Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

ROWE Racing atât de aproape de podium după un debut puternic la Spa pentru BMW M4 GT3

Aproximativ două ore şi doar puţin noroc au fost tot ceea ce a lipsit de la un debut, altfel perfect, pentru BMW M4 GT3 în cursa de 24 de ore de la Spa-Francorchamps (Belgia). Daunele anvelopelor la ambele maşini ROWE Racing au împiedicat un podium meritat după o performanţă superbă, fără greşeli. Debutantă la Spa, BMW Junior Team, cu Dan Harper (Marea Britanie), Max Hesse (Germania) şi Neil Verhagen (SUA), a obţinut un loc al cincilea remarcabil în clasamentul general.

BMW M Motorsport
·
GT Racing
·
24h Races
·
Customer Racing
·
Motorsport Juniors
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~656,65 KB)
  
Photos(46x, ~286 MB)

Bucureşti/Spa-Francorchamps. Aproximativ două ore şi doar puţin noroc au fost tot ceea ce a lipsit de la un debut, altfel perfect, pentru BMW M4 GT3 în cursa de 24 de ore de la Spa-Francorchamps (Belgia). Daunele anvelopelor la ambele maşini ROWE Racing au împiedicat un podium meritat după o performanţă superbă, fără greşeli. Debutantă la Spa, BMW Junior Team, cu Dan Harper (Marea Britanie), Max Hesse (Germania) şi Neil Verhagen (SUA), a obţinut un loc al cincilea remarcabil în clasamentul general. În maşina #98, Nick Catsburg (Olanda), Augusto Farfus (Brazilia) şi Nick Yelloly (Marea Britanie) s-au luptat pentru conducere practic toată cursa, înainte ca problemele cu anvelopele să le anuleze şansele cu aproximativ 120 de minute înainte de final. Cei trei au trecut linia pe locul al şaselea.

Pornite de pe locurile al 15-lea, respectiv al 20-lea ale grilei, ambele echipaje ROWE Racing şi-au croit drum treptat înainte, cu un pilotaj calm, consecvent şi fără erori. Câteva decizii tactice inteligente, cu opriri la boxe în timpul unei neutralizări complete cu steag galben, au adus #98 BMW M4 GT3 în lupta pentru conducere în primul sfert de cursă, iar Catsburg, Farfus şi Yelloly au reuşit să menţină această poziţie pe măsură ce cursa a progresat. Clasamentul intermediar după şase ore şi clasamentul de la jumătatea cursei au avut trioul în frunte. BMW Junior team a fost pe locul al doilea după 12 ore. Cu aproximativ două ore înainte de sosire, Yelloly era pe un locul secund sigur şi chiar s-a apropiat mult de modelul Mercedes lider, doar pentru a pierde timp semnificativ şi a retrograda din cauza deteriorării anvelopelor. Ultimul pilot, Catsburg, nu a reuşit să îmbunătăţească mai mult de locul al şaselea. Harper, pilotul final al BMW Junior Team, a trecut linia de sosire chiar înaintea lui. Deteriorarea anvelopelor îl costase secunde preţioase, care i-au răpit şansa de a termina pe locul al treilea. Cu toate acestea, BMW M4 GT3 a arătat o viteză convingătoare şi un nivel ridicat de fiabilitate. De asemenea, piloţii şi echipele au etalat performanţe impecabile.

În clasa Gold, Walkenhorst Motorsport s-a aflat ceva timp într-o poziţie bună cu #34 BMW M4 GT3 şi s-a luptat pentru un loc pe podium - cu toate acestea, pilotul oficial BMW M Jens Klingmann (Germania) şi Michael Dinan, Robby Foley şi Richard Heistand (toţi SUA) au fost nevoiţi să abandoneze duminică dimineaţa. #35 BMW M4 GT3, pilotat de directorul echipei, Henry Walkenhorst, Jörg Breuer, Theo Oeverhaus (toţi Germania) şi Don Yount (SUA), a terminat pe locul al doilea la categoria Bronze. Samantha Tan Racing şi-a marcat debutul cu locul al nouălea la categoria Silver pentru Samantha Tan, Nick Wittmer (ambii Canada), Harry Gottsacker (SUA) şi Maxime Oosten (Olanda).

Declaraţii după cursa de 24 de ore de la Spa-Francorchamps:

Andreas Roos (director BMW M Motorsport): "Deşi a fost un rezultat bun de cursă cu locurile al cincilea şi al şaselea pentru cele două BMW M4 GT3 înscrise de ROWE Racing, nu consider că este o reflectare reală a performanţei noastre. BMW M4 GT3 a fost foarte puternic aici şi am putut să luptăm pentru poziţia de lider pe toată durata cursei. Am fost pe primul loc după şase ore, iar după 12 ore am fost primele două poziţii. Piloţii nu au făcut nici o greşeală şi echipa a funcţionat perfect. Sunt foarte recunoscător tuturor pentru asta. Am arătat ce echipă grozavă avem - inclusiv maşina noastră. Toţi cei de la ROWE Racing şi BMW M Motorsport pot fi foarte mândri. Desigur, ne-am dori să încheiem o performanţă atât de grozavă pe parcursul a 24 de ore cu o clasare pe podium, ţinând un trofeu. Din păcate, două probleme cu anvelopele ne-au costat scump de data aceasta. A fost pur şi simplu ghinion. Să sperăm că norocul va fi de partea noastră data viitoare. Privind dincolo de bătălia pentru victoria generală, am fost încântat să văd echipele BMW M Motorsport Walkenhorst Motorsport şi Samantha Tan Racing în timp ce concurau. Ele au arătat că BMW M4 GT3 nu trebuie să fie în mâinile piloţilor pur profesionişti pentru a arăta bine. Exact asta ne-am propus când am dezvoltat această maşină."

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

MINI CONCEPT ACEMAN.

Here you can see the world premiere of the MINI Concept Aceman.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare