Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Fabrică conectată inteligent cu tehnologie 5G: logistica autonomă de la uzina BMW Group din Landshut calculează datele în cloud

Proiect de cercetare "Robot în cloud" între BMW Group şi Universitatea Tehnică din München. +++ Soluţie de logistică bazată pe cloud ca proiect-pilot la centrul de aprovizionare al uzinei BMW Group din Landshut. +++ Stivuitoarele autonome accesează cloud.

Tehnologie
·
Corporativ
·
BMW Welt, Museum, fabrici
·
Producţie, reciclare
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Bucureşti/Landshut. Autonom, conectat şi inteligent: ca parte a proiectului de cercetare "Robot în cloud" cu o durată de doi ani, în valoare de 1,2 milioane de euro şi finanţat de Ministerul Afacerilor Economice din Bavaria, BMW Group explorează modul în care vehiculele logistice autonome pot fi utilizate într-un cadru de producţie la uzina de componente din Landshut, în Bavaria Inferioară, în colaborare cu Universitatea Tehnică din München (TUM) şi cu sprijinul mai multor companii partenere. Ceea ce este unic în acest sens este că toate calculele complexe necesare pentru rulajele logistice autonome nu au loc în vehiculele în sine, ci într-un cloud special creat în acest scop.

 

Proiectul de cercetare a fost lansat în 2021 la iniţiativa echipei de dezvoltare tehnologică şi logistică a BMW Group. În urma lucrărilor teoretice preliminare şi a testelor iniţiale în condiţii de laborator din campusul TUM din Garching, testele pe teren sunt acum în curs la uzina BMW Group din Landshut. "Prin acest proiect-pilot, uzina BMW Group din Landshut stabileşte un nou punct de referinţă pentru fabrica inteligentă şi conectată. Digitalizarea tot mai mare a producţiei include şi fluxuri logistice", explică directorul uzinei, Dr. Stefan Kasperowski. "În spatele proiectului se află obiectivul unei producţii complet conectate, în care sistemele de transport autonome, roboţii logistici şi dispozitivele mobile comunică perfect între ele şi cu sistemul de control."

 

Concret, proiectul de cercetare "Robot în cloud" foloseşte stivuitoare autonome pentru încărcarea şi descărcarea camioanelor şi pentru gestionarea unui depozit de blocuri la centrul de aprovizionare al uzinei BMW Group din Landshut. "Camere integrate în stivuitoare servesc drept bază pentru calcularea curselor autonome. Acestea calculează simultan mişcările de condus şi determină coordonatele cu precizie milimetrică", explică Ludwig Huber, responsabil pentru integrare la uzina din Landshut. "Calculele sunt externalizate către un cloud de date de înaltă performanţă, folosind tehnologia 5G." Aceasta înseamnă că procesoarele complexe şi hardware-ul corespunzător nu mai trebuie să fie instalate în vehicule în sine. Controlul optim al stivuitoarelor prin cloud reduce timpii de nefuncţionare pentru vehiculele de logistică şi creşte performanţa şi eficienţa întregului sistem logistic.

 

Tehnologia wireless 5G joacă un rol-cheie în utilizarea soluţiei de logistică bazată pe cloud la centrul de aprovizionare al uzinei din Landshut. Noul standard de telecomunicaţii mobile permite transferul unor volume mari de date într-un timp foarte scurt. 5G permite conectivitate în timp real între utilaje şi echipamente. "5G, a cincea generaţie de comunicaţii mobile, este mai mult decât o simplă îmbunătăţire progresivă a standardelor existente. Pe lângă rate semnificativ mai mari de date, acesta permite şi ca miliarde de maşini să fie conectate şi să transmită date aproape în timp real. Proiectul «Robot în cloud» oferă o demonstraţie impresionantă a posibilelor aplicaţii 5G în contextul Industry 4.0", a declarat ministrul bavarez al afacerilor economice, Hubert Aiwanger.

 

Consorţiul de cercetare este format din alte trei companii bavareze, precum şi din reprezentanţi ai BMW Group: congiv GmbH din München instalează reţeaua 5G la uzina BMW Group din Landshut şi oferă soluţia cloud. KS Control GmbH din Mintraching, lângă Regensburg, furnizează stivuitoare autonome. Monitorizarea ştiinţifică a proiectului este asigurată de Universitatea Tehnică din München.

 

Uzina BMW Group din Landshut

În uzina BMW Group din Landshut, aproximativ 3.500 de angajaţi produc componente din metal uşor turnat pentru motor, şasiu şi caroserie, piese de exterior din plastic, componente de caroserie din plastic armat cu fibră de carbon (CFRP), piese pentru cockpit şi echipamente, sisteme de propulsie electrice, motoare speciale şi arbori de transmisie. Uzina din Landshut este cea mai mare fabrică de componente a BMW Group din lume şi livrează către toate fabricile de automobile şi motoare ale BMW Group din lumea întreagă - astfel pentru aproape fiecare model BMW, MINI şi Rolls-Royce, dar şi BMW Motorrad. Uzina BMW Group din Landshut înseamnă producţie de componente caracterizată prin digitalizare şi orientată către dezvoltare durabilă, precum şi utilizare responsabilă a resurselor.

 

Cu tehnologii orientate spre viitor, uzina BMW Group din Landshut joacă rolul unui motor de inovaţie în transformarea tehnologică a industriei auto şi a furnizorilor săi. În Centrul de Tehnologie şi Construcţii Uşoare (LuTZ), care este conectat direct la uzină, specialiştii dintr-o gamă largă de discipline promovează în mod activ dezvoltarea durabilă a viitoarelor modele de automobile. Ei sunt implicaţi încă dintr-o fază incipientă în procesele de dezvoltare a automobilelor noi. În regiunea Landshut şi Bavaria Inferioară, uzina BMW Group din Landshut este un angajator responsabil social, inovator şi atractiv. www.bmw-werk-landshut.de

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

AUTO CHINA 2024.

Beijing. 24./25. April 2024.

Here you can see the Webcasts of the BMW Group Night and Press Conference at the Auto China 2024.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare