoare, se va construi o unitate de asamblare complet nouă pentru a produce "Neue Klasse" electric. "Acest lucru va menţine uzina din München competitivă şi va asigura că rămâne un loc de producţie de perspectivă", a subliniat directorul fabricii, Peter Weber.

 

Primarul Dieter Reiter a subliniat faptul că uzina a continuat să evolueze în paralel cu zona urbană rezidenţială care o înconjoară şi a rămas un angajator valoros: "Uzina-mamă BMW din München a jucat un rol deosebit de important în povestea de succes a BMW, care se întinde pe mai mult de 100 de ani. A produs automobile de pionierat - precum Neue Klasse în anii 1960 şi Seria 3 - care au contribuit la succesul companiei", a spus Reiter la evenimentul aniversar. "Prin urmare, sunt cu atât mai încântat că BMW intenţionează să-şi dezvolte fabrica de acasă într-un mod inovator şi durabil, conform motto-ului său <<producţie urbană>>, ţinând cont de transformarea industriei către mobilitate electrică şi digitalizare. Acesta este un angajament puternic faţă de München ca locaţie de afaceri şi pentru asigurarea şi crearea de locuri de muncă în oraşul nostru pe termen lung. Aş dori să mulţumesc companiei pentru acest efort şi să transmit sincere felicitări pentru aniversarea a 100 de ani de la prima fabrică BMW", a adăugat Reiter.

 

Primarul a discutat, de asemenea, rezultatele concursului de arhitectură recent încheiat "BMW München - Urban Production", pe care compania l-a lansat în toamna anului 2021 în parteneriat cu capitala landului Bavaria, München. Obiectivul a fost de a valorifica locaţia unică a fabricii aproape de centrul oraşului. Aceasta va presupune ca întregul complex să fie clar mai accesibil şi mai deschis pentru vecinii săi.

 

Cele două birouri câştigătoare, OMA din Rotterdam şi 3XN din Copenhaga, au decis asupra unui efort comun pentru a-şi dezvolta în continuare designul, iar săptămâna trecută au prezentat acest concept unui juriu de mare calibru. Viziunea lor pentru viitorul producţiei la uzina BMW Group din München va fi folosită acum pentru a dezvolta un nou master plan.

 

Cu acest master plan, precum şi cu optimizările structurale deja în lucru, uzina din München se va concentra pe principiile BMW iFACTORY: AGILĂ. VERDE. DIGITALĂ. Împreună, aceste principii asigură că această locaţie specială - uzina principală, veche de un secol, a BMW Group - va avea flexibilitate maximă, procese excelente şi capacităţi de integrare remarcabile în următoarele decenii.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

BMW GROUP AT CES 2023.

Las Vegas. Here you can see the webcasts of the BMW Group Keynote at the CES 2023 and the Digital World Premiere of BMW i Vision Dee.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare