Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Producţia de sisteme de propulsie electrice se extinde la Leipzig: a fost lansată a doua linie de module de baterii

Producţia de componente de sisteme de propulsie electrice se extinde. +++ Fabricarea de module de baterii pentru BMW i4. +++ Investiţie de 70 de milioane de euro. +++ 250 de noi locuri de muncă create. +++ Directorul uzinei, Petra Peterhänsel: "Uzina din Leipzig rămâne electrificată". +++

High-voltage battery
·
Leipzig
·
Production network
·
Production Start
·
Tehnologie
·
Corporativ
·
BMW Welt, Museum, fabrici
·
Dezvoltare durabilă
·
Sistem de propulsie alternativă, mobilitatea viitorului
·
Producţie, reciclare
·
Electrification
·
Production
·
Fabrici
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~785,34 KB)
  
Photos(10x, ~74,29 MB)

 

Bucureşti/Leipzig. La început de august a avut loc extinderea celei de-a doua linii de producţie a modulelor de baterii la uzina BMW Group din Leipzig. Prin extinderea suplimentară a producţiei de componente pentru sisteme de propulsie electrice în landul german Saxonia, noul sistem produce module pentru BMW i4 electric, care este fabricat la Munchen. Prima linie de producţie de acest fel a uzinei din Leipzig a intrat în funcţiune în mai 2021 şi furnizează modulele de baterii pentru BMW iX.

 

"Lansarea de astăzi a celei de-a doua linii de producţie de module de baterii la Leipzig aduce o contribuţie importantă la livrarea componentelor de baterii necesare pentru a face un număr tot mai mare de automobile electrificate", a declarat Markus Fallböhmer, directorul BMW Group pentru producţia de motoare şi sisteme de propulsie electrice. Extinderea treptată a producţiei de componente de sisteme de propulsie electrice aduce BMW Group tot mai aproape de obiectivul său pentru 2030, când se aşteaptă că modelele electrice vor reprezenta cel puţin jumătate din vânzările BMW Group.

 

Asigurarea viabilităţii viitoare a uzinei din Leipzig

Numai noua linie de producţie a modulelor de baterii vine după o investiţie de aproximativ 70 de milioane de euro. Pe măsură ce extinderea producţiei de componente de sisteme de propulsie electrice continuă, se creează şi noi locuri de muncă, aproximativ 250 angajaţi lucrând pentru noua linie până la sfârşitul anului 2022, pe lângă cei peste 700 de angajaţi deja la Leipzig în producţia de componente de sisteme de propulsie electrice.

 

Cea de-a doua linie de producţie a modulelor de baterii de la uzina din Leipzig ocupă o suprafaţă de circa 4.250 m² şi utilizează zone de producţie BMW i care acum sunt libere după ce BMW i3 a fost retras la 30 iunie. Fiecare modul de baterie trece printr-un total de 196 de staţii de producţie înainte de a fi complet şi gata pentru procesare ulterioară.

 

"Uzina din Leipzig rămâne electrificată", a spus Petra Peterhänsel, directorul fabricii, vizibil încântată. "Acum, că producţia BMW i3 a încetat, putem folosi abilităţile şi experienţa angajaţilor noştri în altă parte şi le putem oferi locuri de muncă sigure pe termen lung", a comentat ea, adăugând că acest lucru va continua să asigure viabilitatea viitoare a fabricii.

 

Pentru a se pregăti pentru creşterea constantă a automobilelor electrificate, producţia de sisteme de propulsie electrice la Leipzig se va extinde şi va deveni şi mai flexibilă încă de anul viitor, etapele următoare ale programului de extindere creând noi locuri de muncă. Un alt reper major va fi producţia succesorului MINI Countryman, care urmează să iasă de pe liniile de producţie din 2023. Modelul crossover va fi disponibil cu motoare termice, precum şi cu o propulsie complet electrică.

 

 

 

De la celula de baterii la bateria de înaltă tensiune

Producţia de baterii de înaltă tensiune poate fi împărţită în două etape: producţia de module şi asamblarea bateriilor de înaltă tensiune.

 

Producţia de module este un proces extrem de automatizat în care celulele litiu-ion achiziţionate de furnizori precum CATL sunt supuse mai întâi curăţării cu plasmă, înainte de a fi acoperite cu un sistem special dezvoltat pentru a asigura o izolare optimă. Apoi sunt combinate pentru a forma unităţi mai mari cunoscute sub numele de module. BMW Group se aprovizionează cu celule de baterii de la parteneri care le produc conform specificaţiilor companiei.

 

Modulele de baterii finalizate sunt instalate apoi într-o carcasă de aluminiu, împreună cu conectorii şi unităţile de control şi răcire. Dimensiunea şi forma carcasei şi numărul de module de baterii utilizate diferă în funcţie de varianta automobilului. Astfel, fiecare baterie de înaltă tensiune poate fi reglată optim pentru a se potrivi maşinii pe care o va alimenta.

 

Reţeaua globală de producţie a sistemelor de propulsie electrice concentrată în Germania

Pentru a satisface cererea în creştere pentru capacitatea de producţie a componentelor de sisteme de propulsie electrice, BMW Group se bazează pe o reţea de producţie la nivel mondial. Bateriile de înaltă tensiune şi componentele bateriilor pentru întreaga gamă de automobile electrificate BMW şi MINI sunt fabricate la fabricile proprii de baterii ale companiei, în Dingolfing, Leipzig şi Regensburg în Germania, precum şi în Spartanburg (SUA) şi Shenyang (China). Producţie localizată de baterii de înaltă tensiune există şi în Thailanda, pentru uzina din Rayong. La München, BMW Group operează o fabrică-pilot de sisteme de propulsie electrice şi un Centru de Competenţă pentru Celulele de Baterii, unde tot lanţul de producţie al celulelor de baterii este analizat, iar tehnologiile pentru procesele de producţie sunt rafinate. Chiar lângă München, BMW Group urmează să deschidă în curând un Centru de Competenţă pentru Producţia Celulelor de Baterii.

 

Situată în Parsdorf, chiar la est de oraş, noua unitate va fi o fabrică-pilot pentru producţia de celule de baterii. Acesta va modela producţia de serie a celulelor de baterii litiu-ion şi va valida fezabilitatea fabricării lor la scară largă, în special în ceea ce priveşte calitatea, timpul de producţie şi costurile.

 

La Dingolfing şi la uzina BMW Group din Landshut, BMW Group produce motoare electrice în Centrul de Competenţă pentru Producţia de Sisteme de Propulsie Electrice. Carcasa sistemului de propulsie electric de generaţia a cincea, foarte compactă, este realizată la uzina BMW Group din Steyr.

 

Uzina BMW Group din Leipzig

Uzina BMW Group din Leipzig este una dintre cele mai avansate şi durabile uzine auto din lume. Producţia de serie a început în martie 2005, iar aproximativ 1.000 de automobile ies zilnic, în prezent, de pe liniile de producţie. Portofoliul actual de produse cuprinde BMW Seria 1, BMW Seria 2 Gran Coupé, BMW Seria 2 Active Tourer. BMW Group a investit deja în total peste trei miliarde de euro în locaţia sa din Leipzig. Forţa de muncă regulată cuprinde aproximativ 5.300 de angajaţi.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

MINI CONCEPT ACEMAN.

Here you can see the world premiere of the MINI Concept Aceman.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare