Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Watkins Glen: penalizarea costă BMW M Team RLL prima victorie a sezonului - Podium pentru Turner Motorsport în clasa GTD

BMW M Team RLL a oferit o reprezentaţie impresionantă la "6 Hours of Watkins Glen" (SUA), a treia cursă de anduranţă din IMSA WeatherTech SportsCar Championship 2022 - cu toate acestea, #25 MOTUL BMW M4 GT3 avea să piardă victoria la masa verde.

BMW M Motorsport
·
IMSA Series
·
GT Racing
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~526,55 KB)
  
Photos(48x, ~195,4 MB)

Bucureşti/München. BMW M Team RLL a oferit o reprezentaţie impresionantă la "6 Hours of Watkins Glen" (SUA), a treia cursă de anduranţă din IMSA WeatherTech SportsCar Championship 2022 - cu toate acestea, #25 MOTUL BMW M4 GT3 avea să piardă victoria la masa verde. Piloţii oficiali BMW M Connor De Phillippi, John Edwards (ambii SUA) şi Augusto Farfus (Brazilia) au început cursa din pole position şi, după o fază finală plină de evenimente, au trecut primii linia de sosire în clasa GTD-PRO. Cu toate acestea, deoarece Edwards nu a reuşit să parcurgă timpul minim de pilotaj, din cauza întreruperii cursei, echipajul a fost deposedat de victorie. Turner Motorsport a încheiat pe locul al patrulea în clasa GTD, dar a fost promovat o poziţie - ultima a podiumului - ca urmare a unei penalităţi acordate câştigătorilor clasei.

Steagul roşu fluturat cu aproximativ 90 de minute înainte de finalul cursei, din cauza unei avertizări de furtună, avea să se dovedească fatal pentru BMW M Team RLL. În urma întreruperii, controlul cursei a stabilit că au mai rămas 35 de minute de cursă. Confruntat cu un sprint până la sosire, #25 MOTUL BMW M4 GT3 s-a aflat pe cea mai bună poziţie, în ciuda faptului că a fost pe locul al cincilea în clasa GTD-PRO, deoarece a reuşit să ajungă până la sosire fără a fi nevoie să intre la standuri pentru realimentare. Când toţi rivalii săi au fost forţaţi să treacă pe la boxe pentru "splash and dash" cu puţin timp înainte de sfârşitul cursei, Edwards a preluat conducerea şi a obţinut ceea ce credea că va fi prima victorie pentru echipă cu noua maşină. Cu toate acestea, a urmat dezamăgirea. După întrerupere, nu a mai rămas suficient timp pentru ca Edwards să acopere timpul minim de pilotaj de o oră şi 17 minute. Acest lucru a fost considerat o încălcare a regulilor, rezultând într-o penalizare care a făcut ca echipajul să fie retrogradat la coada plutonului GTD-PRO. Prin urmare, BMW M Team RLL a rămas nerecompensată pentru weekendul său impresionant, în care De Phillippi a asigurat pole position în calificările de sâmbătă.

Multe alte echipaje au avut aceleaşi probleme legate de timpul de pilotaj ca BMW M Team RLL, inclusiv câştigătorii clasei GTD. Printre cei care au beneficiat de penalizările adversarilor s-a numărat şi echipajul Turner Motorsport. Bill Auberlen, Robby Foley şi Michael Dinan (toţi SUA) au trecut linia de sosire pe locul al patrulea, cu #96 BMW M4 GT3, dar ulterior au sărbătorit pe podium după ce au primit locul al treilea. #1 BMW M4 GT3 al Paul Miller Racing a retrogradat pe locul al 11-lea în urma unei opriri târzii la boxe, ca urmare a unei coliziuni.

Sezonul IMSA continuă în acest weekend la Canadian Tire Motorsport Park.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

MINI CONCEPT ACEMAN.

Here you can see the world premiere of the MINI Concept Aceman.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare