Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Întăriri de înaltă calitate pentru BMW M Motorsport: Team WRT va concura cu BMW M Hybrid V8 în WEC din 2024

Săptămâni cu noi aventuri pentru BMW M Motorsport. La doar câteva zile după decizia de a concura cu BMW M Hybrid V8 în Campionatul Mondial FIA de Anduranţă (WEC) începând cu sezonul 2024, a fost luată o decizie-cheie în ceea ce priveşte revenirea în legendara cursă de 24 de ore de la Le Mans (Franţa). Gruparea belgiană Team WRT se va pregăti intens să concureze cu maşinile anul viitor, înainte ca acestea să apară în cursele WEC.

BMW M Motorsport
·
LMDh
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~613,53 KB)
  
Photos(16x, ~279,22 MB)

Bucureşti/München. Săptămâni cu noi aventuri pentru BMW M Motorsport. La doar câteva zile după decizia de a concura cu BMW M Hybrid V8 în Campionatul Mondial FIA de Anduranţă (WEC) începând cu sezonul 2024, a fost luată o decizie-cheie în ceea ce priveşte revenirea în legendara cursă de 24 de ore de la Le Mans (Franţa). Gruparea belgiană Team WRT se va pregăti intens să concureze cu maşinile anul viitor, înainte ca acestea să apară în cursele WEC. Acest acord a fost încheiat între Franciscus van Meel (directorul executiv BMW M GmbH), Andreas Roos (directorul BMW M Motorsport), Vincent Vosse (directorul Team WRT) şi Pascal Weerts (directorul executiv Weerts Group).

"Este fantastic să vedem cum proiectul nostru LMDh a prins avânt în ultimele săptămâni", a spus Franciscus van Meel. "Mai întâi lansarea cu succes a BMW M Hybrid V8, urmată de decizia Consiliului de Administraţie de a aproba întoarcerea la WEC - iar acum acordul cu una dintre cele mai bune şi mai de succes echipe din cursele de anduranţă. Suntem mândri şi încântaţi că o echipă de înaltă calitate precum Team WRT a fost de acord să preia BMW M Hybrid V8 şi să concureze cu el la Le Mans şi în toate celelalte curse WEC. Următorii câţiva ani ne vor vedea într-o poziţie excelentă în ambele programe de curse de top, cu BMW M Team RLL în seria IMSA şi Team WRT în WEC."

Andreas Roos a spus: "Succesele şi experienţa vastă fac din Team WRT partenerul ideal pentru întoarcerea noastră la Le Mans. De la început, discuţiile cu Vincent Vosse şi partenerii săi au fost pozitive. A fost imediat clar că împărtăşim o pasiune pentru proiectul WEC şi BMW M Hybrid V8 şi nu a durat mult să ajungem la un acord de colaborare. Acum va fi o perioadă de pregătiri intense anul viitor, înainte de primele apariţii în competiţii în 2024. Încă nu am luat în considerare potenţialele apariţii pentru Team WRT în cursele GT. În următoarele luni, vom lua o decizie cu privire la programul nostru de curse pentru BMW M4 GT3 în sezonul 2023, în strânsă colaborare cu toate echipele noastre BMW M Motorsport."

Vincent Vosse a spus: "Toţi cei de la Team WRT suntem extrem de fericiţi de începutul acestui nou parteneriat cu BMW M Motorsport şi ne simţim onoraţi să fim asociaţi cu o marcă care are un pedigree atât de minunat în motorsport. Team WRT a fost lansată în urmă cu 13 ani şi s-a bucurat de un succes continuu în diferite categorii, în principal GT3 şi cursele de anduranţă. De la bun început, cursa de 24 de ore de la Le Mans a fost în planurile noastre şi în visele noastre, iar a fi parte din noua eră Hypercar a FIA WEC, care este pe cale să se deschidă, a fost dorinţa noastră cea mai puternică. Pentru a ne pregăti pentru asta, am lansat acum doi ani un program în LMP2, în care ne-am dovedit a fi competitivi şi de succes, luând titluri ELMS şi FIA WEC şi, de asemenea, o victorie de clasă în cursa de 24 de ore de la Le Mans la prima noastră participare. Intrarea în arena LMDh cu un partener puternic precum BMW M Motorsport a fost următorul pas logic şi nu suntem doar încântaţi de provocarea care ne aşteaptă, ci şi recunoscători pentru încrederea acordată de BMW M Motorsport. Îmi amintesc încă când BMW M Motorsport a câştigat la Le Mans în 1999, deoarece eram unul dintre piloţii echipei din boxa vecină. Vom munci din greu pentru a repeta aceste momente şi a le trăi împreună."

Team WRT a fost fondată în 2009 şi a câştigat toate cursele de anduranţă majore şi o serie de titluri prestigioase în ultimii ani. Acestea includ cursa de 24 de ore de la Le Mans la clasa LMP2, titlurile la echipe şi piloţi din Seria Europeană Le Mans, victorii în clasamentul general al curselor de 24 de ore de la Spa-Francorchamps (Belgia), Nürburgring (Germania) şi Dubai (Emiratele Arabe Unite), precum şi numeroase titluri câştigate în GT World Challenge Europe şi seria de curse care l-a precedat.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

MINI CONCEPT ACEMAN.

Here you can see the world premiere of the MINI Concept Aceman.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare